files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Obrazom: Prvoligový nováčik na ľade s ďalším novicom

Už druhý týždeň sa pripravujú na novú sezónu hráči HC 19 Humenné. Lanský víťaz druhej ligy skupina Východ prijal od SZĽH pozvánku a v nasledujúcej sezóne si zahrá v prvej lige. Nováčik tomu prispôsobuje aj káder, ktorí sa rozširuje do kvantity, aj kvality. Sila „levov“ by mala narásť aj potom, keď ich posilnia „michalovskí lišiaci“, keďže HC 19 sa stala oficiálne farmou extraligovej Dukly Ingema.  

Ambíciou hrať ofenzívny hokej

Humenčania sa do prvej ligy vrátia po roku. Ešte pod starým názvom, MHK Humenné, sa v nej v sezóne 2018/2019 aj po obrovských problémoch udržali, vzhľadom na to, že sa ale menil názov klubu, licencia im prepadla a opäť sa museli do nej dostať z druhej ligy. V nej sa im podarilo triumfovať v skupine východ, súboj s víťazom západnej skupiny Žiarom nad Hronom zastavila korona. Aj napriek tomu Humenčania dostali pozvánku o súťaž vyššie, ktorú sa rozhodli akceptovať. „Sme veľmi radi, že sa do prvej ligy po roku znova vraciame. Vraciame sa síce ako nový klub, no určite nechceme hrať druhé husle. Cieľom bude účasť v play-off,“ poznamenal pre náš portál tréner HC 19 Milan Staš. Humenčania majú istý zatiaľ jediný prípravný zápas. V utorok 29. septembra privítajú Michalovce. Ete predtým by sa mali stretnúť aj s druholigovým Trebišovom.

Káder sa naďalej rozširuje

Už pred niekoľkými týždňami sme avizovali, že humenský klub začína s podpisovaním hráčov. HC 19 už podpísal brankára Spodnika a hráčov Tomáša Valečka, Damiána Novického, Ladislava Hopkoviča, Denisa Markuša, Filipa Vaška, Radoslava Mesaroša, Martina Krajňáka, Kristián Horváta, Jaroslava Šiňanského, Marka Ferenca, Samuela Koziota a Františka Pulščáka. Trénerské duo Staš – Jurčenko má k dispozícii aj odchovancov klubu Ľubomíra Buraľa, Ivana Fedorka a Slavomíra Mauryho. „Momentálne trénujeme s osemnástimi hráčmi. Príprava prebieha štandardne. Trénujeme zväčša dvojfázovo. Káder je na deväťdesiat percent hotový. Pracujeme s hráčmi, ktorí si vybojovali prvú ligu, ale aj s novými hráčmi, ktorí do tímu veľmi dobre zapadli,“ pokračuje Milan Staš.

Na tréningu sa objavil aj útočník Dominik Šimčák, ktorý posledné dve sezóny pôsobil vo Francúzsku. Bývalý útočník Michaloviec, Bardejova, či Prešova nedávno neuspel na try-oute HC Košice a rozhodol sa teda skúsiť šťastie v Humennom. „Pridal sa k nám iba v pondelok. Zatiaľ je to v štádiu, že nevieme, či ostane. Ja by som ho v tíme určite privítal rád,“ zdôrazňuje Milan Staš. Ten by mohol mať v ligových zápasoch k dispozícii aj hráčov HK Dukla Ingema Michalovce. Extraligista totiž s prvoligistom uzavrel spoluprácu. Humenčania by mali byť v sezóne 2020/21 farmou Dukly. „Je to na dobrej ceste. Vízia je taká, že hráči, ktorí sa nedostanú do zostavy Michaloviec, prídu hrať za nás.“

Peter Brendza



Uverejnené: 08.09.2020 17:29:13
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.