files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cieľom do druhej polovice základnej časti získať viac bodov ako v prvej

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remízou 1:1 v Nitre ukončili prvú polovicu základnej časti Fortuna ligy. Získali v nej deväť bodov za domáce víťazstvá so Zlatými Moravcami (1:0) a Pohroním (2:0), a tri remízy. S touto bilanciou im patrí desiate miesto, ktoré je po jedenástich kolách najhorším umiestnením odkedy sa hrá v najvyššej futbalovej súťaži základná časť. Na posledné Pohronie majú náskok iba jedného bodu, na šieste Zlaté Moravce strácajú šesť bodov.  

Nespokojnosť

V Michalovciach bolo tak ako každý rok v šatni počas leta rušno. Z kádra, ktorý vlani obsadil šieste miesto, odišlo až trinásť hráčov. Noví prišli až krátko pred koncom prestupového obdobia. Tréner Jozef Majoroš tak musel variť iba z toho, čo mal k dispozícii. Tomu zodpovedali výsledky v prvých kolách. Zemplínčania prvýkrát zabodovali vo štvrtom kole pri výhre nad Zlatými Moravcami (1:0). Následne ešte bodovali v šiestom kole doma s Trenčínom (1:1), v ôsmom doma s Pohroním (2:0), v deviatom v Seredi (1:1) a v jedenástom v Nitre (1:1). „S týmto bodovým ziskom spokojnosť nie je,“ rozhovoril sa tréner Jozef Majoroš, ktorý svoje slová ihneď rozmenil aj na drobné. „Nemali sme dobrý začiatok. Bolo to ale spôsobené tým, že sme nanovo museli budovať káder. V lete z neho odišlo až trinásť hráčov, čo sa zákonite prejavilo na výsledkoch. Výkony tímu neboli najhoršie, no chýbajú nám body,“ pokračuje tréner, ktorý od úvodu ligy volal po posilnení kádra.

Jeho slová boli vyslyšané postupne. V lete síce káder rozšíril stopér Filip Vaško, mládežnícky reprezentant Slovenska ale prišiel zranený a k dispozícii bol až v septembri. Postupne sa káder začal rozširovať aj o ďalších hráčov. Prišli grécky obranca Siopis, ruský stredopoliar Ivanov a cyperský stredopoliar Spoljarič. V samom závere prestupového obdobia prišli na hosťovanie z Dunajskej Stredy defenzívny univerzál Martin Bednár a útočník Abdulrahman Taiwo a na prestup z českého Olomouca bosniansky útočník Ismar Tandir. „S ich príchodom sa náš káder rozšíril nielen do kvantity, ale aj do kvality. Hľadali sme stopéra a keď prišla možnosť návratu Martina Bednára, ihneď sme po nej siahli. Takisto si myslím, že tak Taiwo, alebo Tandir zvýšia našu kvalitu v útoku,“ pokračuje k posilneniu kádra michalovský lodivod.

Získať viac bodov ako v prvej polovici

Už v sobotu na pôde trnavského Spartaka odštartujú Michalovčania druhú polovicu základnej časti. Z nej ešte na jeseň odohrajú sedem súbojov, zvyšné štyri sú na programe už v jarnej časti. Potom sa súťaž rozdelí na dve polovice – hornú a dolnú šestku. Michalovčania sa posledné dve sezóny prebojovali do lepšej šestky, o čom sa hovorilo aj pred sezónou. Zatiaľ to ale na to nevyzerá. „Aj preto v druhej polovici základnej časti potrebujeme dosiahnuť viac bodov, ako v tej prvej. Teraz máme na svojom konte deväť bodov, spokojný teda budem, keď v druhej polovici získame minimálne o jeden bod viac,“ dodáva Jozef Majoroš.

Ako sa im darilo doteraz?

Futbalová Fortuna liga má formát so základnou časťou a následnými nadstavbovými časťami o titul či záchranu už štvrtú sezónu. Michalovčania sa v premiére tohto modelu medzi lepšiu šestku nedostali a následne obsadili ôsme miesto. V ďalších dvoch sezónach sa im to ale podarilo a na piate miesto nadviazali vlani šiestym. My sme sa pozreli, ako sa im darilo v predošlých ročníkoch v prvých poloviciach základných časti. Vo všetkých doterajších troch ročníkoch nemali ideálny štart do sezóny a v tabuľke sa pohybovali na tých miestach, na akých sú teraz. Desiata priečka je ale najhoršou, na akej boli. Faktom ale je, že zakaždým mali lepšiu druhú polovicu základnej časti, čo je povzbudením do zvyšných jedenástich duelov. V sezóne 2017/18 im po prvej polovici základnej časti patrilo s desiatimi bodmi deviate miesto. Základnú časť nakoniec ukončili s 24 bodmi na ôsmom mieste, na ktorom skončili aj po nadstavbe. Najmenej sa im v prvej polovici základnej časti darilo v sezóne 2018/19, kedy mali po jedenástich zápasoch iba osem bodov. Druhú polovicu ale mali fantastickú a po zisku 24 bodov z 33 možných obsadili parádne piate miesto. Vlani boli po jedenástich kolách s dvanástimi bodmi na ôsmom mieste. Nakoniec získali tridsať bodov a po základnej časti im patrilo štvrté miesto. To v nadstavbe neuhájili a skončili až na šieste priečke...

Program MFK Zemplín do konca jesennej časti
12. kolo: Spartak Trnava - Michalovce (sobota 31. október o 17.00 hod.).
13. kolo: Michalovce - ŠK Slovan Bratislava (sobota 7. november o 17.00 hod.).
14. kolo: Michalovce - FK Senica (sobota 21. november o 14.00 hod.).
15. kolo: FC ViOn Zlaté Moravce - Michalovce (sobota 28. november o 14.00 hod.).
16. kolo: Michalovce - MŠK Žilina (sobota 5. december o 14.00 hod.).
17. kolo: AS Trenčín - Michalovce (sobota 13. december o 14.00 hod.).
18. kolo: Michalovce - MFK Ružomberok (utorok 16. december o 14.00 hod.).

Peter Brendza



Uverejnené: 29.10.2020 18:24:50 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.