files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zdolala Banskú Bystricu 6:4 a je v semifinále Superpohára

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvládli druhý semifinálový duel Tipsport Kaufland Cupu, keď vo Zvolene zdolali Banskú Bystricu 6:4 po predĺžení a postúpili tak do semifinále Superpohára. Po domácej prehre museli zverenci trénera Miroslava Chudého zvíťaziť minimálne o jeden gól, aby si vydupali predĺženie. Na začiatku tretej tretiny ale prehrávali 2:4. Troma gólmi v rade však poslali duel do predĺženia a v ňom skóroval Peter Galamboš. Okrem neho sa gólovo presadil aj Ville Korhonen, Dávid Šoltés, ktorý skóroval dokonca dvakrát, Vladimír Mihálik a Marek Bartánus.

 

Tréner Bystričanov Norbert Javorčík prekvapil, že do bránky nepostavil utorkového hrdinu Rabčana, ale Mateja Gajana. Prvú veľkú šancu si vypracovali jeho spoluhráči, keď Žiak vyviezol puk, posunul ho Vašašovi, ktorý zblízka mieril iba do Mateja Tomeka. Aktívnejší boli v prvej tretine Michalovčania. Tých mohol poslať do vedenia v brejku troch na dvoch Peter Galamboš. V deviatej minúte sa už ale skóre duelu menilo. Brankár Gajan si síce najskôr poradil so zakončením Šoltésa, na strelu Korhonena sa už ale nezmohol – 0:1. O necelú minútu bolo vyrovnané. Mihálik prišiel v útočnom pásme o puk a prečíslenie dvoch na jedného pretavil vo vyrovnávajúci gól Hayden Verbeek. Hneď po góle bol vylúčený Bdžoch, domáci ale jeho faul nepotrestali a mohli za to pykať, Regenda ale bekendom mieril len do lapačky Gajana. Následne sa skóre mohlo meniť na druhej strane, Tomek si však poradil s pokusmi Lampera aj Tamášiho. No a keď Dukla nevyužila presilovku po faule Winquista, prvá tretina skončila remízou 1:1.

Aj v úvode druhej časti boli lepším tímom Michalovčania, ktorí si po faule Zubáka na Chalupu vybojovali presilovú hru. Jeho trest však nepotrestali, ba naopak, mohli aj inkasovať, po strele Huntera Drewa zvonila žŕdka Tomekovej brány. Kanadský útočník sa ale následne dopustil útočného faulu a hostia tak získali 37 sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Tú síce nevyužili, v prevahe o jedného hráča však už skórovali, keď sa po prihrávke Takáča presadil Dávid Šoltés. Brankár Gajan musel byť v pohotovosti aj v polovici druhej tretiny, Mihálik a ani Hickmott ho ale neprekonali. Bystričania sa ale vymanili z tlaku a v 33. minúte vyrovnali. Tomek si síce poradil s tvrdou strelou Brejčáka, no následne Žiak krásnou prihrávkou našiel Luntera a tomu stačilo iba nastaviť hokejku. Po bitke Huntera Drewa s Vladimírom Mihálikom sa hralo štyria proti štyrom. V tejto hernej situácii mohli skórovať opäť domáci, Ďatelinkovu strelu Tomek skryl do lapačky. Dve minúty pred koncom druhej časti bol vylúčený domáci Alex Tamáši. Po desiatich sekundách ale urobil Mc Cormack hrubú chybu, puk mu zobral Mistele, ktorý sa rútil sám na Tomeka. Southorn ho stihol iba faulovať a hlavný arbitri nariadili trestné strieľanie, ktoré kanadský útočník premenil.

Do tretej tretiny vstúpili domáci s presilovkou po faule Takáča a Fafrák zvýšil už na 4:2. Zdalo sa teda, že je o postupujúcom rozhodnuté. Michalovčania ale už po tretíkrát v príprave ukázali v záverečnej tretine parádny obrat. Ten naštartoval Dávid Šoltés, v 45. minúte sa podarilo vyrovnať po biliardovej akcii Vladimírovi Mihálikovi. V 48. minúte sa gólovo presadil aj Marek Bartánus a nasmeroval tak duel do predĺženia. To sa hrať nemuselo, keďže Michalovčania hrali na ľade šiesti. Presilovku však nevyužili a o postupujúcom tak muselo rozhodnúť predĺženia. V ňom pokračoval ofenzívny hokej. Hneď po niekoľkých sekundách zvonila po Lalancettovej strele žŕdka, na druhej strane Mistele neprepasíroval puk cez Tomeka. Spomedzi kruhov následne nepresne pálil Southorn, na druhej strane Vašaš nepremenil samostatný nájazd. V poslednej minúte predĺženia unikol Takáč, ideálnou prihrávkou našiel Galamboša a ten strelou pod žŕdku rozhodol o michalovskom postupe do semifinále.

HC 05 Banská Bystrica - HK Dukla Ingema Michalovce 4:6 po predĺžení (1:1, 2:1, 1:3, 0:1) - hralo sa vo Zvolene
Prvý zápas: 2:1
Do semifinále postúpil HK Dukla Ingema Michalovce
Góly: 10. Verbeek, 33. L. Lunter (Žiak, J. Brejčák), 39. Mistele (t.s.), 42. Fafrák (Vašaš, Tamáši) – 9. Korhonen (Galamboš, Ventelä), 27. Šoltés (Takáč), 44. Šoltés, 45. Mihálik (Hickmott, Regenda), 48. Bartánus (Southorn), 65. Galamboš (Takáč).
Vylúčení: 7:6, navyše Lamper - Mihálik obaja 10. minút hrubosť. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Štefík, J. Konc st. - J. Konc ml., Kiepeš. Divákov: 327.
HC 05: Gajan - Ďatelinka, Welsh, Drew, Biro, Žiak, J. Brejčák, Petrinec, Zubák – Mistele, Winquist (A), Lamper – M. Sloboda, Tamáši, Kriška (A) – L. Lunter, Verbeek, Fafrák – Vybíral, O. Giertl, Vašaš.
HK DUKLA: T. Tomek - McCormack, Ventelä, Mihalik, Southorn, Bdžoch, Ťavoda, Zekucia – Hickmott, Lalancette, Regenda – Bartánus, Mlynarovič, Takáč – Šoltés, Galamboš, Korhonen – Mašlonka, Češík, Chalupa – Török.



Uverejnené: 24.09.2020 20:23:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.