files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Regenda sa rozhodol. Seniorskú kariéru odštartuje v rodných Michalovciach

Trinástou posilou ambiciózneho HK Dukla Ingema Michalovce pred novou sezónou sa stal odchovanec michalovského hokeja Pavol Regenda. Stále iba dvadsaťročný kreatívny útočník sa nakoniec rozhodol prijať ponuku klubu, hoci poškuľoval aj po zahraničí, kde strávil posledné tri sezóny. Keďže doteraz hrával až na jeden zápas iba juniorské súťaže, v Michalovciach sa dočká pravej seniorskej premiéry.

Rodák z Hažína síce odštartoval prípravu na ľade s Michalovčanmi, už vtedy sa však vyjadroval, že stále čaká aj na ponuku zo zahraničia. Ako je známe, Regenda tri predchádzajúce sezóny strávil v Škandinávii, dve vo Švédsku, poslednú v Jokerite Helsinki. „Už som viac čakať nechcel,“ rozhovoril sa bývalý slovenský mládežnícky reprezentant. „Pre mňa osobne je to pocta, že môžem hrať doma, pred svojou rodinou. Pôsobenie v Michalovciach beriem ako obrovskú výzvu. Dukla pre mňa momentálne vyšla ako najlepšia možnosť. Uvidíme, čo sa bude diať v budúcnosti,“ pokračuje Pavol Regenda.

Účastník svetového šampionátu do osemnásť aj dvadsať rokov síce poškuľoval po zahraničí, ale.. „Spolu s agentom sme to riešili. Stále je ale taká situácia, že nikto nevie, kedy odštartujú súťaže. Momentálne dokonca zavreli aj niektoré hranice. Je momentálne ťažké niekam sa dostať. Aktuálnu situáciu sme vyhodnotili tak, že najlepšie riešenie je zostať v Michalovciach,“ podotýka Pavol Regenda, ktorý si uvedomuje obrovskú konkurenciu v útoku Dukly. „Práve to je pre mňa motiváciou, aby som sa aj v takej ťažkej konkurencii presadil a získal miesto v zostave. Od skúsenejších spoluhráčov sa určite mám čo učiť. Som len rád, že môžem byť v jednej šatni s nimi.“

Stále iba dvadsaťročný útočník doteraz odohral v seniorskom hokeji iba jeden zápas. Vlani sa predstavil v drese fínskeho prvoligového Kiekko Vantaa. V jednom zápase sa hneď zapísal aj do zápasových štatistík, keď mal jednu gólovú prihrávku. „Vnímam to, že medzi seniorským a juniorským hokejom je rozdiel. Na druhej strane, už mám skúsenosti aj zo seniorského zápasu a s fínskym tímom som aj trénoval, takže úplná novinka to pre mňa nebude,“ skonštatoval útočník, ktorý si po prvýkrát michalovský dres oblečie na Tatranskom pohári. Ten sa uskutoční od utorka do štvrtka v Poprade a súpermi Michalovčanov budú okrem domáceho HK aj slovenská dvadsiatka a Slovan Bratislava. „Čakajú nás nároční protivníci, ktorí nás veľmi dobre preveria. Zápasy môžu veľa napovedať,“ dodáva na záver Pavol Regenda.

Peter Brendza   



Uverejnené: 31.08.2020 16:08:50 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.