files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po „lišiakoch“ sa z nich stanú „vlci“

Z michalovských časov zohratá dvojica Jakub Linet - Igor Safaralejev si aj tretiu sezónu po sebe zahrá spolu v jednom klube. Po dvoch sezónach v Michalovciach sa tentoraz spolu predstavia v drese prvoligovej Vlci Žilina. Po Linetovi sa s ambicióznym prvoligistom dohodol aj ruský útočník.

 

Po „lišiakoch“ budú vlkmi

Jakub Linet sa so svojim materským klubom dohodol na návrate ešte minulý týždeň. Už vtedy nám avizoval, že by rád privítal v Žiline aj Safaralejeva. „Rozumeli sme si spolu ľudsky, aj hokejovo,“ poznamenal Linet, ktorý po troch sezónach v Michalovciach zmenil dres. Spolu s ním ho mení aj jeho ruský spoluhráč z útoku. „Igor je kvalitný hráč. Som rád, že naša spolupráca bude pokračovať aj v Žiline,“ pokračuje Linet.

Ponuku od Michaloviec nedostal

Pre 25-ročného rodáka zo Salekhardu Safaralejeva bude Žilina mimo Ruska druhým klubom. Pred sezónou 2018/19 prišiel na skúšku do Michaloviec, kde uspel. Stal sa jedným z motorov ofenzívy Dukly v jej postupovej sezóne do Tipsport ligy a bol aj jej platným hráčom v najvyššej súťaži. V nej odohral za Michalovce 51 duelov s bilanciou 24 bodov za päť gólov a devätnásť asistencií. „Osobne som veľmi rád, že už mám nový klub. Dosť dlho som naň čakal,“ zdôrazňuje ruský útočník, ktorý od michalovskej Dukly ponuku na predĺženie kontraktu nedostal. „Z klubu sa mi nikto neozval,“ podotýka Safaralejev, ktorý ale na Michalovce dopustiť nedá. „Na nikoho v klube sa nehnevám! Zažil som tu dva parádne roky. Spomínať na ne, ako aj na fanúšikov, budem do konca života. Hokejový život je ale už taký. Treba sa mi posunúť ďalej.“

 

Zopakovať znova postup do extraligy

Šikovného kridelnika teší, že opäť nadviaže na spoluprácu s kamarátom Jakubom Linetom. „Zvykli sme si na seba na ľade, no sme kamaráti aj mimo neho. Netajím, že za mojim príchodom do Žiliny je práve Kubo. On sám sa mi ozval, či by som neprišiel za ním. Určite sa na našu spoluprácu veľmi teším,“ zdôraznil ruský útočník, ktorý neberie za tragédiu, že mení najvyššiu súťaž za prvú ligu. „Ako som povedal, hokejový život je už raz taký. Čakal som aj na ponuky z extraligy, žiadne ale neprišili. Aj preto som sa rozhodol pre Žilinu.“ Hokej v Žiline zdá sa naberá nový dych. „Vlci“ zrejme budú v novej sezóne hladní po návrate do najvyššej súťaže. „Páči sa mi vízia klubu. Ten sa chce dostať vyššie. Ambície teda sú vysoké a ja osobne sa chcem pričiniť o to, aby sa naplnili. Už raz som sa na Slovensku tešil z postupu do najvyššej súťaže a tieto oslavy by som si rád budúci rok zopakoval,“ dodal na záver Igor Safaralejev.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.07.2020 15:14:45 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.