files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tenisový kanár pre Pavlovce nad Uhom. Vyzve Stropkov v ďalšom kole pohára fortunaligové Michalovce?

V zápase tretieho kola Slovnaft Cupu účastník Tipos III. ligy Východ MŠK Tesla Stropkov potvrdil pozíciu favorita a na pôde štvrtoligových Pavloviec nad Uhom zvíťazil hladko 6:0, keď už do polčasu viedol päťgólovým rozdielom. Stropkovčania teraz musia čakať, kto bude ich súperom vo štvrtom kole. Ten vzíde zo súboja treťoligového MŠK Vranov nad Topľou a prvoligového MFK Zemplín Michalovce, ktorý sa dohrá v najbližších dňoch.

Tri direkty za päť minút

Zápas tretieho kola sa prakticky ani nezačal a už bolo rozhodnuté. Hneď v druhej minúte otvoril skóre krížnou strelou k žrdi hosťujúci Branislav Artim, ktorý druhý gól pridal v piatej minúte po chybe brankára Liutnianského. To už nebol na ihrisku domáci Ikechukwu Ezeagu, ktorý videl priamu červenú kartu po faule na prenikajúceho kapitána MŠK Tesla Viktora Bochina (mimochodom, bola to jediná karta, čo rozhodca Molitoris v zápase vytiahol). Stropkov po dvojgólovom náskoku a prevahe jedného hráča v poli prebral iniciatívu a už do polčasu viedol po ďalších góloch Frederika Vargu, Petra Poľáka a Adriana Leška 5:0. Krátko pred koncom zápasu zosumarizoval tenisového kanára pre Pavlovce Michal Kmiť.

Neplnili stanovenú taktiku

Pavlovčania nastúpili proti súperovi účinkujúcemu o súťaž vyššie plní odhodlania, no to vyprchalo už po niekoľkých sekundách hry. „Keď hrajú proti sebe tímy zo štvrtej a tretej ligy, pre ten z nižšej súťaže je to vždy ťažký zápas. Pre nás by bol ťažký už vtedy, keby sme hrali jedenásti proti jedenástim. My sme ale hrali celý zápas o jedného menej a takto to aj dopadlo,“ rozhovoril sa domáci kapitán Jaroslav Dargaj, ktorý výhovorky rozhodne nehľadal. „Za túto prehru si môžeme iba sami. Neplnili sme stanovenú taktiku. Chceli sme držať čo najdlhšie nerozhodný výsledok, no už po niekoľkých sekundách sme inkasovali. Následne prišla hneď červená karta pre nášho hráča a ďalší gól v našej sieti. Naša hra nemala ani hlavu, ani pätu. Bolo to pre nás ťažké, no spravili sme si to ťažké sami,“ pokračuje Dargaj. Ten až šesťgólový rozdiel medzi súpermi neočakával. „Osobne som čakal vyrovnanejší duel. Stropkovčania niektoré výsledky v súťaži mali horšie, no jasne sa ukázal rozdiel medzi treťou a štvrtou ligou. Veril som, že ich môžeme potrápiť, no to by sme museli dať do toho viac.“

Leško by chcel vyzvať Michalovce

Veľký podiel na výhre Stropkova mal jeho špílmacher Adrián Leško. Bývalý hráč Michaloviec, Bardejova, Prešova, Trebišova, či Lokomotívy Košice raz skóroval a ďalšie šance svojim spoluhráčom pripravil. „Zápas sa lámal hneď v úvode. Dali sme rýchly gól, súper dostal červenú kartu, pridali sme ďalší gól a bolo prakticky rozhodnuté,“ smeje sa 25-ročný defenzívny stredopoliar. Ten si presne takto predstavoval dej zápasu. „Boli sme favoritom a túto pozíciu sme chceli potvrdiť. Veľmi nám pomohol rýchly gól. Dostali sme sa na koňa. Presne takto sme si to predstavovali,“ pokračuje Leško, ktorý dostal prvú seniorskú šancu od Michaloviec. A práve Michalovčanov môže MŠK Tesla v prípade ich postupu do štvrtého kola privítať na svojom trávniku. „Bola by to pre mňa motivácia navyše. Michalovce hrajú najvyššiu súťaž, čo by určite pritiahlo aj divákov na tribúnu. Bol by to sviatok futbalu. Určite by sme ich radi privítali u nás. Osobne by som radšej hral proti ním, ako proti Vranovu,“ uzatvára debatu Adrián Leško.

OŠK Pavlovce nad Uhom – MŠK Tesla Stopkov 0:6 (0:5)
Góly: 2. a 5. Artim, 17. F. Varga, 30. Poľák, 35. Leško, 83. Kmiť.
Červená karta: 4. Ezeagu.
Rozhodovali: Molitoris – Knap, Holp.  
OŠK: Liutinianskij – Dargaj, M. Gomboš, Ezeagu, E. Varga, Smoľák, Tsabedze, Masnica, Slinčák, Lašík, Sninský (46. Jarabek).
MŠK TESLA: Levčenko (59. Rusinko) – Daniuk (67. Havrilko), Bochin, Poľák (46. Zakovič), Leško, Grujovič, Matkobiš, F. Varga (46. Korba, 59. Petrišin), Artim, Slobodník, Kmiť.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.09.2020 11:12:21
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.