files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Majorošove sklamanie: Odišla kvalita, musíme ju nahradiť

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nebodovali a dokonca ani nestrelili gól ani vo svojom druhom vystúpení v rámci Fortuna ligy. V druhom kole na pôde aktuálneho majstra ŠK Slovan Bratislava prehrali hladko 0:5. Kto ale videl duel na Tehelnom poli musí povedať, že päťgólová prehra je pre nich viac ako krutá. Faktom však ostáva, že zverenci trénera Jozefa Majoroša majú na svojom konte po dvoch kolách nula bodov a vysoko pasívne skóre 0:7.

Jediný zástupca východného Slovenska v najvyššej futbalovej súťaži bol obrovskému favoritovi viac ako hodinu vyrovnaným súperom. Chlieb sa lámal hlavne po hodine hry, keď kanonier belasých Dávid Strelec pridal svoj druhý gól v zápase a dal na 2:0. Odvtedy sa obranné základy Michalovčanom rozsypali a domáci v pohode pridali ďalšie tri góly.

Zápas sa začal vyvíjať podľa očakávania. Už v tretej minúte Dávid Strelec otvoril skóre duelu, ďalšie góly ale neprichádzali. Naopak, viac šancí mali Michalovčania. Popovitsovu strelu Šulla vyrazil, Sidibe v nájazde sám zoči-voči brankárovi Slovana minul a tesne vedľa mieril aj Phillips. Aj na začiatku druhého polčasu mali väčšiu šancu hostia, Popovitsovu strelu ale na dvakrát skrotil Šulla. Potom už prišlo belasé tornádo, ktoré štyrmi gólmi zmietlo michalovskú obranu. „Sklamaný som hlavne z výsledku. Pokiaľ sme nedostali druhý gól, z našej strany to bol veľmi dobrý zápas,“ uviedol v pozápasovom rozhovore tréner Michalovčanov Jozef Majoroš. „Na to, že sme hrali na Tehelnom poli sme mali dosť šancí na skórovanie. Naopak domácich sme nepúšťali do šancí. Položil nás druhý gól a tretí nás už dorazil. Šancu akú mal Sidibe by sme mali premieňať. Takisto strela Popovitsa či Phillipsa mohli skončiť v sieti. Bohužiaľ, opäť sme dostali rýchly gól. Prvý aj druhý boli po našich chybách a keď ich budeme robiť aj naďalej, nebudeme bodovať,“ pokračuje Majoroš.

 

Strelecká mizéria Michalovčanov trvá už viac ako päť zápasov. Naposledy sa presadili gólovo ešte na začiatku druhého polčasu s Trnavou, kedy Igor Žofčák zrovnával na 2:2. Odvtedy prišli iba prehry na nulu. Na Slovane 0:4, v Žiline 0:5, v Ružomberku 0:1 a v novej sezóne doma s Trnavou 0:2 a opäť na Tehelnom poli 0:5. Gól zverenci trénera Jozefa Majoroša nedali už 487 minút. „Z kádra odišla kvalita, čo sa zákonite musí prejaviť. Máme momentálne mladých hráčov a tie skúsenosti nám chýbajú. Musíme tvrdo pracovať a čakať, kým sa šťastie obráti aj na našu stranu,“ zdôrazňuje Majoroš, ktorý uprené čaká na sľúbené posily. „Káder rozhodne ešte kompletný nemáme. V utorok nás bolo v Bratislave trinásť, zvyšok boli dorastenci. Verím v to, že čím skôr získame nejaké posily.“

Peter Brendza



Uverejnené: 12.08.2020 09:45:43 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.