files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa podľa očakávania skončila v pohárovej Európe: Obrovská škola pre hráčky

Tak ako sa pred dvojzápasom s francúzskym Paris 92 očakávalo, Iuventa Michalovce s ním ťahala v druhom kole Pohára EHF za kratší koniec. Parížanky o svojom postupe v dvojzápase hranom na ich palubovke rozhodli prakticky už v sobotu, kedy Iuvente uštedrili dvadsaťdva gólovú porážku 36:14, čím jej pripravili doteraz najvyššiu prehru v pohárovej Európe. Iuventa ako tak zdvihla hlavu v nedeľu, keď prehrala iba trojgólovým rozdielom 26:29, no aj tak v dvojzápasovom súčte stráca na Parížanky priepastných 25 gólov.

Tréner Peter Dávid bol v nedeľu už spokojnejší, ako v sobotu. Jeho zverenky hlavne v prvom polčase ukázali, že vedia zahrať aj proti takto kvalitnému protivníkovi. Otázne ale je, v akej koncentrácii nastúpili na odvetný zápas Parížanky, ktoré podľa niektorých zrejme možno boli aj „opité“ sobotňajším víťazstvom. „Ja môžem hodnotiť svoj tím a ten podal diametrálne odlišný výkon. V sobotu som bol dosť kritický a reakcia družstva sa dostavila najlepším spôsobom. Musím povedať, že po sobote bolo dusno. Môžem byť rád, že sme úplne ovládli prvých dvadsať minút, po ktorých sme viedli 12:7. Je obrovská škoda, že sme našimi chybami pomohli súperovi vrátiť sa do zápasu. Urobili sme dosť technických chýb, čo skúsené Parížanky využili na otočenie výsledku. To ma mrzí, pretože sme v nedeľu mohli vyhrať a víťazstvo by išlo rovnako ako naša vysoká prehra do sveta. Zatiaľ, čo na našej úrovni dokážeme zápasy zvrátiť a vyhrať, toto je iná úroveň. Teraz sa to prihodilo nám v opačnom garde. Ešte raz, veľká škoda, pretože sme v nedeľu mohli vyhrať,“ poznamenal kormidelník michalovskej Iuventy.  

Aj keď Michalovčanky končia v pohárovej Európe v najkratšom možnom čase, ich tréner nevidí účasť a konfrontovanie sa s európskou špičkou ako negatívum. „Je to obrovská škola pre náš mladý tím,“ reaguje Dávid a vzápätí svoje slová mení na drobné. „Dvojzápas s Parížom bol pre nás obrovskou skúsenosťou, ktorú by dievčatá nenabrali doma. Konfrontovali sme sa s jedným z najlepších klubov vo Francúzsku, ktorého hádzaná dominuje svetu. Obrovská škoda, že sme nezvládli prvý zápas. Sobota bola veľké fiasko.“ Podľa tréner Iuventy bolo aj dobré, že po vysokej prehre hrali jeho zverenky odvetu hneď v nedeľu. „Samozrejme, že áno! Po kritických slovách sa zmobilizovali. Takýto výkyv pripisujem jednoznačne tomu, že väčšina dievčat hrala proti takémuto súperovi po prvýkrát. Ktorá z hráčok môjho kádra hrala vlani v pohári dôležitú úlohu? Okrem brankárok ani jedna! Vlani nás v dôležitých momentoch potiahli Wollingerová s Kompaniecovou. Hráčky tohto kalibru nám teraz chýbali,“ dodáva ešte k európskemu účinkovaniu Peter Dávid.

Michalovčanky sa tak môžu sústrediť na svoje súťaže na česko-slovenskom fronte. Do konca roka sa stretnú akurát so slovenskými tímami. Okrem troch duelov v Prešove, Dunajskej Strede a doma so Šaľou ich čakajú aj stretnutia Slovenského pohára. „Pevne verím, že sa už nič nebude prekladať a tieto zápasy odohráme. Potrebujeme totiž hrať!,“ reaguje tréner michalovskej Iuventy.

Najvyššia prehra v pohárovej Európe

Sobotňajší dvadsaťdva gólový debakel sa zapíše do análov Iuventy. Michalovčanky totiž takto vysoko v pohárovej Európe ešte neprehrali. Doteraz boli najvyššími prehrami ich porážkami s maďarskými Gyorom (27:42) a Ferencvarosom (26:40). Tie utrpeli v zápasoch predkôl Ligy majstrov.

Fakty zo zápasov
Paris 92 – Iuventa Michalovce 36:14 (19:7)
Pok. hody: 4/2 – 6/4. Vylúčené: 3 – 3. Rozhodovali: Rosendo a Estevez (obaja Španielsko).
92: Serdarevič, – Janiszewska 1, Flippes 7, Cissokho 2, Thouvenot, Ryu 5, Hacher, Mazens 3, Fofana 1, Lassource 2, Chauveau, Offendal 2, Malá 7, Gabriel 1, Quattara 4.
IUVENTA: Jablonská, Kordowiecká – Čorovičová, Klučková 6, Dmytrenková, Popovcová 2, Rebičová. Trifunovičová 2, Trúnková, Kohučová 2, M. Kakaščíková, Štefanová, A. Holejová 3, Godečová, Bajčiová, Dulinová.

Iuventa Michalovce – Paris 92 26:29 (14:12) – hralo sa v Paríži.
Prvý zápas: 14:36 – do tretieho kola postúpil Paris 92.
Pok. hody: 2/2 – 2/3. Vylúčené: 5 – 6. Rozhodovali: Rosendo a Estevez (obaja Španielsko).
IUVENTA: Jablonská, Kordowiecká – Čorovičová, Klučková 2, Dmytrenková, Popovcová 4, Rebičová 3, Trifunovičová 1, Trúnková 1, Kohučová, M. Kakaščíková, Štefanová 1, A. Holejová 6, Godečová 2, Bajčiová 2, Dulinová 4.
92: Serdarevič, – Janiszewska 2, Flippes 6, Cissokho 1, Thouvenot, Ryu, Hacher, Mazens 1, Fofana, Lassource 4, Chauveau 2, Offendal, Malá 3, Gabriel, Quattara, Resende 5.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.10.2020 12:02:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.