files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šláger MOL ligy v znamení kvalitnej hádzanej a dominantnej Iuventy

Už v druhom kole MOL ligy na seba narazili tímy, ktoré zrejme budú v rámci Slovenska bojovať o najvyššie priečky. Dvanásťnásobného majstra Iuventu Michalovce v jej Chemkostav aréne vyzvala ambiciózna Dunajská Streda. Tím, ktorý sa počas leta posilnil o tri slovenské reprezentantky (Oguntoye, Pastorková, Réka Bizíková), ako aj o maďarskú kanonierku Eloovú, ktorý vo svojom rade má navyše aj úradujúcu najlepšiu slovenskú hádzanárku a najlepšiu hráčku MOL ligy, bude určite chcieť v tejto sezóne rúbať najvyššie a svoje ambície ukázal aj v Michalovciach. Iuventa nakoniec DAC zlomila a po výhre 29:26 odštartovala ligovú časť na výbornú.

Michalovčanky boli vo vedení prakticky od začiatku zápasu. Do polčasu si vypracovali osemgólový náskok (15:7) a aj v druhom dejstve v prvých minútach dominovali na palubovke. V závere sa síce DAC podarilo znížiť aj na dva góly, Iuventa si však víťazstvo už postrážila. „Do zápasu sme vstúpili úžasne a neskutočne sme v ňom dominovali. V druhej časti prvého polčasu sme si vytvorili komfortný náskok,“ rozhovoril sa na úvod tréner Iuventy Michalovce Peter Dávid. „V druhom polčase sme začali robiť chyby, čo súperky využívali na zníženie náskoku. Dole nás dostávali aj dvojminútové tresty. Som rád, že sme to nakoniec zvládli. Mali sme dočinenia so súperom, ktorý vlastní to najlepšie, čo behá po slovenských palubovkách. Najlepšia brankárka, pivotka, krídlo, či stredná spojka, najlepšia hráčky MOL ligy... Dunajská Streda potvrdila svoje kvality a určite bude hrýzť aj iných súperov v lige,“ pokračuje michalovský lodivod.

Iuventa bola lepšia predovšetkým prvých štyridsať minút. Po prestriedaní sa do hry vrátila aj Dunajská Streda, ktorá v poslednej minúte znížila na dva góly. „Som veľmi rada, že sme to nakoniec zvládli. Určite, boli z niektorých strán aj obavy, pretože Dunajská Streda nabrala cez leto na sile. Aj preto ma toto víťazstvo veľmi teší,“ podotýka stredná spojka Vladimíra Bajčiová, ktorá má síce iba 22 rokov, no už patrí v kádri medzi najskúsenejšie. „Zápas sme držali v rukách aj minulý týždeň so Šaľou, no dlhšie sme sa nevedeli odtrhnúť. Možno to je aj tým, že sme mladý kolektív. Musíme sa ale do toho čo najskôr dostať. Už nie je čas hľadať niekoho iného, zapnúť musíme my, čo sme tu. Nemáme nikoho, kto by nás herne ťahal, musíme to teda zvládnuť my, čo sme tu,“ pokračuje Bajčiová, v sobotu strelkyňa troch presných zásahov.

Najlepšími strelkyňami Iuventy v slovenskom šlágri druhého kola MOL ligy boli päťgólové Adriana Holejová a Martina Popovcová. „Prvý polčas bol z našej strany výborný a osemgólové vedenie zaslúžené,“ rozhovorila sa slovenská reprezentantka Popovcová, ktorá do Michaloviec prišla pred sezónou z Prešova. „V druhom dejstve sme samé chybami umožnili súperkám vrátiť sa do zápasu. Tak skúsené hráčky, ako má Dunajská, to ihneď využili a skoro bola dráma... Je ale dôležité, že sme ich zdolali a zvýšili si tak sebavedomie do ďalších zápasov, ktoré nás čakajú,“ pokračuje Martina Popovcová, podľa ktorej slov strach zo súpera Michalovčanky nemali. „To určite nie, mali sme len prirodzený rešpekt, keďže sa súper v lete výrazne posilnil. Svoje ambície ukázal aj v tomto zápase. Sme radi, že sme to zvládli.“  

O prirodzenom rešpekte zo súpera hovoril po zápase aj tréner Michalovčaniek Peter Dávid. „Zvolili sme veľmi dobrú taktiku. Prvý polčas nám to vychádzalo. Priznávam ale, strach bol v druhom polčase. Treba sa ale pozrieť aj na súpera, ktorému sme čelili. DAC má kvalitný káder a určite bude rúbať vysoko. Bolo jasné, že nemôžu prehrať až takým vysokým výsledkom,“ kontruje Dávid, ktorého tím má taký úvod sezóny, aký si prial. Najskôr získal Slovenský pohár a teraz zdolal aj nepríjemného súpera na domácej pôde. „Dosiahli sme, čo sme chceli. Teraz nás čakajú ďalšie zápasy a ďalšie výzvy,“ pokračuje michalovský tréner. Michalovčanky sa najbližšie predstavia v treťom kole na pôde Poruby, kde vlani utrpeli nepríjemnú prehru. Pred súperom tentoraz varuje aj samotný Peter Dávid. „Naším problémom je, že máme drobné zranenia, z ktorých sa musia dievčatá rýchlo dostať. V Ostrave to bude ohromne ťažké. Poruba má viaceré silné individuality. Presvedčili sme sa o tom aj minule a určite nás nič ľahké nečaká ani teraz,“ zdôrazňuje kormidelník Iuventy, ktorý chce čerpať informácie aj od Dušana Daniša. Ten vlani sedel na trénerskej stoličke práve v DHC Sokol, dnes už vedie mladšie dorastenky Iuventy. „Určite si spolu sadneme. Verím, že aj jeho poznatky nám pomôžu, aby sme tam v sobotu uspeli.“   

Peter Brendza



Uverejnené: 06.09.2020 13:33:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.