files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rodina „baranov“ sa v Michalovciach opäť rozrástla, Češík prichádza s najvyššími cieľmi

Banská Bystrica sa stala pre michalovskú Duklu tou pravou inšpiráciou. Trojnásobný majster Slovenska, ktorý vo vlaňajšej nedokončenej sezóne siahal po štvrtom titule, počas leta aj kvôli rekonštrukcii štadióna pustil žilou. Do ambicióznej Dukly Ingema Michalovce si to namierili najväčšie opory klubu – obrancovia Vladimír Mihálik, Jordon Southorn a útočníci Jordan Hickmott, Marek Bartánus, Samuel Mlynarovič a Dávid Šoltés. K tomu treba prirátať aj odchovanca hokeja spod Urpína Tomáša Matouška a takisto aj asistenta trénera Ivana Droppu.

Tesne pred začiatkom súťaže sa rodina „baranov“ rozrástla o ďalšieho člena. Duklu posilnil stredný útočník Matej Češík, ktorý je považovaný za jedného z najlepších centrov na Slovensku. Premiéru v drese „líšok“ si nemohol priať krajšiu. Odohral ju práve proti Banskej Bystrici, ktorej ale michalovská Dukla v prvom zápase štvrťfinále Tipsport Kaufland Cupu podľahla 1:2. „Treba si priznať, že to nebolo z našej strany dobré,“ rozhovoril sa Češík, ktorý na Zemplín prišiel iba okolo obeda a už o pol šiestej korčuľoval proti hráčom, s ktorými ešte minulý týždeň trénoval. Práve do HC 05 sa totiž vrátil po ročnej anabáze v českom Znojme hrajúcom v nadnárodnej EBEL lige. „V druhej tretine sme dvakrát inkasovali. Nezachytili sme jej úvod a potom sme už len chytali zajaca za chvost,“ pokračuje ešte k zápasu Matej Češík. Ten výkon utorkového súpera Dukly komentovať nechcel. „Nechcem príliš hodnotiť ich výkon. Vyhrali a to je pre nich dôležité. Ja verím, že im to vrátime vo štvrtok vo Zvolene a z postupu do semifinále sa budeme tešiť my.“

Jeho príchod do Michaloviec sa zomlel veľmi rýchlo. „V nedeľu mi v Banskej Bystrici povedali, že so mnou nepočítajú. Dlho som bez klubu nebol. Ozval som sa trénerovi Chudému, ktorý ma do tímu chcel. Popravde, ani som veľkú motiváciu v zápase nemal. Prišiel som krátko pred jeho začiatkom a na motiváciu tak nebol čas,“ zdôrazňuje Matej Češík, ktorý do neznámeho prostredia rozhodne neprišiel. „Poznám tu viacerých hráčov aj trénera, čo určite zavážilo. Káder je na papieri veľmi silný a určite je na čom stavať.“

 

Tridsaťdvaročný odchovanec hokeja spod Urpína je považovaný na Slovensku aj ako zberač titulov. Veď na svojom konte už má šesť slovenských titulov (tri s Banskou Bystricou, dva s Košicami a jeden so Slovanom Bratislava) a k tomu treba prirátať aj dva tituly z prvej ligy. Chce ďalší titul získať práve v Michalovciach, ktoré sa netaja najvyššími ambíciami? „Každý kto športuje chce skončiť čo najvyššie. Ja nie som výnimkou. Michalovce majú najvyššie ambície a aj to bol jeden z faktorov, prečo som kývol na ich ponuku,“ dodáva na záver stredný útočník, ktorý na Slovensku okrem materského klubu hrával aj v Slovane Bratislava, Košiciach a niekoľko zápasov odohral v play-off aj za Liptovský Mikuláš (tri z nich aj proti Michalovciach v sezóne 2011/2102). Okrem toho má za sebou aj pôsobenie v nadnárodnej EBEL lige a na svojom konte má osem štartov v slovenskej reprezentácii.

 

Miroslav Chudý: Jeden z najlepšie brániacich centrov na Slovensku

Matej odišiel, Matej prišiel. Zľahčene by sme mohli povedať, že tréner michalovskej Dukly Miroslav Chudý sa ani nemusel učiť meno svojho posledného prírastku v kádri. Ten zacelil miesto v michalovskej ofenzíve po Matejovi Giľákovi, ktorý nebol spokojný s priestorom na ľade a preto sa rozhodol po dvoch rokoch loď michalovskej Dukly opustiť. Na druhej strane ale ide o úplne odlišný typ útočníkov. Zatiaľ, čo Giľák je skôr strelcom, Češík vyniká hlavne v defenzívnej činnosti. „Na pozícii brániaceho útočníka patrí medzi najlepších na Slovensku,“ rozhovoril sa na margo novej posily michalovský lodivod. „Po konci v Bystrici mi volal, že je voľný a že má záujem sem prísť. My sme zháňali defenzívneho hráča, ktorého by sme používali na oslabenia. Po odchode „Giľa“ nám veľmi dobre zapasoval do zostavy. Navyše, útok sme chceli posilniť hlavne na pozícii centra. Verím, že nám pomôže, no my máme chybu momentálne niekde inde...,“ veľavravne pokračuje po utorkovej prehre poriadne sklamaný Miroslav Chudý.



Uverejnené: 22.09.2020 22:56:36 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.