files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejbal vo Vranove opäť na vzostupe. Juniori do národného semifinále, muži v Extralige

Vranov nad Topľou sa zrejme stáva strediskom hokejbalu v celom Zemplíne. Juniori HMHK bauska Vranov nad Topľou totiž po urputnom boji postúpili do semifinále play-off najvyššej súťaže. Po základnej časti piaty tím vyradil štvrté Pruské 2:1 na zápasy a v semifinále si tak zmeria sily s víťazom základnej časti Spišská Belá. Navyše, v týchto dňoch uzrela svetlo sveta aj správa, že muži tunajšieho klubu si od budúcej sezóny zahrajú najvyššiu Extraligu!

Juniori do semifinále

Juniori HMHK najskôr v prvom štvrťfinálovom zápase zvíťazili v Pruskom 3:2 a v sérii hranej na dve víťazstvá tak mali semifinálový mečbal na svojom ihrisku. Prehrali však 0:4 a séria sa tak znova presťahovala do Pruského. Opäť ale zvládli duel na ihrisku súpera, keď vyhrali 2:1 a postúpili tak do semifinále. „Paradoxne sme zvládli zápasy u súpera. Doma sme v druhom zápase vyhoreli, keď nám nevyšlo skoro nič. Som ale rád, že sme potvrdili vzostup formy po reštartovaní súťaže a slávime tak historický postup pre vranovský hokejbal,“ rozhovoril sa pre náš portál tréner HMHK Branislav Štefan. V semifinálovej sérii to budú mať jeho zverenci ešte ťažšie. Narazia totiž na víťaza základnej časti MŠK Spišskú Belú. „Bude to pre nás určite ťažšie. Spišská Belá bola najlepší tím po základnej časti a je teda favoritom série. My sa budeme snažiť nadviazať na výhry v Pruskom. Verím, že sme víťazne nastavení,“ pokračuje Štefan. Aké zápasy očakáva? „Už zápasy základnej časti ukázali, že sa stretnú vyrovnaní súperi. Oba sme prehrali o jeden gól. Na turnaji sme s nimi raz vyhrali a raz remizovali. Očakávam teda vyrovnanú sériu, ktorú rozhodnú maličkosti.“ Dodajme, že semifinálová séria štartuje v sobotu v Spišskej Belej, druhý duel sa odohrá vo Vranove v nedeľu o 9.30 hod.   

Muži v budúcej sezóne v Extralige

Dobrou správou pre vranovský hokejbal je aj fakt, že muži tohto klubu si v budúcej sezóne zahrajú v najvyššej Extralige. „Našou ambíciou bolo v baráži pobiť sa o najvyššiu súťaž. Nakoniec sme sa ale do nej prihlásili iba my, takže sme do Extraligy postúpili bez boja,“ poznamenal Štefan, podľa ktorého slov prioritou stále ostávajú hráči z Vranova a okolia. „Do Extraligy chceme postaviť tím, ktorého jadro budú tvoriť naši juniori, ktorí teraz končia v tejto kategórii. Samozrejme, doplníme ich aj skúsenosťou, no prím budú hrať mladí. Hlavným trénerom tímu bude Maroš Hric. Príprava by mala začať v polovici augusta,“ pokračuje Štefan, ktorý nevylúčil, že si v tíme nováčika zahrá aj on. Dodajme, že Štefan bol v drese Svidníka v tejto sezóne v základnej časti najproduktívnejším hráčom celej Extraligy.

Peter Brendza (foto: hmhk bauska vranov)



Uverejnené: 09.07.2020 13:52:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.