files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude zápas s Trnavou rozlúčkovým pre Jakuba Griča?

Po necelom týždni sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce opäť predstavia na vlastnom trávniku. Minulú nedeľu remizovali s Ružomberkom 1:1, v sobotu by s Trnavou (výkop od 18.00 hod. opäť pred televíznymi kamerami RTVS) už chceli aj vzhľadom na boj o štvrté miesto v tabuľke zabodovať naplno.

Michalovčania po reštarte Fortuna ligy ešte nevyhrali. V prvom kole nadstavbovej časti o titul prehrali v Dunajskej Strede 0:5, v nedeľu doma remizovali s Ružomberok 1:1. „Teraz by asi malo prísť víťazstvo,“ smeje sa defenzívny univerzál Jakub Grič, ktorý v oboch zápasoch nastúpil na poste stopéra, kde nahradil zraneného Solera. Naposledy sa opäť ukázalo, že Michalovčania na Ružomberok v lige zahrať nevedia. Nezdolali ho ani v pätnástom vzájomnom meraní síl. „Išli sme do zápasu s cieľom konečne to zlomiť, žiaľ, nepodarilo sa nám to. V prvom polčase sme mali niekoľko šancí ísť do vedenia. Nevyužili sme ich. Súper nám strelil na úvod druhého dejstva rýchly gól, na ktorý sme našťastie odpovedali. S remízou sme tak museli byť spokojní,“ vrátil sa Grič ešte k nedeľňajšiemu duelu druhého kola nadstavbovej časti.

Podobne ako zápas s Ružomberkom, aj ten s Trnavou sa bude hrať iba za prítomnosti maximálne 500 ľudí na štadióne. Vedenie klubu síce chcelo preložiť duel na stredu prvého júla, kedy tieto obmedzenia prestávajú platiť, s preložením zápasu ale nesúhlasil súper. „Je to škoda, pretože opäť príde oba obmedzený počet divákov. S nimi na tribúnach by to bolo lepšie. Nič s tým ale neurobíme,“ krčí plecami Jakub Grič.

Po dvoch kolách nadstavbovej časti je jasné, že titul obháji Slovan Bratislava a známi sú už aj ďalší dvaja účastníci predkola Európskej ligy. Tretí bude buď finalista Slovnaft Cupu MFK Ružomberok, ktorý by vo finále musel pokoriť Slovan Bratislavu, alebo vzíde z baráže. „My stále veríme, že sa baráž bude hrať. Aj preto chceme skončiť čo najvyššie,“ podotýka Grič, ktorému spolu s jeho spoluhráčmi aktuálne patrí štvrtá priečka. Na piatu Trnavu majú náskok jedného a na šiesty Ružomberok dvoch bodov. „Práve náš súboj s Trnavou môže veľa napovedať. Aj preto chceme v sobotu vyhrať. Bude to ale veľmi ťažké. Trnavčania síce prehrali v oboch zápasoch nadstavby, nepodali ale zlé výkony,“ pokračuje Jakub Grič. Tomu končí počnúc sezónou platná zmluva. V prípade, keby sa nehrala baráž je teda dosť možné, že to bude aj jeho domáca rozlúčka s michalovským dresom. „Je to dosť pravdepodobné,“ uzatvára debatu defenzívny stredopoliar či stopér.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.06.2020 10:14:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.