files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Strážske malo lídra na lopate. Kokočák zobral prehru na seba

K obrovskému prekvapeniu sa schyľovalo v nedeľňajšom súboji ôsmeho kola IV. ligy Juh, v ktorom ŠK Strážske privítalo lídra súťaže a doteraz nezdolaný tím OŠK Rudňany. „Chemici“ dlho držali favorita v šachu a keď v 56. minúte Peter Kokočák otvoril skóre duelu, zdalo sa, že budú bodovať.

Hostia však mali vo svojom rade najlepšieho strelca súťaže Tomáša Bdžocha, ktorý dvoma gólmi otočil skóre v prospech favorita. Ten najskôr v 64. minúte vyrovnal a v 90. minúte rozhodol o tom, že všetky body putujú k lídrovi súťaže. Ten v tejto sezóne vyhral už sedem z ôsmych zápasov. „Sme veľmi radi, že sme tento náročný duel zvládli. Nebol to ľahký zápas, no to sme ani nečakali. Vedeli sme, že aj keď bol súper vo vedení, nejaká šanca príde. Nakoniec sa nám podarilo vyrovnať a v závere strhnúť víťazstvo na svoju stranu,“ povedal už štrnásťgólový najlepší strelec IV. ligy Juh.

Hrdinom mohol byť Kokočák

Aj Strážťania mohli mať vo svojom rade dvojgólového strelca. Za vyrovnaného stavu však Peter Kokočák nedal stopercentnú šancu. Hneď z následnej akcie sa presadil Bdžoch, ktorý tak rozhodol o osude zápasu. „Beriem to na seba. Keby som dal gól, určite by sme vyhrali,“ sypal si popol na hlavu útočník, ktorý v 56. minúte otvoril skóre duelu. Jeho prudký center z rohového kopu si zrazil do siete brankár hostí Viktor Petruško. „Išlo o nacvičený signál. Keď takto pošlete loptu do malého vápna, je to päťdesiat na päťdesiat. Dosť to pilujeme na tréningoch a teraz to vyšlo. Môže sa to odraziť od nášho hráča, aj od súperovho. Teraz to vyšlo,“ podotýka Kokočák. Ten by ale strelený gól vymenil na body. „Určite! Celý duel sme odmakali a nakoniec to zrejme rozhodla moja šanca. Ako som povedal, keby som ju premenil, určite vyhráme. Tak to bolo nedáš - dostaneš. Som veľmi sklamaný.“

Šťastena sa im tentoraz odvrátila

Práve Kokočák bol hrdinom svojho tímu minulý týždeň, keď v Sokoľanoch strelil v nadstavenom čase gól na 1:1. Tentoraz mu posledná minúta šťastie nepriniesla. „Karma je zdarma,“ vyšiel konečne aj úsmev na pery útočníka ŠK, ktorý následne už vážne dodáva. „Minulý týždeň sme oslovovali môj gól, ktorý bohužiaľ znamenal iba remízu. Rudňany teraz oslavujú víťazstvo...“

 

Smutný a sklamaný bol po zápase tréner Strážskeho Erik Makó. „Takéto prehry bolia najviac,“ rozhovoril sa bývalý brankár a následne pokračoval. „Mužstvo podalo koncentrovaný výkon. Celých deväťdesiat minút šľapalo. Aj keď si myslím, že súper bol lepším, určite sme mali na to, aby sme bodovali. Bohužiaľ, v minulom kole sme mali v závere šťastie a teraz sa od nás šťastena odvrátila.“ Tréner ŠK bol pred zápasom s lídrom optimistom. „Ja som začal prípravu na zápas s tým, že som povedal, že budeme bodovať. Chalanom som veril. Zhoda okolností v závere rozhodla, že sme nezískali ani jeden bod, ale taký je futbal. Chlapcom nemám čo vyčítať, išli na dno svojich síl,“ dodal na záver Erik Makó.

ŠK Strážske – OŠK Rudňany 1:2 (0:0)
Góly: 56. Kokočák – 64. a 90. T. Bdžoch.
Žlté karty: 49. Zelenický, 89. Mrovčák (obaja Rudňany).
Rozhodovali: Židišin – Homoľa, Vrábeľ.
ŠK: Liška – Devečka, Ciganoc, Kokočák, Pavúk, Ivanko, Michaliv (86. Max), J. Porvaz (79. J. Tkáč), Kuľha, Lipovský, Mitro.
OŠK: Petruško – Compel, Sedláček, Guballa, Zekucia, Kunzo, Slejzák, Rychnavský (58. Mrovčák), Sirko (90. Regec), T. Bdžoch (90. Košík), Zelenický (53. Melega).

Ostatné výsledky 8. kola IV. ligy Juh: OŠK Pavlovce nad Uhom – FK Čaňa 0:0, MFK Spartak Medzev – FK Kechnec 1:3, 1. ŠK Tatran Spišské Vlachy – MFK Veľké Kapušany 5:0, FK Cejkov – AFK Topoľany 4:2, TJ Slavoj Kráľovský Chlmec – FK Tatra Sokoľany 1:2, MFK Ťahanovce – FK Geča 73 0:3, FK Krásnohorské Podhradie – FK Košická Nová Ves 0:3.



Uverejnené: 13.09.2020 21:06:47

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623