files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chudý po prvom víťazstve spokojný, ale... Na Slovan tento výkon stačiť nebude

Tak ako sa čakalo, víťazstvom vstúpili do 73. ročníka Tatranského pohára hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Tí po góloch Vojtecha Zeleňáka, Samuela Chalupu a Sameliho Ventelu zvíťazili nad slovenskou dvadsiatkou 3:0.

Favorit duelu sa síce rozbiehal pomalšie, no potom už prebral opraty zápasu do svojich rúk. Hlavne v druhej tretine Dukla dominovala na ľade, po troch góloch v sieti mladíkov už držali jej hráči zápas na svojej strane. „Ja by som bol v hodnotení opatrnejší. Sme po dvoch týždňoch hrubej prípravy kde sme sa zamerali hlavne na kondíciu. Herným činnostiam sme sa ešte príliš nevenovali. Chlapci hrali s chuťou, bolo vidno, že to je ich prvý zápas po dlhšom čase. Všetko si musí sadnúť tak ako má. Poďme ale k zápasu. Prvé dve tretiny boli z našej strany slušné. Aj keď boli na našej strane nepresnosti, myslím si, že sme si vypracovali dostatok šancí. Mali sme síce ľahké straty pukov, to bolo ale tým, že to bol náš prvý prípravný zápas,“ rozhovoril sa tréner Dukly Miroslav Chudý, ktorého tešila nula v počte inkasovaných gólov. „Škorvánek zachytal veľmi dobre. Samozrejme, pomohla mu aj obrana. Z toho všetkého vychádza moje kladné hodnotenie duelu. Víťazstvo si ceníme,“ pokračuje Miroslav Chudý.

Ten tentoraz vynechal zo zostavy brankára Tomáša Tomeka, obrancu Jána Ťavodu, ako aj útočníkov Mareka Mašlonku, Gabriela Spilara, Mareka Bartánusa či Petra Galamboša. Všetci by mali hrať v stredu proti Slovanu Bratislava. „Na turnaji chceme porotovať zostavu, aby sa ukázali všetci hráči. Presne na to slúži príprava. Tí, ktorí nehrali dnes, dostanú šancu zajtra. Bude to pre nich náročnejšie, pretože proti ním bude stáť Slovan Bratislava, jeden z favoritov na titul a prvenstvo na pohári,“ podotýka tréner Dukly, ktorého zverenci nastúpia proti Slovanu Bratislava od 16.00 hod. Tatranský pohár následne zakončia súbojom s domácim HK.  „Hráči si musia uvedomiť, že nás čaká oveľa silnejší súper, ako dnes. Ako som povedal, Slovan považujem za jedného z favorita na titul., Poprad je to isté. Musíme sa poučiť aj z tých chýb, čo sme urobili dnes. Keď tak počítam, mali sme vylúčených až deväť hráčov, čo je strašne veľa. Výkon z tohto zápasu rozhodne stačiť nebude. Som ale o tom presvedčený, že náš výkon bude postupne gradovať. V príprave asi nie sme tak ďaleko, ako ostatné tímy. My si ale ideme svoje a chceme byť dobre pripravení na úvod sezóny.“  

Peter Brendza (foto: hokej.sk)



Uverejnené: 01.09.2020 18:54:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.