files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mohlo to byť aj lepšie

 

Prvoligové A-mužstvo Hádzanárskeho klubu WinLand Michalovce je po ôsmich kolách v strede tabuľky s vyrovnanou bilanciou (štyri výhry a rovnaký počet prehier). Vzhľadom na to, že mužstvo v lete po viac ako šiestich rokoch nečinnosti začínalo prakticky od nuly to nie je zlá vizitka.

      

Najlepší Mandžák a Bumbera

      

„So stavom v kádri však nemôže vládnuť spokojnosť. Je pravdou, že dispozícii mám až 25 hádzanárov, lenže len malé percento z nich má na to, aby počas celej sezóny zvládlo nároky kladené druhou najvyššou súťažou,“ kriticky konštatoval tréner Ladislav Štofa, ktorý v minulosti viedol aj mládežnícke tímy ženskej Iuventy.  V svojom hodnotení sa zameral aj na posily zo Sečoviec a Košíc. Ani v tomto prípade si nekládol servítku pred ústa. „Ich hra je alibistická, je vidieť, že sú tu len dočasne. Hneď, ako sa im naskytne iný angažmán, odídu preč. A podľa toho vyzerajú ich výkony. Kým na tréningu sú v plnom nasadení, v zápasoch zo seba zďaleka nevydávajú všetko.“ Za slabé výkony mal už Kučera nôž na krku, ale včas sa spamätal. Rozhodne viac sa očakáva od skúseného Frajkora. Gamrat sa síce snaží, ale momentálne ho brzdí zranenie. Do formy sa pomaly ale isto dostáva Löronc.   „Čo sa týka michalovských odchovancov, očakávania zatiaľ spĺňa brankár Bumbera, ktorý sa v každom zápase prezentuje perfektnými zákrokmi. V spojkovej formácii sa strelecky darí Mandžákovi,“ poznamenal.

       

Výhry potešili, ale...

     

Michalovce herne zažiarili predovšetkým v domácich dueloch proti Trebišovu a Bojniciam, po ktorých sa tešili zo zaslúžených víťazstiev. „Zdobila nás hlavne bojovnosť. Po hernej stránke to nebolo ono. Viac sa spoliehame na výkony individualít, než na kolektívne poňatie. Zatiaľ nevieme vhodne meniť rytmus hry. Z toho dôvodu si nedokážeme udržať optimálne zápasové tempo. To sa prejavuje hlavne v tom, že v jednotlivých meraniach síl sa skóre mení ako na hojdačke,“ poukázal na kolísavosť hry. Zemplínčania sa z plného bodového zisku radovali aj po domácom víťaznom súboji s poslednou Dubnicou n/V., lenže... „Po výhre v Pezinku prišlo bolenie brucha. Domnievali sme sa, že to pôjde samo. Kým hostia hrali pokojne a rozvážne, my sme stále niekam plašili. Aj preto sme toto stretnutie vyhrali len s vypätím síl,“ znova netajil zmysel pre úprimnosť.

        

Na favoritov nestačili

     

Hneď v úvodnom kole Michalovčania pocítili nepríjemnosť debaklu, keď vysoko podľahli Šali, najväčšiemu ašpirantovi na postup do extraligy.  „No, bolo to naše premiérové vystúpenie po vyše šiestich rokoch, a tak to aj treba brať. Nevedeli sme do čoho ideme. Hrali sme otvorene a naivne, domáci nás za to poriadne vytrestali,“ povedal. Vysokým rozdielom jeho zverenci podľahli i Levoči, ďalšiemu ašpirantovi na súťažné prvenstvo. „Lenže, tam to s hádzanou v niektorých okamihoch nemalo nič spoločné. Jedna smutná zaujímavosť, kým náš hráč Regenda ležal na palubovke so zapadnutým jazykom, Levočania založili protiútok, z ktorého dali gól. A ešte jedna pikoška. Jeden z miestnych divákov ma upozornil, aby som mu nezavadzal, lebo nevidí na ihrisko. To už teda nepotrebuje žiadny komentár,“ smutne hovoril.

   

Znova nový asistent

    

V závere rozhovoru sa L.Štofa povenoval aj ďalšiemu programu svojho celku  „Do konca jesene náš čaká ešte zopár nesmierne náročných súbojov. Azda najťažší odohráme doma proti prešovskému béčku. V každom prípade, cez zimnú súťažnú prestávku by som uvítal posilnenie kádra o dvoch až troch hotových hráčov. Črtá sa nám intenzívnejšia hráčska spolupráca s extraligovými Košicami. Nuž uvidíme, čo nám v konečnom dôsledku prinesie,“ zakončil tréner, ktorý má od leta už tretieho asistenta. Po Jackovi a Telekym sa ním stal lodivod Tačár.

                                                                                                                                              (č)



Uverejnené: 20.10.2010 11:44:26 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.