files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa proti Paris 92 dvakrát vonku. Bude to ich tohtosezónna derniéra?

Hádzanárky Iuventy Michalovce odohrajú dvojzápas Európskej ligy proti francúzskemu Paris 92 na pôde súpera. Duely sa uskutočnia v sobotu 17. októbra o 20.00 hod. a v nedeľu 18. októbra o 19.00 hod.

Vedenie aktuálneho slovenského majstra sa rozhodlo pre dohodu s vlani piatym tímom najvyššej súťaže pod Eifelovkou po tom, čo bolo jasné, žeby sa v Michalovciach hralo bez divákov. „Po vyžrebovaní sme francúzskemu klubu ihneď ponúkli hrať dvojzápas u nás. Oni kontrovali opačnou ponukou a keďže tá situácia u nás je omnoho zložitejšia ako tam, rozhodli sme sa ju akceptovať,“ rozhovoril sa na aktuálnu tému športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik. Ten si je vedomý, že družstvo po návrate na Slovensko pôjde do päťdňovej karantény. „Pre nás je momentálne v tejto situácii jednoduchšie vycestovať tam a po návrate domov absolvovať karanténu, ako to riešiť dvojzápasom doma a vonku. Nakoniec sme sa dohodli, že pôjdeme tam. Aby sme znížili riziko, dohodli sme sa, že pôjdeme autobusom. Pôjdeme asi dva dni a teda budeme musieť aj niekde prespať. Cestu späť by sme radi spojili zápasom v Písku, ktorý nás čaká nasledujúci víkend. Keďže by sme boli v karanténe, nemohli by sme ho odohrať v riadnom termíne. Uvidíme, ako sa dohodneme,“ pokračuje športový riaditeľ Iuventy.

Michalovčanky sa s francúzskym súperom, konkrétne tímom OGC Nice Cote d´Azur Handball, stretli aj v minulej sezóne

Aj tak by hrali pred prázdnymi tribúnami...

Na jednej strane sa môže stať, že Iuventa tak doma neodohrá v tejto sezóne ani jeden „európsky“ zápas. Na druhej strane, súčasné opatrenia hovoria, že aj keby hrali s Parížom doma, diváci ich zápas neuvidia. „Táto neistota bola hlavným spúšťačom našej dohody. Poháre hráme pre dievčatá, aby sa stretli aj s takými súpermi. Na druhej strane, chceme atraktívnych súperov ukázať aj v Michalovciach. Dnes je taká situácia, že by sme ich aj tak ukázať nemohli. Postavili sme sa k tomu racionálne. Pre obe družstvá je jednoduchšie, keď sa bude hrať na jednom mieste. Súčasná doba je taká,“ reaguje Beňadik na našu otázku, či si Michalovce nezaslúžia vidieť atraktívneho súpera.

Bude dvojzápas s Parížom posledným?

Okrem dvojzápasu v druhom kole Európskej ligy Iuventu momentálne trápi aj situácia v jej ligovej súťaži. Ako je známe, MOL liga je súťažou Češiek a Sloveniek, a keďže slovenská vláda dala Česko do červenej zóny, cestovanie medzi jednotlivými krajinami je zložitejšie. Ako bude súťaž pokračovať? „To je skôr otázka na predstaviteľov zväzu a tých, čo riadia MOL ligu,“ reaguje Jan Beňadik, ktorý nevylúčil ani to, že dvojzápas s Parížom môže byť pre Zemplínčanky aj posledným v tejto sezóne. „V tejto chvíli nemáme žiadne informácie, takže to vylúčiť nemôžeme. Teraz sa rieši to, aby sa hralo. Potom príde na rad cestovanie. Teraz je reprezentačná prestávka, potom sa uvidí, čo bude. Všetci veríme, že návrh zväzu prejde a nechajú nás vykonávať svoju prácu aj naďalej,“ dodáva na záver Beňadik.

Peter Brendza 



Uverejnené: 01.10.2020 14:53:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.