files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Prajné Zlaté Moravce priniesli cenný bod. Mohli aj tri

Michalovskí futbalisti na piaty pokus zabodovali u súpera. V Zlatých Moravciach, kde sa im predtým viackrát zadarilo, remizovali so Sereďou 1:1. Vzhľadom na priebeh duelu mohli aj vyhrať, no aj remíza je pre nich dobrá. Zverenci trénera Jozefa Majoroša totiž dohrávali o dvoch hráčov menej. Zaslúžený, aj nezaslúžený červený trest videli Popovits a Phillips.

Michalovčania cestovali do Zlatých Moraviec s malou dušičkou. Po koronaprestávke u súpera ešte nezabodovali, v tejto sezóne inkasovali štyri debakle. Tentoraz sa nič také nekonalo. Majorošovi zverenci výborne uzamkli svoju defenzívu a domáci iba ťažko hľadali potrebné kľúče k nej. Síce si vypracovali niekoľko šancí, v bráne však stál výborný Markovič. Seredčania mali síce na svojom konte lepšie výsledky v tejto sezóne, keď prehrali iba v dvoch zápasoch, dlho ale nedokázali nájsť recept na hru Michalovčanov. Tí išli do vedenia po zaslúženej penalte. Jedenástka rozhodne bola, domáci ani neprotestovali. Keby následne Phillips pridal druhý gól, je po zápase... Nebolo však! Domácim v úvode druhého dejstva hlavný arbiter Mastiš daroval pokutový kop, navyše vylúčil Popovitsa. Zo spomalených záberov sa nám zdalo, že grécky legionár rukou vôbec nehral, skôr rukou hral útočiaci hráč. Michalovčania inkasovali veľmi, veľmi, veľmi prísny dvojitý trest (keby bol na štadióne VAR, zrejme sa kope od hosťujúcej brány).

O druhej červenej karte netreba ani polemizovať. Phillips už predtým jednu žltú mal, dostal od rozhodcu v prvom polčase ešte aj ďalšie upozornenie, fauloval súpera neprimerane a zaslúžene videl červený trest. Mimochodom, podľa nás už vtedy nemal byť na ihrisku. Mal padnúť za obeť pevnejšej defenzívy. Tréneri ale asi verili, že sa ešte môže dostať do šance a premeniť ju. Predsa, v súčasnosti je so Žofčákom najlepším strelcom tímu...

Po dvoch vylúčeniach sa nad Michalovčanmi síce zbiehali mraky, tí ich ale odohnali. V druhom dejstve v útoku sterilní domáci nedokázali nič vymyslieť ani v dvojnásobnej presilovke, a tak si vyhrať nezaslúžili. Čo sa týka Zemplínčanov, tí odohrali v tejto sezóne na pôde súpera najlepší zápas. Ani nie tak herne, skôr takticky. Zdá sa, že družstvo sa formuje. Každý vedel, že potrebuje čas. Október a november mali Michalovčania pravidelne veľmi silné. Verme, že po reprezentačnej pauze pôjdu v tabuľke nahor. Či si tréner Majoroš bude musieť vystačiť iba s hráčmi, ktorých má k dispozícii, alebo ešte príde k sľúbenému posilneniu ofenzívy (okrem Taiwa sa spomína aj príchod ďalšieho útočníka, stále v hre je aj zotrvanie Sidibeho), ukážu najbližšie dni. Trénerovi Majorošovi budú minimálne proti Dunajskej Strede chýbať dvaja vylúčení stredopoliari, navyše, zranený je aj Begala. Zdá sa, že do konca prestupového obdobia (do pondelka...), by sa mohli v Michalovciach poobzerať aj po tomto poste. Nemusia ísť ani ďaleko. Bez klubu je totiž stále Stanislav Danko. Pozná prostredie, relatívne aj káder, nepotrebuje žiaden čas na aklimatizáciu. Pamätáte si, ako ho vlani na jeseň vytiahol Majoroš do zostavy a bol jedným z najlepších? Nestojí za to, osloviť ho a dať mu šancu opäť?

Stanislav Danko je stále bez klubu. Oslovia ho vzhľadom na problémy v strede poľa Michalovčania?

Hodnotenie Michalovčanov   

Matej Markovič – chytal veľmi dobre. Viackrát svoj tím podržal, na penaltu si siahol (keby ju chytil, bola by desiatka. Prvá v tejto sezóne...). Výsledná známka 9.

Martin Kolesár – stáva sa z neho pilier michalovskej defenzívy. Opäť veľmi dobrý výkon. Výsledná známka 8.

Ian Pino Soler – domáci si síce vypracovali dostatok šancí, defenzíva aj vďaka Solerovi fungovala dobre. Výsledná známka 7.

Jakub Vaško – nevyhol sa síce chybám, no aj on sa pričinil o cenný bod. Výsledná známka 6.

Alejandro Mendez – domáci podnikali útoky hlavne po jeho strane. S Ivánom to nemal ľahké. Na druhej strane, aj napriek problémom sa zapájal aj do ofenzívy. Výsledná známka 5.

Georgios Neofytidis – bolo ho vidieť hlavne po vylúčeniach Popovitsa a Phillipsa. V dôležitých momentoch podržal loptu a aj vďaka nemu sa súper nedostal do tlaku. Výsledná známka 6.

Dimitrios Popovits – v jeho prípade sa nám zdal červený trest až veľmi prísny. Dovtedy jeden z najlepších na ihrisku. Vedel potiahnuť loptu, navyše sa zapájal aj do defenzívy. Výsledná známka 7.

Igor Žofčák – jeho prínos sme už spomenuli minule. Opäť strelil gól, opäť mohol prihrať na druhý, Phillips a ani Trusa však so svojimi šancami nenaložili najlepšie. Výsledná známka 9.

Danilo Spoljarič – cyperský legionár sa v strede poľa taktiež nestratil. Práve po faule na neho Michalovčania zahrávali pokutový kop. Výsledná známka 6.

Ricardo Phillips – jeho prínos pre tím je príznačný. Keby skóroval na 2:0, je po zápase... Mladý kridelnik sa ale aj napriek svojmu prínosu pre tím viackrát dostáva aj do situácii, ktoré tímu neprospievajú. Videli sme to aj teraz. Premotivovane išiel do súboja, hoc už mal žltú kartu a aj ďalšie napomínanie. Zbytočne oslabil tím v čase, keď ešte mohol bojovať o lepší výsledok. Výsledná známka 4.

Matej Trusa – na hrote nabehal kilometre, drel do úmoru. Čakal na šancu, ktorá aj prišla, nenaložil však s ňou tak, ako by chcel. Výsledná známka 5.

Striedajúci Dimitrios Siopis a Christos Kontouriotis – grécki legionári hrali menej ako pol hodiny, ich výkony nehodnotíme. Siopis po vystriedaní Trusu zabezpečil obranu, Kontouriotis sa skoro ani nedotkol lopty...

Peter Brendza



Uverejnené: 04.10.2020 13:36:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.