files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tomek prišiel bez koláčov, do klubovej pokladnice rád prispeje

Tréneri HK Dukla Ingema Michalovce už majú k dispozícii všetkých členov kádra. V utorok sa do tréningového procesu zapojil aj brankár Tomáš Tomek, ktorý mal v sobotu svadbu a vlani najproduktívnejší hráč Dukly Christophe Lalancette. Kanadský center dorazil do Michaloviec minulú stredu a po odkrútení povinnej karantény sa s negatívnym testom na COVID-19 zapojil do tréningového procesu aj on.

Vo vlaňajšej sezóne bol Lalancette zo zámorských hráčov v Michalovciach dlho sám. Tentoraz ho už v šatni čakali traja krajania – Jordon Southorn, Jordan Hickmott a Graeme McCormack, ktorých Dukla podpísala v lete. „Som veľmi rád, že tu budem pôsobiť aj s krajanmi. Chlapcov registrujem z ľadu. Určite sa rýchlo spoznáme a všetci zapadneme do kolektívu,“ skonštatoval 26-ročný center, ktorý bol vo vlaňajšej sezóne so 46 bodmi najproduktívnejším hráčom Dukly. Keďže presvedčil, ponuku Michaloviec mal na stole prakticky od predčasného skončenia sezóny. „Dohodli sme sa rýchlo. V Michalovciach sa mi páči, navyše, veľmi ma motivujú aj zvýšené ambície klubu. Nemal som teda čo riešiť,“ pokračuje rodák z kanadského Quebecu.

Úvodný tréning na ľade nestihol ani brankár Tomáš Tomek. Ten mal krajšie povinnosti ako sedieť v karanténe. V sobotu totiž mal svadbu. „Priniesol som nejaké drobnosti, no nie koláče,“ smeje sa jedna z dvanástich posíl Dukle pred novou sezónou. Tomu už včera odkazoval pokladník Marek Mašlonka, že mu všetko spočíta. Dostal už nejaký šek na úhradu? „Ešte nie, ale určite niečo dostanem. Keď sa tak stane, rád do klubovej pokladnice prispejem. Uvidíme, aká to bude suma. Snáď ma to nezruinuje,“ pokračuje v humornej nálade Tomek.

Michalovčania avizujú po premiérovej sezóne útok medzi slovenskú špičku. K tomu by im mal pomôcť aj 32-ročný brankár s reprezentačnými skúsenosťami. „Ja sa na túto výzvu veľmi teším,“ rozhovoril sa k ambíciám Tomáš Tomek, ktorý verí, že Dukla ich bude počas sezóny aj napĺňať. „Verím v to, že budeme hrať tak ako chce vedenie klubu o popredné priečky. Všetci veríme že sezóne bude dlhá,“ pokračuje Tomáš Tomek. Ten by mal v bráne vytvoriť trojičku s domácim Vladimírom Glosárom a Stanislavom Škorvánkom. „Na spoluprácu s nimi sa veľmi teším. Škorvánka poznám, mladého Glosára spoznám a určite to bude dobré.“  

V michalovskom realizačnom tíme je zatiaľ otvorená otázka trénera brankárov. K tomu mal čo povedať podľa manažéra klubu Petra Tirpáka aj Tomáš Tomek. Je už niečo nové? „Zatiaľ nie. Čo som počul, táto otázka sa zatiaľ rieši,“ zdôrazňuje brankár, ktorý naposledy chytal vo Zvolene. Apropo, do Zvolena odišla doterajšia michalovská jednotka v bráne Adam Trenčan. „Taký je hokejový život. Niekto odíde, niekto príde,“ pokračuje brankár na Slovensku okrem Zvolena a materskej Skalice pôsobiaci aj v Žiline či Piešťanoch. Práve z tohto mesta si pamätá na parádnu divácku atmosféru, ktorú prirovnal k michalovskému hokejovému boomu v minulej sezóne. „Je to dosť podobné. Vlani som tu zažil plný štadión a verím, že to tak bude aj tentoraz. Snáď nám to korona nepokazí...,“ dodáva na záver Tomáš Tomek.



Uverejnené: 18.08.2020 11:28:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.