files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fotopublikácia predstaví Michalovce a ich okolie netradičnou formou

Vydanie ojedinelej publikácie má za cieľ podporiť rozvoj domáceho cestovného ruchu v michalovskom regióne. Mesto Michalovce, pomenované po synovi kráľovského palatína Rajnolda, je centrom vzdelanosti, obchodu a turistiky na Zemplíne.


Realizátori leteckého fotografovania Slovensko z neba, aktívne pracujú na zostavení najzaujímavejších záberov na mesto Michalovce a jeho najbližšie okolie. Vydaním ojedinelej publikácie chcú pomôcť rozvoju turizmu v kraji. "V dôsledku prijatia ekonomických opatrení v situácii, ktorej čelíme v tomto období, sa turizmus stáva na jednej strane existenčne ohrozeným odvetvím, no na tej druhej veľmi vyhľadávaným. Ľudia majú už dosť počúvania negatívnych správ a aspoň počas voľných dní si chcú spríjemniť chvíle so svojou rodinou nejakým výletom do prírody. Preto sme sa rozhodli pomôcť tomuto odvetviu vydaním fotoknihy, ktorá bude nielen inšpiráciou, ale aj zdrojom dobitia pozitívnej energie," uviedla Andrea Farkašová, média manažérka vydavateľstva CBS.

Vydavateľstvo už od roku 2013 vydalo stovky titulov s leteckými snímkami regiónov Slovenska, Česka a dokonca aj Poľska. V týchto dňoch pracuje na tom, aby netradičným spôsobom z vtáčej perspektívy priniesla publikácia čitateľom pohľad na malebný Zemplín, Vihorlatské vrchy a naše "slovenské more", ako ho pozná málokto.  "V druhej polovici minulého storočia mal michalovský región niečo, čo nikde široko ďaleko nebolo. Priehradné jazero Zemplínska šírava, pôvodne nazývaná aj ako Vihorlatská nádrž, má povesť najteplejšieho kúta v celej krajine. Nielen svojimi lákavými plážami, ale aj najviac teplými slnečnými a tropickými dňami ponúkala miesto pre oddych miliónom ľuďom, ktorí sem cestovali," doplnila Farkašová.

 

V súčasnosti už tieto davy nanešťastie odišli, a tak michalovský región stíchol a to mu dalo novú príležitosť, ako sa prezentovať v tom najkrajšom svetle. Rôzne typy ubytovacích zariadení a prírodné atrakcie sú vhodnou dovolenkovou destináciou na Slovensku. "V pripravovanej knihe nebudú chýbať zábery prírodných zaujímavostí na tento kus kraja, ktorý evokuje krajinu jazier. Vinianske jazero, Zemplínska šírava, Senianske rybníky, rybníky v Iňačovciach či úchvatné morské oko neďaleko obce Remetské Hámre ukážu svoju rozlohu a pôvabnosť z vtáčieho pohľadu. Tak, ako vidí svoj domov vodné vtáctvo Národnej prírodnej rezervácie Senianske rybníky, tak môže pozorovať aj čitateľ fotopublikácie Michalovce a okolie z neba ten svoj," pripomenula Farkašová.

 

V knihe nájde čitateľ aj kultúrne a historické pamiatky dýchajúce vzácnou dávnou históriou. Viniansky hrad na západnej strane od obce Vinné, Kaštieľ Sirmaiovcov v Rakovci nad Ondavou, Chrám sv. Cyrila a Metoda Bajany či Chrám presvätej trojice Zalužice alebo Kaštieľ Sztárayovcov, katedrálny chrám a baziliku v Michalovciach. Na publikácii sa môže podieľať aj široká verejnosť. Budeme vďační za každý podnetný nápad či tip pre tvorbu tejto publikácie. Poskytneme priestor prezentovať sa samosprávam či zariadeniam cestovného ruchu," dodala Farkašová.



Uverejnené: 21.10.2020 11:54:32 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.