files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla už bez Giľáka, v jej hľadáčiku obránca

Už šesť duelov v rámci prípravnej fázy majú za sebou hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Najvýchodnejší účastník najvyššej hokejovej Tipos Extraligy najskôr odohral tri zápasy na Tatranskom pohári v Poprade, ktorý ukončil na treťom mieste s dvoma výhrami a jednou prehrou. Podobnú bilanciu zaknihoval aj v novovzniknutom Kaufland Tipsport Cupe. V základnej skupine Michalovčania zdolali Spišskú Novú Ves (3:2 po predĺžení), prehrali s Popradom (0:2) a porazili Košice (4:3), čím si zabezpečili druhé miesto a postúpili do štvrťfinále.

Tréner Miroslav Chudý sa do hodnotenia prípravných duelov nechcel príliš púšťať. „Stále sme totiž vo fáze prípravy,“ zdôrazňuje lodivod, ktorý stojí na striedačke „líšok“ od prvého októbra 2017. „Preto veľmi nechcem zápasy Kaufland Cupu, ktoré sú takisto súčasťou prípravy, hodnotiť. Mali sme jasný cieľ postúpiť zo skupiny, čo sme naplnili,“ pokračuje Miroslav Chudý. Na Michalovčanov teraz v rámci Superpohára čakajú dva štvrťfinálové zápasy, ktoré sa odohrajú v utorok 22. a vo štvrtok 24. septembra. Súpera Dukla spozná po odohraní všetkých skupín, ktoré sa ukončia zápasmi Nové Zámky – Slovan Bratislava a Dubnica – Trenčín vo štvrtok.  

Rodák z Krupiny sa po prehre s Popradom rozhodol poriadne premiešať svoje útočné formácie. To zdá sa prinieslo svoj efekt. „Stále sme vo fáze hľadania najlepších formácii. V obranných veľa možností nemáme, v útočných je ich už viac. Na ľade sme štvrtý týždeň, čo je trochu neskôr od ostatných tímov. Ideme si svoje. Pri tých zmenách to nebolo preto, že niečo neklapalo, skôr skúšame nové možnosti. Skúšať budeme aj vo štvrtok v Humennom. Potom nás už čakajú posledné dva týždne prípravy a tu by sme už chceli mať jasno. Už sa budeme venovať aj systémovým veciam,“ zdôrazňuje Chudý, ktorý je v rámci prípravy zatiaľ spokojný predovšetkým s prístupom hráčov. „Hlavne v tréningovom procese. Bolo toho naozaj dosť. Ostatné veci príliš hodnotiť nechcem. Všetko sa totiž bude rátať na konci a až tam sa ukáže, čo sme urobili dobre a čo zle. V tejto fáze prípravy sa liga ešte nevyhráva. My si ideme vlastnou cestou. To, čo sme chceli, sme odtrénovali a čo ešte chceme, to dotrénujeme vo zvyšných týždňoch do začiatku ligy. Prístup hráčov hodnotím kladne. Potenciál je veľký, neskrývame sa za nič. Máme dobré mužstvo. Chceme hrať o najvyššie priečky, všetko ale má svoju postupnosť.“

Matej Giľák v Michalovciach skončil

Michalovčanom sa zmenil tento týždeň program. Vo štvrtok bol najskôr naplánovaný duel s Miškovcom, ktorý ale museli zrušiť. Miesto neho sa predstavia na ľade prvoligového nováčika HC 19 Humenné. „To, čo sa stalo my neovplyvníme. Situácia je momentálne taká aká je. Na druhej strane, Humenné skladá dobré mužstvo a bude to teda kvalitný protivník. Tento zápas nám pomôže aj v tom smere, že sa musíme naučiť zvládať aj pozíciu favorita. Práve takéto zápasy ako s Humenným, či so Spišskou Novou Vsou nám dajú veľa hlavne po mentálnej stránke,“ zdôrazňuje lodivod Dukly. V kádri Zemplínčanov sa udiala v týchto dňoch jedna zmena. Po Tatranskom pohári v ňom po vzájomnej dohode skončil útočník Matej Giľák. „Táto zmena nebola vynútená, Matej o ňu požiadal sám. Útočníkov zatiaľ máme dostatok, skôr by som sa zameral na posilnenie defenzívy,“ dodal Miroslav Chudý.  

Peter Brendza 



Uverejnené: 17.09.2020 14:45:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.