files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa začína v piatok s Kisvárdou, problémové zápasy s Baia Mare

Po viac ako štyroch mesiacoch konečne odohrajú zápas. Hádzanárky Iuventy Michalovce boli naposledy v hre ešte v sobotu siedmeho marca, kedy zvíťazili v Olomouci 35:31 a nakopli sa na cestu za druhým miestom v MOL lige. Na tej ich zastavil koronavírus.

Zápas aj s divákmi, podmienkou rúško

Po viac ako štyroch mesiacoch sa v piatok opäť predstavia v zápase, keď o 11.00 hod. privítajú v rámci prípravy na novú sezónu v minulej sezóne desiaty tím maďarskej ligy KKC Kisvárda. Súboj bude o to pikantnejší, že dres maďarského celku obliekajú aj dve bývalé hráčky Iuventy, slovenské reprezentantky Veronika Habánková a Izabela Kondášová. „Ja osobne sa veľmi teším na zápas s Kisvárdou. Nehrali sme veľmi dlho a už nám to strašne chýba. Verím, že dievčatá ukážu dobrú hru a potešia divákov,“ zdôraznil tréner Iuventy Peter Dávid. Apropo diváci. Tí môžu prísť na zápas, na ktorý bude vstup voľný. Podmienkou je ale prísne dodržanie hygienických predpisov, o ktorých budú informovaní pri vstupe. Podmienkou v hale bude aj rúško.

Veroniku Habánkovú po prvýkrát v Michalovciach uvidíme v drese Kisvárdy

Problémové súboje s Baia Mare

Tak ako sa očakávalo, Michalovčanky majú problémy so zabezpečením zápasov v rámci prípravy. Koronavírus stále nie je minulosťou a cestovanie medzi štátmi je komplikované. Duel s Kisvárdou je už zabezpečený, horšie je to so štyrmi zápasmi s rumunským Baia Mare, ktoré sa mali hrať 24. a 25. júla respektíve 14. a 15. augusta. Na oba tímy by sa po cestovaní vzťahovala päťdňová karanténa, čo v príprave nechce nik riskovať. „Zápasy s týmto celkom sú ohrozené. Momentálne hľadáme aj ďalšie alternatívy odohratia zápas s ďalšími súpermi,“ podotýka Peter Dávid, ktorého tímu skrížil plán prípravy aj presunutý turnaj Final4 Slovenského pohára. Ten sa mal odohrať v Bardejove 22. a 23. augusta, vedenie zväzu ho ale preložilo na nasledujúci víkend. „Našťastie, na tento víkend sme si zabezpečili súperov. V poľskom Jaroslawi sa stretneme s domácim tímom a Kielcami. Do tohto mesta pocestuje aj v sobotu 1. augusta, kedy nás tam čaká zápas s Chorzowom. Aktuálne riešime aj ďalších súperov, keby nám náhodou padlo Baia Mare,“ informuje nás Ján Beňadik, športový riaditeľ Iuventy.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.07.2020 10:18:23 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.