files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po Ostrave dobyla aj Šaľu

Aj napriek veľmi ťažkému žrebu sú hádzanárky Iuventy Michalovce stopercentné aj po troch odohraných zápasoch. Zverenky trénera Petra Dávida v druhom kole doma zdolali silnú Dunajskú Stredu (29:26), v treťom kole triumfovali na horúcej pôde DHC Sokol Poruba (23:18), no a v sobotu vyhrali v rámci piateho kola MOL ligy v Šali 22:21. Michalovčanky sú tak v neúplnej tabuľke už na druhom mieste.

Zápas dvoch rozdielnych polčasov

V Šali začali Michalovčanky výborne. V prvom polčase nepustili domáce Duslo do tempa a samé trestali každú jednu chybu súperiek. Krátko pred koncom viedli pohodlne 15:8 a nič nenasvedčovalo tomu, že sa pri Váhu odohrá dráma. „Zlom nastal na konci prvého polčasu, kedy domáce hráčky dvoma gólmi znížili a nás vykoľajili z tempa. Všetko to pokračovalo v úvode druhého polčasu, ktorý sme prehrali 1:5 a Šaľa sa tak dostala do hry. Odvtedy sme sa s nimi naťahovali o každý gól až do posledných sekúnd,“ poznamenal tréner Iuventy Peter Dávid, ktoré zverenkám robila najväčšie problémy brankárka Furgaláková. „Tak ako my sme ovládli pasáž v prvom polčase, oni ovládli túto pasáž a bol z toho „prúser“. Zo zápasu, ktorý sme držali v rukách sme urobili drámu až do konca.“

Zemplínčanky v tejto sezóne sa do týchto pasáži v zápasoch dostávajú pravidelne. Dobré je, že zakaždým zápas dotiahli do víťazného konca. „Našou devízou je, že tieto situácie zvládame,“ reaguje Peter Dávid a dodáva. „Treba priznať, že tentoraz sme mali aj šťastie. Podržala nás brankárka Kordowiecká, ktorá im v závere chytila čistú gólovú šancu.“ Dlhodobo najlepší slovenský tím to má momentálne rozbehnuté viac ako dobre. Po výhrach v Porube a Šali sa z neho okamžite stáva adept na cenný kov. „Keď som videl vyžrebovanie pred sezónou, hneď som si povedal, že úvod pre nás bude neskutočne ťažký. Treba si ešte povedať, že okrem Dunajskej Stredy, Poruby a Šali sme mali hrať v Prešove a doma s Olomoucom, teda ani jeden duel pre náš ľahký nebol. Sme strašne radi, že sme to doteraz zvládli.“  

Kedy budú dohrávať v Prešove a doma s Olomoucom?

V nadnárodnej MOL lige uplynulo iba päť kôl a tabuľka už je poriadne rozháraná. Môže za to viacero neodohraných zápasov. Napríklad taký Prešov odohral zatiaľ iba jediný zápas... Aj Michalovčanky neabsolvovali duel prvého kola práve v Šariši a nehrali ani vo štvrtom kole doma, kedy mali privítať Oomouc. A keďže situácia s koronavírusom sa stále zhoršuje a vedenie súťaže stále nenašlo cestu, ako vyriešiť cestovanie medzi oboma krajina, je otázne, ako bude nadnárodná súťaž pokračovať ďalej. „To nevie teraz nikto...,“ reaguje Peter Dávid. „Nastala situácia, ktorú asi každý očakával. V našej lige je to o to problémovejšie, že musíme cestovať medzi krajinami. Stále sú tam nejaké termíny na dohrávky, nesmie sa to ale dlho naťahovať. Každý ráta s tým, že sa bude hrať ďalej, no celosvetový trend nakazených hovorí niečo iné,“ pokračuje Peter Dávid. Ten zatiaľ nepozná termíny dohrávok zápasov svojho tímu. „S Prešovom by sme mali hrať na konci novembra, Olomoucu zase chceme navrhnúť termín v druhej polovici októbra. Uvidíme, ako to bude s ďalšími zápasmi. Všetci veríme, že sa situácia dá ako tak do pokoja a my po reprezentačnej pauze nastúpime v Zlíne,“ dodáva k tejto téme Peter Dávid.

Počas pauzy chcú dobyť baterky

Zemplínčankám aktuálne patrí v tabuľke so šiestimi bodmi druhé miesto, keď o dva body zaostávajú za taktiež stopercentným Mostom, ktorý má odohraný o jeden zápas viac. Teraz v MOL lige prichádza reprezentačná pauza. Tréneri národných výberov povolali aj tri hráčky Iuventy. V slovenskej reprezentácii si plnia povinnosti Trúnková s Popovcovou, v poľskej brankárka Kordowiecká. „Najbližší týždeň využijeme predovšetkým na naberanie kondície. Pripravený teda máme kondičný blok. Od začiatku budúceho týždňa sa už sústredíme na víkend, kedy verme, že odohráme duel v Zlíne,“ dodáva na záver tréner Iuventy.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.09.2020 15:10:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.