files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kto nahradí v michalovskej bráne Matúša Kiru? Oslovia Mariána Kelemena?

Za päť sezón, čo MFK Zemplín Michalovce účinkuje v najvyššej súťaži, stálo v jeho bráne šesť brankárov. V prvej sezóne bol suverénnou jednotkou Marián Kelemen, v druhej Patrik Macej, v tretej sa medzi troma žrďami striedali Matúš Kira s Gerardom Bieszczadom. V posledných dvoch sezónach už bol kráľom michalovskej brány Kira, ktorý svojich náhradníkov pustil do brány iba na päť zápasov. Dvakrát si zachytal Bieszczad, dvakrát Tomáš Dráb a raz Ukrajinec Dechtiar. Kto bude jednotkou po jeho odchode? Oslovia Michalovce Mariána Kelemena?

 

Matúš Kira z Michaloviec odchádza.

Z Michaloviec určite odchádza

Doteraz neohrozená jednotka, ktorej skončila zmluva a na novej sa s vedením klubu nedohodla, už zrejme zavrhla to, že by v Michalovciach ostalo. „Mali sme rokovanie, no nedohodli sme sa. Asi to tak má byť. Mám pred sebou novú výzvu a chcem skúsiť niečo nové. V Michalovciach tak končím,“ poznamenal rodák z Kolonice.

Kira tak zrejme okúsi iba svoj druhý seniorský angažmán. Teraz ešte nevie povedať, či to bude na Slovensku, alebo v zahraničí. Vedenie klubu a tréneri sa ale musia zaoberať otázkou novej brankárskej jednotky. Majú dve možnosti. Buď dajú šancu jednému z dvojice Dráb – Dechtiar, ktorá kryla chrbát Kirovi v minulej sezóne, alebo sa poobzerajú po novej jednotke mimo klubu. Doterajšia jednotka v tom má jasno. „Ja by som určite dal šancu Tomášovi Drábovi. Na tréningoch poctivo pracuje a zaslúži si šancu. Má výborné propozície. Je v podobnej pozícii ako ja pred dvoma, či troma rokmi. Čaká na šancu a myslím, že si ju zaslúži,“ dodáva Matúš Kira.

 

Tomáš Dráb dostal šancu doteraz v dvoch zápasoch a nesklamal v nich.

Dráb sa šance nebojí

Dvadsaťjedenročný Tomáš Dráb pôsobí v prvom tíme MFK Zemplín už tretiu sezónu. Doteraz sa dočkal dvoch šancí od trénera Majoroša. Proti Ružomberku vychytal remízu 1:1, v Žiline pri prehre 0:5 nemohol ani za jeden gól, navyše nebyť jeho, družstvo by prehralo ešte výraznejším rozdielom. „Ja osobne sa šance určite nebojím. Poctivo čakám, kedy ju dostanem. Cítim, že som pripravený aj na pozíciu jednotky,“ podotkol Tomáš Dráb. Ten ešte momentálne nevie povedať, či dostane šancu v prvom ligovom zápase on. „Je to na tréneroch, ja sa šance ako som už povedal nebojím. Keď mi tréneri dajú dôveru, budem sa snažiť ich nesklamať,“ zdôraznil Dráb, ktorý je michalovským odchovancom.

 

Marián Kelemen obliekal michalovský dres v sezóne 2015/2016.

Oslovia Kelemena?

Ďalšou možnosťou pre Michalovčanov môže byť aj hľadanie brankára mimo klubu. V tom prípade by možno stálo za to osloviť Mariána Kelemena. Ako je známe, tento skúsený brankár, ktorý chytal v siedmych krajinách, vlani zavesil brankárske rukavice na klinec. Stálo by ale za možnosť, aby pri ňom získali Dráb a Dechtiar skúsenosti a odvahu, tak ako jeho prítomnosť pomohla Kirovi s Macejom v prvej michalovskej sezóne medzi slovenskou elitou. Obaja sa následne stali platnými brankármi vo Fortuna lige.



Uverejnené: 25.07.2020 15:10:39 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.