files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bitku o neho zvládli Michalovce na druhý pokus

Najmladšou z trinástich nových posíl hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce pred novou sezónou je obranca Vojtech Zeleňák. Dvadsaťdvaročný bývalý mládežnícky reprezentant pôsobil v mladom veku v Čechách, sa na Slovensko vrátil v sezóne 2017/18. Postupne sa cez Zvolen a materské Košice, kde odohral minulú sezónu, dostal až k Laborcu.

„Michalovce sa oslovili s ponukou, ktorá sa mi zdala v momentálnej situácii ako najvhodnejšia. Dukla poskladala výborný tím a našiel som tu aj fantastické podmienky. Klub má vysoké ambície a preto som sa rozhodol kývnuť na jeho ponuku,“ poznamenal pre náš portál bez štyroch centimetrov dvojmetrový bek.

Paradoxne, michalovská Dukla mala o neho záujem aj minulé leto. Vtedy ale bitku štyroch slovenských klubov prehrala s Košicami, ktoré Zeleňák uprednostnil aj pred Slovanom Bratislava či Zvolenom, kde predtým dve sezóny hrával. „Či som mal počas leta aj iné ponuky, to špecifikovať nechcem. Som rád, že som v Michalovciach. Čo sa týka minulej sezóny, Košice som uprednostnil preto, že som sa chcel vrátiť domov. Keďže tentoraz tam nebola situácia dlho známa, už som nechcel viac čakať a uprednostnil som Michalovce,“ zdôrazňuje Zeleňák, ktorý je rád, že sa situácia v jeho materskom klube ukľudňuje. „Ja im určite prajem, aby mali čo najlepší tím a aby tam ostal mužský hokej. Košice určite patria na mapu najvyššej súťaže.“

V michalovskej Dukle sa po jej premiérovej sezóne medzi slovenskou elitou zvyšujú ambície. Tomu vedenie klubu prispôsobilo aj tvorbu kádra, kde si našiel miesto aj 22-ročný Zeleňák. „Samozrejme, že sú tu ambície vyššie a aj to ma do Michaloviec pritiahlo. Osobne som ale za to, aby sme išli postupnými krokmi od zápasu k zápasu. Poďme vyhrať ten prvý, potom príde ďalší a ďalší. Uvidíme čo príde potom. Čo sa týka mojich osobných ambícii, chcel byť lepší ako sezónu predtým,“ podotýka Zeleňák, ktorý v mládežníckych kategóriách hrával aj v Českej republike.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.08.2020 11:54:44 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.