files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Michalovskí barani“ berú zápas s Bystricou prestížne. Chceme ísť v pohári ďalej!

Až šesť hráčov z kádra ostatného trojnásobného hokejového majstra Banskej Bystrice sa počas leta pobralo do michalovskej Dukly Ingema. Asistent trénera Ivan Droppa si na Zemplín stiahol obrancov Vladimíra Mihálika, Jordona Southorna a útočníkov Jordana Hickmotta, Mareka Bartánusa, Samuela Mlynaroviča a Dávida Šoltésa.

Teraz, tesne pred koncom prípravy na nich čaká prvá konfrontácia proti „baranom“. Michalovčanov s Bystričanmi totiž spojil žreb štvrťfinále Tipsport Kaufland Cupu, ktorého zápasy sa odohrajú v utorok a vo štvrtok. Práve konfrontácia „michalovských lišiakov“ a „bystrických baranov“ je považovaná za šláger štvrťfinálovej série. Jej prvý duel sa odohrá už v utorok na Zemplíne. „Berieme to samozrejme prestížne. Ja osobne som tam strávil posledné štyri roky a určite to bude špecifickejšia séria pre mňa, ako aj pre ostatných hráčov, ktorí tam hrávali,“ rozhovoril sa Vladimír Mihálik, ktorý s Bystričanmi získal všetky tri slovenské tituly v rade. „Sériu začíname doma, takže by sme radi do nej vstúpili víťazne,“ podotýka Marek Bartánus, ktorý má pre zmenu s Bystričanmi dva slovenské tituly, ďalšie tri získal s Košicami a Slovanom Bratislava.

Pre všetkých michalovských hráčov Dukly, ktorí pod Urpínom pôsobili, to bude špecifická séria. „Ja osobne sa na dvojzápas veľmi teším,“ reaguje Marek Bartánus, podľa ktorého slov sa v tíme HC  05 počas leta zmenilo veľmi veľa. „Prerábajú štadión, takže potrebovali stlačiť náklady. Nepomohla tomu ani „korona“ takže muselo prísť k obmene takmer celého kádra. Na jednej strane tam možno chýbajú skúsenosti, no je tam nová krv v kabíne a hráči určite budú chcieť ukázať, že na to majú.“ V podobnej rétorike pokračuje aj Vladimír Mihálik. „Síce sa to tam poriadne obmenilo, no kvalita kádra zostala.“ Odchovanca prešovského hokeja, ktorý si zahral v NHL aj KHL, neteší ešte jeden fakt. „Keďže sa tam rekonštruuje štadión, odveta sa bude hrať vo Zvolene, kde nebude doma ani jeden tím...“

Výsledky v príprave potvrdzujú, že „barani“ opäť nemusia hrať druhé husle. V základnej skupine Superpohára získali sedem bodov za remízu v Detve a výhry v Liptovskom Mikuláši a Martine, čím si zabezpečili postup z prvého miesta. „Ako som povedal, Bystrica zakaždým vedela poskladať dobré mužstvo. Teraz sú tam síce viacerí mladí chlapci, no tí sa chcú ukázať. Určite nás nič ľahké v sérii nečaká,“ dodáva Mihálik a na jeho slová nadväzuje aj Marek Bartánus. „Dosť sa to tam obmenilo, výsledky ale ukazujú, že kvalita tam ostala. Momentálne vie v hokeji korčuľovať každý. Keď je mužstvo dobre pripravené kondične, vie byť nepríjemné. Banská Bystrica aj po zmenách ostala pri tom hokeji, ktorý hrala po minulé roky. Preto očakávam rýchly ofenzívny hokej z oboch strán.“

 

Do začiatku nového ročníka extraligy chýbajú dva týždne a mužstvá sa teda pozerajú už aj na štart najvyššej súťaže. „Začiatok sezóny je už za dverami. V hlavách ale všetci máme, že čísla nakazených koronavírusom sa zvyšujú. Nevieme teda, čo bude za týždeň, či za dva. Na druhej strane, ligové zápasy sme nehrali pol roka a všetci sa tešíme na štart ligy. Dúfajme, že začne tak, ako je to naplánované,“ dodáva na záver Marek Bartánus.

Program štvrťfinálovej série
Utorok 22. september: HK Dukla Ingema Michalovce - HC 05 Banská Bystrica (17.30 hod.).
Štvrtok 24. september: HC 05 Banská Bystrica - HK Dukla Ingema Michalovce (hrá sa vo Zvolene, 18.00 hod, priamy prenos RTVS 2).

Peter Brendza



Uverejnené: 21.09.2020 10:17:31 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.