files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krivé zrkadlo umiestnenia

Futbalisti MFK Zemplín sú po víkende opäť na poslednom mieste v tabuľke najvyššej Fortuna ligy. Spadli naň po pre viacerých aj nešťastnej prehre s Dunajskou Stredou. Michalovčania lídrovi zdatne vzdorovali. V druhom polčase dvakrát zmazali tesné manko, no nakoniec aj tak padli. Môžu za to hlavne ich chyby, ktorých sa dopustili pred každým gólom. Zápas ale ukázal aj fakt, že rozhodne nepatria na to umiestnenie, na akom sú teraz.

Líder Fortuna ligy ukázal v Michalovciach svoju kvalitu ako aj to, prečo je na prvom mieste. Nezlomili ho ani dva údery Zemplínčanov, ktorým nedovolili hráči DAC dostať sa na koňa. Po inkasovaných góloch chceli okamžite odpovedať, čo sa im aj podarilo. Rozhodli v poslednej desaťminútovke po penalte, ktorá rozhodne bola. Otázne ale je, že či by to dokázali, keby bol vylúčený Gambijčan Sainey Njie, ktorý očividne zastavil loptu rukou úmyselne, za čo mal vidieť žltú kartu. Keďže už jednu predtým mal, mal nasledovať červený trest. Síce prísny, ale mal nasledovať! Každopádne. Zápas desiateho kola priniesol všetko, čo mal. Divák, keby bol na tribúne, rozhodne by sa nenudil. Veď hráči strelili šesť gólov, zápas mal dramatickosť, nechýbali mu kvalitné individuálne výkony a ani bojovnosť. Na to, na akom teréne museli hráči hrať, je to dôležitá poznámka. Chýbalo mu jediné. Divák na tribúne!

Každopádne, Michalovčania už druhý zápas po sebe doplatili na chybu rozhodcov. Za sobotňajšiu prehru ale toto nemôže. Môžu za to chyby, ktoré stále opakujú. Zverenci trénera Majoroša ich urobili pred každým inkasovaným gólom. A práve to je príčina toho, že opäť spadli na posledné miesto v tabuľke. Tá je ale poriadne vyrovnaná. Veď štyri tímy majú po osem bodov a v prípade chytenia bodovej šnúry, môžu opäť vyskočiť aj do prvej šestky. Musia ale začať zbierať body, čo je pri najbližšom programe dosť ťažké. Michalovčania sa totiž predstavia v Nitre, Trnave a doma privítajú Slovan Bratislava, teda ich čakajú zápasy všetko s tímami okupujúcimi prvú šestku. Môže to byť pre nich výhoda, keďže môžu iba získať...

Hodnotenia Michalovčanov

Matej Markovič – za inkasované góly nemohol. Prvý bola strela pod brvno, druhý zblízka, na penaltu nemal nárok a štvrtý gól už bol pri celkovom vabanku. Okrem toho sa chorvátsky brankár zaskvel pri dvoch priamych kopoch Kalmára a zlikvidoval aj jednu šancu Divkoviča. Výsledná známka 6.

Danilo Spoljarič – tréner Majoroš sa tentoraz rozhodol hrať na troch stopérov. Miesto toho tretieho sa ušlo práve Cyperčanovi, ktorý si svoju rolu na ihrisku zastal. Nerobil pozičné chyby, problém mu ale robila rozohrávka. To sa dá pochopiť, keďže na stopérskom poste nehráva. Výsledná známka 5.

Ian Pino Soler – druhý gól ide na vrub skúseného španielskeho stopéra. Ten svoju chybu odčinil pri druhom góle Michalovčanov, keď vyskočil najvyššie na center Žofčáka. V pozícii troch stopérov sa zhostil roly lídra obrany. Viackrát sa mu podarilo presne rozohrať, viackrát aj odobrať loptu súperom. Výsledná známka 6.

 

Filip Vaško – jeho výkony od zápasu k zápasu rastú. Košický rodák sa začína udomácňovať v michalovskej obrane. V stopérskej trojici sa nevyhol pozičným chybám a chýbala aj presnejšia rozohrávka. Výsledná známka 4.

 

Martin Kolesár – pred rozhodujúcim tretím gólom riešil situáciu zbytočne komplikovane, viac sa núkala jednoduchšia možnosť. Je to ale o skúsenostiach. Kolesár ich naďalej získava a postupne sa stáva platným členom základnej zostavy. Pozitívum sú hlavne jeho ofenzívne výlety z pravej strany. Výsledná známka 5.

Dimitrios Popovits – post ľavého obrancu mu nesadol. Nebol vo svojej koži, strácal zbytočné lopty, prehrával súboje. Po jeho strane sa zrodil prvý gól. V ofenzíve nebol platným tak ako v minulom zápase. Výsledná známka 3.

Georgios Neofytidis – tentoraz budeme gréckeho záložníka vyzdvihovať. Jeho prínos bol značný. V strede poľa nestrácal loptu, vyhral viacero súbojov, bol platný v defenzíve, ako aj v ofenzíve. Výsledná známka 7.

Igor Žofčák – michalovskému kapitánovi tentoraz ťažký terén nesadol. Aj napriek tomu ponúkol svojim spoluhráčom niekoľko výborných prihrávok. Snažil sa, bojoval, pýtal si loptu. Výsledná známka 5.

Sergej Ivanov – aj keď urobil chybu pred prvým gólom, v prvom polčase patril medzi najlepších na ihrisku. Postupne ale začal odchádzať, čo tréner Majoroš vycítil a vhodne ho vymenil. Ešte predtým bol na začiatku akcie pred druhým gólom. Výsledná známka 6.

Matej Trusa – opäť gólovo udrel, čo sa od útočníka očakáva. V ofenzíve bol platný, bil sa o každú loptu, urobil veľmi veľa čiernej roboty. Na druhej strane, pred rozhodujúcim gólom sa takisto zriekol ľahkej lopty. Výsledná známka 7.  

 

Ismar Tandir – na prvý zápas to nebolo z jeho strany najhoršie. O vyššiu známku ho obrali dve šance, ktoré mu Jedlička chytil. V útoku bol ale vysoký Bosniak platný. Výsledná známka 6.

Christos Kontiouriotis a Alejandro Mendéz Garcia – hrali menej ako pol hodiny, ich výkony nehodnotíme.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.10.2020 18:31:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.