files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nové posily MFK Zemplín Michalovce

Na zlý štart do sezóny sú už v michalovskom MFK Zemplín zvyknutí. Veď okrem svojej druhej sezóny v najvyššej Fortuna ligy mali Zemplínčania zakaždým zlý štart a zakaždým sa v jeseni zdvíhali zo spodku tabuľky. Tak tomu je aj tentoraz. Zverenci trénera Jozefa Majoroša prehrali v prvých troch zápasoch sezóny. Doma podľahli nešťastne Trnave 0:2, na Tehelnom poli prehrali so Slovanom Bratislava 0:5 a v Senici 0:3. Bez bodu sú tak po troch kolách na samom dne tabuľky a ako jediný tím zatiaľ nestrelili ani gól.

To sa snažia v klubu zmeniť. Vedenie klubu pracuje na posilnení kádra. V ňom chýbajú po odchode dvanástky hráčov (Savvidis, P. Kolesár, Grič, Kira, Turík, Danko, Konstantinidis, Hovhannisjan, Carrillo, Diarra, Pásztor, Kvocera) hlavne skúsenosti. Doteraz prišli iba traja hráči. Dvadsaťročný stopér Filip Vaško, sedemnásťročný stopér Grék Volanakis a devätnásťročný panamský kridelnik Ricardo Phillips. V týchto dňoch sa káder rozšíril o ďalších štyroch hráčov. Traja sú už dohodnutí, jeden prišiel na skúšku. Poďme si ich predstaviť. Ešte v lete prišiel stopérsky post vystužiť Filip Vaško. Defenzívny hráč, ktorý v týchto dňoch oslávil dvadsiate narodeniny, začínal s futbalom v rodných Košiciach. V roku 2016 odišiel do talianskeho Udinese Calcio, kde však v prvom tíme hrajúcom v najvyššej Serii A šancu nedostal. Zahral si akurát v juniorke, či za rezervu. Vaško môže hrať na stopérskom poste, ako aj na poste defenzívneho záložníka. Svoj debut kvôli zraneniu ešte neabsolvoval, očakáva sa ale, že sa tak stane v najbližších zápasoch. Premiéru v michalovskom drese si tak môže reprezentant do 21 rokov odkrútiť už v utorkovom dohrávanom súboji štvrtého kola proti Zlatým Moravciam (19.00 hod.).

Okrem Vaška dlhšiu dobu káder nikto nevystužil. Až v týchto dňoch vedenie klubu oznámilo angažovanie ďalšej trojice hráčov. Desať inkasovaných gólov v troch zápasoch ich nútili poobzerať sa po skúsenejšom brankárovi. Trénerovi Majorošovi ostala po odchode Matúša Kiru dvojica mladíkov Tomáš Dráb a Rostislav Dehtiar. Tých teraz doplnil 24-ročný Chorvát s bosnianskym pasom Matej Markovič. Bez ôsmych centimetrov dvojmetrový brankár je síce rodákom z chorvátskeho Záhrebu, je však reprezentantom Bosny a Hercegoviny. Doteraz pôsobil iba v týchto dvoch krajinách. Na seniorskej úrovni začínal v chorvátskom NK Rudeš, odkiaľ v roku 2016 odišiel do HASK Záhreb. O rok neskôr už putoval do Bosny a Hercegoviny, kde obliekal dresy Celiku Zenica, FK Krupa a naposledy FK Sarajevo. Matej Markovič je bývalým reprezentantom Bosny do 21 rokov.

Matej Markovič na sníme s predsedom predstavenstva MFK Zemplín Štefanom Laurinčíkom (foto: mfk Zemplín – facebook).

Stred poľa Michalovčania vystužili rovno dvojicou hráčov. Prvým je ruský stredopoliar Sergej Ivanov. Dvadsaťtriročný stredný záložník je kmeňovým hráčom Zenitu Petrohrad, odkiaľ prišiel na ročné hosťovanie aj z Michaloviec. V ruskej Premier League sa zatiaľ nepredstavil, odohral akurát jeden zápas v pohári. Prevažne hrával za rezervný tím ruského veľkoklubu. V sezóne 2016/17 hosťoval v košickom VSS, odkiaľ ho pozná tréner Majoroš, ktorý Košičanov vtedy viedol. Vo februári tohto roka odišiel na hosťovanie do tímu KS Samara, teraz bude hosťovať v Michalovciach.

Sergej Ivanov na Slovensku už pôsobil, v sezóne 2016/17 obliekal dres VSS Košice (foto: zenit petohrad).

Tretím do partie je dvadsaťjedenročný defenzívny záložník Danilo Spoljarič. Najmladší syn bývalého reprezentanta Cypru Milenka ide v otcových šľapajach. Momentálne je reprezentantom do 21 rokov. Futbalu sa venujú aj jeho bratia Alexander a Matija. Druhý menovaný je dokonca už aj reprezentantom svojej krajiny. Spoljarič doteraz pôsobil iba v Apollone Limassol, kde si zahral aj v zápasoch Európskej ligy. V sezóne 2019/20 bol na hosťovaní v Enosis Neon Paralimni.

Danilo Spoljarič je reprezentantom Cypru do 21 rokov (foto: internet).

Štvrtým hráčom, ktorý sa objavil v Michalovciach v týchto dňoch, je 20-ročný ukrajinský krajný obranca Bohdan Kurtiak. Ten prišiel na skúšku z FC Karpaty Ľvov. S posilňovaním kádra vraj v Michalovciach rozhodne nie je koniec. Prísť by mali aj ďalší traja či štyri hráči.

Trojica ostala na Slovensku, Kvocera išiel do Poľska

Michalovský klub počas krátkej prestávky opustilo až dvanásť hráčov. Nový klub si zatiaľ našla štvorica z nich. Brankár Matúš Kira sa upísal druholigovému FC Košice, no a na Slovensku ostali aj Jakub Grič a arménsky útočník Armen Hovhannisjan. Grič sa upísal Trnave a Hovhannisjan je v Nitre. Do poľského Radomiaku Radoma odišiel Milan Kvocera. Bez klubu sú zatiaľ Jozef Šimon Turík, Stanislav Danko, Peter Kolesár, či Marián Pásztor. No a na nové angažmány zatiaľ čakajú aj Španiel Jose Carrillo, Gréci Kyriakos Savvidis, Dimtiros Konstantinidis a Francúz Cheick Alain Diarra. Podľa našich informácii je naďalej v hre aj alternatíva, že vedenie klubu sa s niektorými z týchto hráčov dohodne na nových zmluvách.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.08.2020 11:39:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.