files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pri návrate tretej ligy do Sobraniec videli diváci štyri góly a dvakrát sa červenalo

Desať rokov trvalo, kým si Sobrančania mohli naživo pozrieť na svojom štadióne duel tretej najvyššej futbalovej súťaže. Bývalý stabilný účastník tretej ligy z posledného okresného mesta pred ukrajinskou hranicou sa do tretej najvyššej futbalovej súťaže skupina Východ vrátil fúziou s Veľkými Revišťami. Nový klub FK Sobrance - Sobranecko v druhom kole privítal Plavnicu a zápas mal aj charitatívny motív. Dobrovoľné vstupne na duel bolo všetko vyzbierané pre 24-ročnú chorú Danku, ktorá dostala mozgovú príhodu a jej liečba je finančne náročná. Sobrančania nakoniec vyzbierali 1200 eur.

 

 Ďalšie fotky zo zápasu nájdete v platenej sekcii

Duel sa pre Sobrančanov nevyvíjal priaznivo. V 25. minúte po góloch Tinátha a Rindoša viedla Plavnica 2:0 a nebyť brankára Tomáša Drába (za Sobrance nastúpil na základe farmárskej dohody s Michalovcami aj útočník Hirnij), ktorý sa dvakrát vyznamenal pri šanciach hostí, mohlo byť do pol hodiny po zápase. Sobrančanov vrátil do hry v 36. minúte práve útočník Hirnij, no a v 41. minúte videl priamu červenú kartu Michal Krajňák.

 

Hostia dokonca dohrávali o deviatich, keď hneď v úvode druhého dejstva dostal druhú žltú kartu Peter Gallik, ktorý zavinil v závere prvého polčasu pokutový kop. Ten Pavol Ruskovský nepremenil. Domáci z prevahy o dvoch hráčov nakoniec vyťažili iba vyrovnanie, o ktoré sa postaral kanonier Štefan Horňák. Víťazný gól sa im z viac ako pol hodinovej presilovky o dvoch hráčov streliť nepodarilo, a tak sa z remízy viac tešili hostia, ktorí po záverečnom hvizde hlavného arbitra oslavovali akoby v Sobranciach získali tri body...

 

Chcú si pozrieť video

V dvadsiatej piatej minúte sa zdalo, že je po zápase. Plavnica zasadila domácim dva gólové knokauty a tí boli súci na uterák. „Diváci videli zápas dvoch rozdielnych polčasov,“ rozhovoril sa ich tréner Ľubomír Puhák, ktorý následne k zápasu dodáva. „Jeho dej ovplyvnili dve červené karty pre nás. Na to by som sa rád ešte pozrel na videu, no myslím si, že minimálne jedna bola nezmyselná. To je však jedno. Zápas sme mali v rukách. Okrem dvoch gólov sme si vypracovali ďalšie šance, ktoré sme mali premeniť. Keby sme ich premenili, zápas sa vyvíja inak. Tak sme ponúkli šancu domácim, ktorí sa jej chytili.“ Puhák sa ešte vrátil k verdiktom hlavného rozhodcu Borisa Benedika. „Ako som povedal, rád by som si všetky situácie pozrel na videu. Podľa mňa sa v prvom polčase malo červenať aj na druhej strane, keď bol v podobnej situácii faulovaný náš hráč. Chlapcom ďakujem za bojovnosť. Hrali takmer celý polčas o dvoch hráčov menej a bod si určite zaslúžia.“  

 

Rusnák s premiérou spokojný nebol

Iba v utorok sa stal hlavným trénerom a hneď v stredu viedol svojich zverencov v majstrovskom zápase. Vladimír Rusnák nebol so získaným bodom príliš spokojný. „Nevyhrali sme, takže duel kladne hodnotiť nemôžem,“ zdôraznil na úvod svojho hodnotenia bývalý tréner Michaloviec, či Trebišova. „Aj keď sme prehrávali 0:2, za vyrovnaného stavu sme si vytvorili asi štyri tutovky, v prvom polčase sme navyše nedali ani penaltu. Bolo to aj o šťastí. Chlapci chceli, vyhrať nám ale súdené nebolo. Treba ale uznať aj kvality súpera. Je to družstvo, ktoré je pokope už dlhšie. V tom mali oproti nám výhodu,“ pokračuje Rusnák.

 

Farmárska spolupráca by mohla pomôcť obom

Novovzniknuté družstvo, ktoré prinieslo po desiatich rokoch do Sobraniec tretiu ligu, sa zatiaľ skladá za pochodu. Aké sú jeho ambície v súťaži? „Určite také, aké majú aj ostatné tímy. Keďže sa tretia liga od budúcej sezóny spája so stredom, chceme skončiť na takom umiestnení, aby sme ostali aj v spojenej súťaži. Teraz ešte nevieme, či budeme musieť skončiť na ôsmom, deviatom, alebo desiatom mieste. Všetko to závisí od toho, kto bude vypadávať z druhej ligy. Každé z družstiev chce skončiť tak, aby udržalo tretiu ligu aj v budúcej sezóne. My nie sme výnimkou,“ podotýka Vladimír Rusnák.

 

FK Sobrance – Sobranecko vznikol aj z dôvodu, aby sa v regióne hrala tretia liga. K tomu by Sobrančanom mala pomôcť aj spolupráca s fortunaligovými Michalovcami, ktorých sa FK stalo farmou. „Je to podľa mňa dobrá myšlienka a pomôže to obidvom tímom. Chodiť sem by mali hlavne tí hráči, ktorí hrajú v Michalovciach menej, alebo tí, ktorí sa potrebujú rozohrať po zranení. Tretia liga má svoju kvalitu a určite im v tom môže pomôcť,“ dodáva na záver Vladimír Rusnák.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.08.2020 10:04:26
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.