files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vladimír Mihálik: Výhru sme chceli viac ako súper

Obrat z ríše snov sa podaril hokejistom HK Dukla Ingema Michalovce v ich druhom vystúpení na Tatranskom pohári proti hviezdnymi menami prešpikovanému Slovanu Bratislava. V prvej tretine dostal ich brankár Tomáš Tomek z prvých štyroch striel tri góly a po nej by za stavu 0:3 na lišiakov nevsadil nik ani deravý groš. Od druhej časti ale vstúpila na ľad iná michalovská Dukla. Taká, akú chce vidieť fanúšik aj v ligových zápasoch. Zverenci trénera Miroslava Chudého sa chytili na úvodnom góle Hickmotta a potom ďalšími štyrmi otočili skóre vo svoj prospech a sú blízko k zisku prestížneho pohára. Paradoxne, všetkých päť gólov zaznamenali hráči, ktorí v minulej sezóny obliekali dres Banskej Bystrice.

Slovan hral v prvej tretine účelový hokej. Ten im priniesol trojgólový náskok a do mysle zrejme aj uspokojenie, že im už prestížny pohár nik nevezme. „V prvej tretine asi bola z našej strany prílišná chuť. Tie tri góly, čo sme dostali, boli ako cez kopirák. V útočnom pásme prepadli útočníci a súper po brejku skóroval,“ rozhovoril sa strelec kontaktného druhého gólu Marek Bartánus. Na jeho slová nadväzuje strelec dvoch gólov, tretieho a víťazného štvrtého Vladimír Mihálik. „Úvod zápasu sme nemali dobrý. Od druhej tretiny sme ale začali jazdiť. Vyhrať sme chceli viac ako súper,“ podotýka sviatočný strelec, ktorý vyvracia svoj druhý presný zásah v stretnutí. „Jeden som dal, druhý bol odrazený od „Mesa“.“ Po prvej tretine bol zrejme v michalovskej kabíne poriadny ruch. Do druhej časti totiž vstúpila úplne iná Dukla. „Pohyb z našej strany bol, niečo ale k tomu chýbalo. Od druhej tretiny sme hrali iný hokej. Síce pohyb ostal, no začali sme sa poctivo vracať do obrany. V takýchto zápasoch to tak býva, že keď súper koriguje vedenie, dostáva sa na koňa. Nám sa to podarilo otočiť, za čo sme všetci radi,“ pokračuje Marek Bartánus, hráč podobne ako Mihálik so slovanistickou minulosťou.

Slovanisti po prvej časti už držali ruku na pohári. Pri vedení tri nula mali na konte pomyselných šesť bodov a víťazstvo by im už nik nezobral. Teraz je bližšie k víťazstvu na 73. ročníku Tatranského pohára šesťbodová michalovská Dukla Ingema. Vo štvrtok ale musí zabodovať s domácim Popradom, alebo sa spoliehať na priaznivé okolnosti. Tie ju môžu posadiť na prvé, ale aj na druhé, či tretie miesto. „Je pravda, že to máme rozohrané dobre, no ako víťazi pohára sa ešte necítime. Vo štvrtok nás čaká minimálne tak ťažký súper, ako dnes. Popradčania sa určite pokúsia o víťazstvo nad nami, ktoré im môže za určitých okolností zabezpečiť aj triumf na domácom pohári. Keď sme už ale takto ďaleko a máme to rozohrané dobre, chceme ho vyhrať aj my. Nebudeme si klamať,“ podotýka Vladimír Mihálik, na ktorého slová nadväzuje Marek Bartánus. „Je to stále len príprava. My si skúšame nejaké veci, s ktorými chceme ísť do sezóny. Aj vo štvrtok nás čaká ťažký zápas. Ja verím v to, že nám toto víťazstvo pomôže. Takéto výhry dodávajú tímu silu. Je fajn pocit, že kabína vie zapnúť aj za nepriaznivého stavu. Na tomto obrate môžeme do budúcnosti stavať.“

Peter Brendza (foto: hokej.sk)



Uverejnené: 02.09.2020 21:49:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.