files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bednár chce presvedčiť DAC, Taiwo pravidelne hrávať a dávať góly

Tesne pred koncom prestupového obdobia káder MFK Zemplín Michalovce rozšírila trojica hráčov. Zatiaľ čo útočník Ismar Tandir prišiel na prestup, dvojica Martin Bednár – Abdulrahman Taiwo prišla na hosťovanie z DAC Dunajská Streda iba do konca kalendárneho roka.

 

Martin Bednár sa do Michaloviec vrátil po dvoch rokoch

Obaja sa od začiatku sezóny 2020/21 borili s rovnakým problémom, nedostatkom času na trávniku. Zatiaľ, čo Bednár márne druhý rok bojuje o prienik do základnej zostavy ambiciózneho fortunaligistu, Taiwovi nepomohlo ani hosťovanie v českej Karvinej. V silnej konkurencii v útoku sa do základu nepresadil. „Aj preto som sa rozhodol, že prijmem michalovskú ponuku. Chcem hrať a tu vidím na tu väčšiu šancu,“ poznamenal nigérijský útočník, ktorý na Slovensku okrem DAC pôsobil v Nitre.

Od nigérijského útočníka sa v Michalovciach čakajú góly (foto: dac)

Práve na pôde tohto súpera zažije budúcu sobotu debut v michalovskom drese, keďže v domácom súboji s DAC hrať nemôže. „Už sa na to veľmi teším, že konečne budem hrať. V Michalovciach som už dlhšie, no až teraz prišlo k dohode klubov,“ pokračuje Taiwo, ktorý krátko pred uzavretím prestupového obdobia riešil aj ponuku ruského Orenburgu. Nakoniec ale ostáva na Zemplíne, kde sa od neho očakávajú predovšetkým góly. „Viem, že tímu sa nedarilo v ofenzíve a preto ju chceli posilniť. Prišli sme dvaja hráči do útoku, takže verím, že nám to pôjde a vedenie klubu bude s nami spokojné,“ dodáva Abdulrahman Taiwo.

Oveľa známejší pre michalovského diváka je o rok mladší 21-ročný buď stopér, alebo defenzívny záložník Martin Bednár. Rodák z Prešova do Michaloviec prvýkrát prišiel ešte vo veku štrnásť rokov, keď bol považovaný za jeden z najväčších talentov na Slovensku. Absolvoval dokonca skúšku v slávnom FC Liverpool. V Zemplíne sa postupne dostal cez dorast do prvého tímu. V lete roku 2018 po ňom siahla práve Dunajská Streda. „Nejaké šumy o mojom návrate do Michaloviec som počul už skôr. Nakoniec sa to všetko udialo na poslednú chvíľu. Prestupový termín sa uzatváral v pondelok a mne bolo v nedeľu oznámené, že odchádzam do konca roka do Michaloviec,“ zdôraznil slovenský mládežnícky reprezentant, ktorý sa návratu na Zemplín potešil. „V Dunajskej Strede som nehrával, takže áno, som rád, že som tu. Beriem to ako šancu rozohrať sa. Som mladý a potrebujem hrávať. V DAC som nedostal priestor. Verím, že ho dostanem tu.“

Aj keď je to iba dva roky, čo sa Bednár z Michaloviec pobral do Dunajskej Stredy, hráčsky káder sa poriadne za ten čas obmenil. „Je pravdou, že už tu veľa hráčov, s ktorými som hrával, nie je. Poznám ale tunajšie prostredie, poznám trénerov, aj ľudí v klube. S aklimatizáciou by teda nemal byť problém,“ smeje sa Bednár, ktorý neberie tragicky, že od prvého tímu tabuľky prichádza k desiatemu. „Ako som povedal, chcem hrať a v Dunajskej Strede som nehrával. Verím, že tu dostanem šancu. Michalovce majú pravidelne zlé začiatky, ani teraz sa tomu nevyhli. Ja ale verím, že doplnením kádra vzrástla jeho kvalita a naše výkony a výsledky budú do konca jesennej časti gradovať.“

Peter Brendza



Uverejnené: 16.10.2020 10:34:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.