files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Čiernohorské posily Iuventy zhodne: Chceme patriť medzi ťahúňov tímu

Čiernohorská légia sa v Iuvente Michalovce počas leta rozrástla z dvoch hráčok na štyri. K Márii Radovičovej a Milici Trifunovičovej, ktoré dvanásťnásobného slovenského majstra posilnili vlani tentoraz pribudli pivotka Ivana Godečová a spojka Nada Čorovičová.

Na hráčky z tejto krajiny sa vyslovene nezamerali

Paradoxne, všetky štyri sú z rovnakej generácie, ktorá hrala v roku 2017 na kadetských majstrovstvách Európy práve v Michalovciach. Čorovičová, Godečová a Radovičová sa kontinentálneho šampionátu aj zúčastnili. „Poviem úprimne, na hráčky z tejto krajiny sme sa vyslovene nezamerali. Na druhej strane, Radovičová s Trifunovičovou do tímu vlani výborne zapadli a otvorili tak možno dvere aj ďalším svojim krajankách,“ poznamenal Ján Beňadik, športový riaditeľ Iuventy. Klub si počas minulého roka vyhliadol aj Godečová s Čorovičovou, ktoré si pozval na skúšku. „Ide o také typy hráčok, ktoré sme hľadali. Godečová od šestnástich rokov pôsobí v tíme, ktorý patrí medzi európsku špičku. Na to, že má iba devätnásť rokov, už má odohrané dosť. Čorovičová zase vlani patrila aj napriek tomu, že má iba dvadsať rokov k ťahúňkam svojho predošlého tímu. Očakávame, že podobnú úlohu bude plniť aj tu a to isté sa týka aj Godečovej,“ pokračuje Beňadik.

Čiernohorky momentálne v Michalovciach chvíľu podobnú ešte v trojici. Marija Radovičová totiž doma rehabilituje s operovaným ramenom. „Chodí k odborníkovi, ktorý s takýmito zraneniami už má skúsenosti. Aj preto ešte chvíľu ostala doma. Priletieť na Slovensko by mala na prelome júla a augusta,“ podotkol športový riaditeľ Iuventy. Dvom krajankám sa veľmi potešila aj Milica Trifunovičová. „Samozrejme, že som rada, že sú tu. Poznáme sa už dlhšie z mládežníckych reprezentácii. Teraz je mojou úlohou pomôcť im čím skôr sa aklimatizovať. Urobím to ale veľmi rada,“ smeje sa sympatická Trifunovičová.

 

„Michalovské Čiernohorky“ pred odletom. Odprevadiť ich prišla aj Marija Radovičová, ktorá sa k tímu pridá neskôr (foto: facebook).

Najlepší zápas kariéry dosiaľ odohrala v Michalovciach

Na Michalovce má výborné spomienky pivotka Ivana Godečová. Odchovankyňa hádzanej z Budučnosti Podogorica, ktorá za dvojnásobného víťaza Ligy majstrov hrala už od šestnástich rokov, už nakukla aj do seniorskej reprezentácie. Svoj debut si odkrútila v lete roka 2018 práve v Chemkostav aréne, kde pomohla svojmu tímu k výhre 27:24 nad Slovenkami jedným gólom. Podotýkame, že mala iba osemnásť rokov... „Na tento zápas si spomínam veľmi dobre. Stále ho radím k najlepším zápasom kariéry,“ spomína Godečová, ktorá svoj prechod do Michaloviec berie ako posun v kariére. „Chcem hrať viac ako som hrala doteraz v Podgorici. Aj to bol dôvod, že som chcela skúsiť niečo iné. Za ten krátky čas, čo som tu, sa mi v klube páči,“ pokračuje hráčka, ktorá skúšku v Michalovciach absolvovala v marci krátko pred vypuknutím koronakrízy.

Lídrom chce byť aj v Iuvente

Ešte skôr bola v Michalovciach jej krajanka Nada Čorovičová. Tá tu uspela na skúške mesiac pred ňou. „Na skúške som si tu všetko zamilovala. Páči sa mi fungovanie klubu, tréningy, proste všetko. Keď som tu bola na skúške, pýtala som sa na klub aj Mariji či Milici a obe mi to tu odporučili,“ zdôraznila Čorovičová, ktorá bola vlani so 72 gólmi najlepšou strelkyňou Levalee 2010 účinkujúceho v najvyššej čiernohorskej súťaži. „Samozrejme, viem, že góly sa odo mňa budú čakať aj v Michalovciach. Som si toho vedomá. Verím, že nesklamem,“ dodáva Čorovičová.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.07.2020 17:08:52 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.