files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Gričov debut so zvláštnymi pocitmi. Tréner Šarmír: Patril medzi najlepších na ihrisku

Do zaujímavej situácie sa v prvom kole Fortuna ligy dostal už teraz hráč Spartaka Trnava Jakub Grič. Ten si svoj debut za „bilých andelov“ odkrútil na štadióne v Michalovciach, kde dostal prvú veľkú seniorskú šancu. Po výhre 2:0 mal aj zmiešané pocity, no tie preťala radosť z dôležitých troch bodov.

„Na úvod musím povedať, že to bol pre mňa veľmi špecifický zápas,“ rozhovoril sa v súčasnosti už hráč Spartaka Trnava ktorý za Michalovce odohral v lige 108 duelov. „Bol som tu prakticky od žiackeho veku, takže Michalovce mi určite prirástli k srdcu. Také pocity, aké som mal pred zápasom, som ešte nezažil. Určite to bolo veľmi príjemné vrátiť sa späť a o to je to krajšie, že sa nám podarilo vyhrať,“ pokračoval Jakub Grič. „Veľmi nám pomohol gól už v prvej minúte a takisto aj gól do šatne. Michalovčania majú mladé mužstvo a takéto údery dajú zabrať aj skúsenejším. Ako som už povedal, sme veľmi radi, že sa nám podarilo vyhrať a domov si tak môžeme odniesť cenné tri body.“

Gričov výkon vyzdvihol aj tréner Spartaka Marián Šarmír. „Na post šestky sme hľadali takýto typ hráča. Kubo je veľmi cenný hráč, keďže urobí veľmi veľa čiernej roboty. V sobotu tu patril medzi najlepších na ihrisku,“ povedal na margo výkonu svojho zverenca trnavský tréner. V prvom kole Fortuna ligy sa stretli tímy, ktoré počas leta výrazne obmenili svoje kádra. Zatiaľ, čo trnavský Spartak ale posilnil aj skúsenosťou a kvalitou, Michalovčania na nové posily, ktoré nahradia odchod trinástich hráčov, stále čakajú. „Vzhľadom na to, že sme obaja výrazne menili kádre, mali sme sťažené podmienky. Do zápasu sme išli s cieľom uhrať to, čo si povieme. Vstúpili sme doň vynikajúco. Hneď v prvej minúte sme skórovali a dostali sa na koňa. V závere polčasu sme dali druhý gól a práve tam sa zápas zlomil. Taktickou skúsenosťou sme to už ustáli,“ poznamenal na margo duelu prvého kola trnavský tréner.

Menej spokojný bol kormidelnik domácich Jozef Majoroš. Jeho zverenci boli síce lepším tímom, no len po súperovu šestnástku. Do gólových šancí sa nedostali, navyše, svojimi chybami ich núkali hosťom. Prvú už po dvadsiatich sekundách potrestal Yao, ďalší sled v závere prvého polčasu Vlasko. „Ja si myslím, že prehralo lepšie mužstvo,“ rozhovoril sa Majoroš a na margo zápasu dodáva. „Svoje mladé mužstvo chcem za výkon pochváliť. Rozhodlo to, že pri nás nestálo šťastie a súper mal skúsenejších hráčov, ktorí vedia takéto zápasy rozhodnúť. Jasne sa ukázalo, že nám skúsenosti chýbajú. Určite by sa nemalo stávať, že dostaneme gól hneď po niekoľkých sekundách. Neviem, či to mám pripísať neskúsenosti, alebo čomu... Stala sa tam chyba, ktorá by sa stávať nemala. Nastúpili sme s mladými hráčmi. Tí chyby robiť vždy budú. Musíme si dať na to v ďalších zápasoch pozor, pretože, keď ich budeme robiť, budeme na nich doplácať,“ pokračoval Majoroš.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.08.2020 10:05:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.