files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín vstupuje do šiestej fortunaligovej sezóny, ambíciou opäť prvá šestka

Už šiestu sezónu v rade budú v najvyššej futbalovej Fortuna lige účinkovať aj hráči MFK Zemplín Michalovce. Tí budú opäť jediným zástupcom východného Slovenska v najvyššej súťaži.

Káder prešiel obrovskými zmenami

Tak ako počas každého leta, aj tentoraz prišlo v kádri najvýchodnejšieho fortunaligistu k zmenám. Tentoraz skončilo dvanásť hráčov. Zmluvy skončili niekdajším stálicam aj základnej zostavy Gričovi, Kirovi, Turíkovi, Dankovi, či Petrovi Kolesárovi. Hosťovanie skončilo pilieru stredu poľa Savvidisovi, no novej spolupráci sa nedohodli ani Hovhannisjan, Pásztor, Kvocera, Carrillo či Diarra. Grécky pravý obranca Konstantinidis sa zase rozhodol, že sa už do Michaloviec nevráti. Vedenie klubu doteraz dotiahlo príchody troch hráčov. Dvadsaťročného stopéra Filipa Vaška, ktorý naposledy hrával v talianskom Udinese, sedemnásťročného stopéra Volanakisa z Arisu Solún a na hosťovanie z Dunajskej Stredy prišiel panamský kridelník Ricardo Phillips. Vedenie naďalej pracuje na ďalších posilách, v hre je aj zotrvanie niektorých hráčov, ktorým skončila zmluva. Dobrou správou je aj opätovné predĺženie kontraktu s kapitánom Igorom Žofčákom.

Dostanú sa opäť do prvej šestky?

Od nového formátu Fortuna ligy aj s nadstavbovými časťami o titul a o záchranu majú Michalovčania zakaždým ambíciu dostať sa do lepšej šestky. Raz sa im to nepodarilo, dvakrát po sebe ale už áno a rovnakú ambíciu majú aj teraz. Káder ale prešiel obrovskými zmenami a utužovať sa zrejme bude aj počas celej jesennej časti. To môže mať dopad na ambície. Podobne to ale bolo aj v minulých sezónach a Michalovčania sa zakaždým vyhrabali z najhoršieho. Súčasný káder je poriadne oklieštený a keď sa majú naplniť ambície o prvej šestke, je potrebné ho okysličiť nielen kvantitou, ale aj kvalitou.

Kto by mal byť skokanom sezóny?

Michalovčania sa zakaždým snažia vytiahnúť do prvého tímu aj niekoľko mladíkov z dorastu. Tí sa postupne v prvom tíme aklimatizujú a v nasledujúcich sezónach prichádza ich čas. Aj teraz je tam niekoľko hráčov, ktorí sú v kádri už viacero sezón. Do základnej zostavy by sa konečne mal prebiť krajný bek Martin Kolesár. Podobne je to aj na ľavej strany obrany, ktorú by mal obhospodarovať ďalší odchovanec Matúš Vojtko. Po ťažkom zranení sa vracia do zápasového diania Matej Trusa a práve v ňom vidíme možnosť skokana sezóny. Má všetky predpoklady na to, aby sa presadil do základnej zostavy.

Siahne Sidibe na korunu kráľa strelcov?

Už niekoľko rokov trpia Michalovčania aj na to, že v tíme chýba kanonier. Strelca typy Andraža Šporara sem určite nikto nedotiahne, tréneri tak museli hľadať iné spôsoby. A zdá sa, že v minulej sezóne im to vyšlo. Útočník Issa Sidibe Modibo strelil osem gólov, čo sa v Michalovciach vo Fortuna lige, čo sa v Zemplíne dlho nepodarilo nikomu. V lige skončil útočník z Nigeru na delenom ôsmom mieste a to mu ešte nevyšiel reštart Fortuna ligy, po ktorom sa trápil. Sidibe ale rozhodol generálku s Mezokovesdom a zdá sa, že znova je pri chuti. Odpadli mu viacerí konkurenti v boji o titul kráľa strelcov, takže je dosť možné, že po dobrom štarte môže byť v tabuľke vysoko.

 

Titul Slovanu, vypadne Nitra?

Pri pohľade na káder a situácie v jednotlivých kluboch je najväčším favoritom na titul znova Slovan Bratislava. Zosadiť ho najskôr bude môcť Dunajská Streda, od omladenej Žiliny sa skôr očakáva boj o pohárovú Európu. Podobne na tom budú aj Ružomberok, Trenčín či Trnava, kde nastali výrazné zmeny. A sme už pri druhej šestke tímov. Na prvú si opäť brúsia zuby Michalovce, ale aj stabilizované Zlaté Moravce. Pohronie malo výborný záver jarnej časti, stabilizovaná je Sereď a vyššie chce ísť aj Senica, ktorú povedie bývalý tréner Michaloviec Anton Šoltis. No a je tu ešte Nitra, v ktorej momentálne prevláda boj o to, kto bude majiteľom klubu. A práve mužstvo spod Zobora je kvôli tomu našim favoritom na zostup.

Zmeny v kádri
Prišli: Jakub Vaško (Udinese Calcio, Taliansko), Ricardo Antonio Phillips Hinds (Dunajská Streda, hosťovanie), Polydefkis Volanakis (Aris Solún, Grécko), Patrik Rodák, Maxim Hirnij, Jakub Sova, Artem Vovkun (všetci z dorastu).

Odišli: Jakub Grič (Spartak Trnava), Matúš Kira (FC Košice), Stanislav Danko, Jozef Šimon Turík, Jose Carrillo, Cheick Alain Diarra, Peter Kolesár, Dimitrios Konstantinidis, Milan Kvocera, Armen Hovhannisjan, Kiriakos Savvidis (hľadajú si angažmán).

Aktuálny káder
Brankári: Tomáš Dráb, Rostyslav Dehtiar (Ukrajina), Patrik Rodák.
Obrancovia: Matúš Vojtko, Artem Vovkun (Ukrajina), Ian Pino Soler (Španielsko), Martin Kolesár, Filip Vaško, Alejandro Méndez García (Španielsko), Jakub Sova, Polydefkis Volanakis (Grécko), Aleksandar Bogdanovič (Srbsko, na skúške).
Stredopoliari: Matúš Begala, Georgios Neofytidis (Grécko), Igor Žofčák, Lukáš Lukčo, Christos Kountouriotis (Grécko), Ricardo Antonio Phillips Hinds (Panama), Dimitrios Popovits (Grécko), Dominik Žák (Česko, na skúške).
Útočníci: Maksim Hirnij (Ukrajina), Matej Trusa, Issa Modibo Sidibé (Niger).
Realizačný tím: Jozef Majoroš (tréner), Marek Ondrík (asistent trénera), Marek Rodák (tréner brankárov), Mário Burda (kondičný tréner), Peter Ščobik (vedúci mužstva), Matej Čech (masér), Martin Moroz (fyzioterapeut), Jozef Petrík (lekár).

Program zápasov MFK Zemplín Michalovce v základnej časti
1. kolo: MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava (sobota 8. august o 19.00 hod.).
2. kolo: ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce (utorok 11. august o 19.00 hod.).
3. kolo: FK Senica - MFK Zemplín Michalovce (sobota 15. august o 19.00 hod.).
4. kolo: MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce (sobota 22. august o 19.00 hod.).
5. kolo: MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce (sobota 29. august o 19.00 hod.).
6. kolo: MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín (sobota 12. september o 19.00 hod.).
7. kolo: MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce (sobota 19. september o 19.00 hod.).
8. kolo: MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie (sobota 26. september o 19.00 hod.).
9. kolo: ŠKF iClinic Sereď - MFK Zemplín Michalovce (sobota 3. október o 19.00 hod.).
10. kolo: MFK Zemplín Michalovce - DAC Dunajská Streda (sobota 17. október o 17.00 hod.).
11. kolo: FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce (sobota 24. október o 17.00 hod.).

12. kolo: FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce (sobota 31. október o 17.00 hod.).
13. kolo: MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava (sobota 7. november o 17.00 hod.).
14. kolo: MFK Zemplín Michalovce - FK Senica (sobota 21. november o 14.00 hod.).
15. kolo: FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Zemplín Michalovce (sobota 28. november o 14.00 hod.).
16. kolo: MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina (sobota 5. december o 14.00 hod.).
17. kolo: AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce (sobota 12. december o 14.00 hod.).
18. kolo: MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok (sobota 15. december o 14.00 hod.).
19. kolo: FK Pohronie - MFK Zemplín Michalovce (sobota 13. február o 14.00 hod.).
20. kolo: MFK Zemplín Michalovce - ŠKF iClinic Sereď (sobota 20. február o 14.00 hod.).
21. kolo: DAC Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce (sobota 27. február o 14.00 hod.).
22. kolo: MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra (sobota 6. marec o 14.00 hod.).



Uverejnené: 07.08.2020 10:58:05 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.