files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla zrejme naplní kvótu legionárov. Kto bude siedmym?

Michalovská Dukla Ingema predstavila už takmer celý káder pre novú sezónu. Je v ňom šesť legionárov, no ako avizovalo vedenie klubu aj tréner Miroslav Chudý, Dukla zrejme využije celú kvótu zahraničných hráčov. Ako je známe, aj v tejto sezóne môže jeden tím v Tipsport lige využiť v jednom zápase sedem hráčov spoza hraníc. Ambiciózny tipsportligista sa teda zrejme obzerá ešte po jednom hráčovi mimo Slovenska. Kto ním bude?

 

V minulej sezóne bol najproduktívnejším legionárom v Dukle Kanaďan Christophe Lalancette

Vlani jedenásti legionári

V minulej sezóne využila Dukla v minimálne jednom zápase jedenásť legionárov. Celú sezónu tu odohrali Fíni Konsta Mesikammen a Sameli Ventelä, ako aj Rusi Dmitrij Vorobjov či Igor Safaralejev a Kanaďan Christophe Lalancette. Sezónu tu začali aj fínsky útočník Aki Juusela s holandským zadákom Mikeom Dalhuisenom, počas sezóny do Michaloviec prišiel a presvedčil fínsky útočník Ville Korhonen. V závere sezóny tu boli aj jeho krajan Mikko Pukka a ďalší Kanaďan Zack Phillips. V troch zápasoch nepresvedčil Rus Jevgenij Mons.

Trojica ostáva, trojica novicov

Trénerov a vedenie klubu v premiérovej sezóne Dukly v najvyššej súťaži presvedčili traja legionári, s ktorými sa dohodli aj na nastávajúcu sezónu. Ide o fínskeho beka Sameliho Venteleho a útočníkov z prvej lajny, Venteleho krajana Villeho Korhonena a Kanaďana Christophe Lalancetta. Obaja boli vlani najproduktívnejšími hráčmi Dukly. Ďalší z legionárov už v Michalovciach pôsobiť nebudú. Dukla sa totiž dohodla s troma novými. Z Banskej Bystrice prichádzajú kanadský útočník Jordan Hickmott a obranca Jordon Southorn, no a z Košíc slovinský reprezentačný obranca Jurij Repe, ktorý si zahral už aj na olympiáde.

 

Spolu s Lalancettom ostávajú aj Fíni Ville Korhonen

 

a Sameli Ventelä

Najproduktívnejší obranca ligy a jeden z najlepších strelcov

My sme sa tentoraz zamerali práve na troch novicov v kádri trénera Miroslava Chudého. Ako prvého analyzujeme slovinského beka Repeho. Dvadsaťpäťročný rodák z Kranju už v pätnástich rokoch odišiel do Čiech, kde sa postupne prepracoval až do najvyššej súťaže. Medzitým si na dve sezóny odskočil za more. Sezónu 2018/19 odohral v dánskom Herningu, tú lanskú, nedokončenú v Košiciach, kde v 44 zápasoch zaknihoval dvanásť bodov za päť gólov a sedem asistencií.

 

Jurij Repe si Tipsport ligu zahral vlani v Košiciach

Produktivitu budú v Michalovciach čakať od dvojice Kanaďanov. Tí na to majú ideálne predpoklady. Veď obaja vlani skončili v najlepšej desiatke kanadského bodovanie celej Tipsport ligy. Hickmott bol s 54 bodmi (21+33) na šiestom mieste. Southorn zaznamenal o tri kanadské body menej (13+38) a z obrancov bol suverénne najproduktívnejší v celej extralige. Rodák z kanadského Montrealu, ktorý bol v roku 2008 draftovaný Buffalom Sabres, v Banskej Bystrici pôsobil od sezóne 2018/19, kedy sa s Baranmi tešil zo slovenského titulu. Okrem toho na starom kontinente hral aj v kažašskom Kamenogorsku a v 23 zápasoch dostal šancu aj v KHL, keď si zahral za ďalší tím z Kazachstanu Barys Astana. Rovnako tridsaťročný Hickmott v Banskej Bystrici pôsobil už v sezóne 2016/17, kedy jej k titulu pomohol 68 kanadskými bodmi v 71 zápasoch. Okrem slovenskej extraligy si vyskúšal aj nadnárodnú EBEL ligu a druhú nemeckú ligu.

 

Od Jordana Hickmotta a Jordona Southorna si v Michalovciach sľubujú veľmi veľa

Naplnia opäť kvótu?

Michalovčania aktuálne podpísali šiestich legionárov. V lanskej sezóne takmer zakaždým naplnili kvótu siedmych hráčov spoza hraníc a je veľký predpoklad, že sa tak stane aj v sezóne 2020/21. „Síce máme káder takmer celý poskladaný, ešte stále sa môže stať, že niekto príde. A môže to byť aj legionár,“ poznamenal Peter Tirpák, manažér Dukly. Tréner Miroslav Chudý bol nedávno na túto otázku otvorenejší. „Káder by sme ešte chceli doplniť jedným hráčom. Momentálne ale nevieme, či to bude obranca alebo útočník, nie to, či to bude legionár. Keď sa na trhu vyskytne Slovák, ktorý by sa podľa nás hodil do tímu, radi angažujeme aj jeho. Teraz teda ešte nevieme, či kvótu legionárov naplníme.“

Kam odišli ostatní legionári z minulej sezóny?

Nové zmluvy okrem trojice hráčov, ktorí v Michalovciach ostávajú, má z jedenástky lanských legionárov ešte aj dvojica obrancov Mike Dalhuisen a Konsta Mesikammen. Obaja ostávajú v najvyššej Tipsport lige. Mesikammen sa upísal ďalšej Dukle, Trenčínu, no a Dalhuisen ostáva v Poprade, kam bol v rámci trejdu vymenený za Jána Ťavodu. Ostatní legionári, ktorí v Michalovciach v lanskej sezóne hrali, ešte nový klub nemajú.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.07.2020 21:46:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.