files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Pevná defenzíva odolala trnavským nájazdom

Futbalisti MFK Zemplín sa skoro po roku opäť tešia z výhry na súperovom trávniku. Podarilo sa im to v posledný októbrový deň, keď v zápase dvanásteho kola Fortuna ligy vyhrali v Trnave 2:1.

Michalovčanom konečne zabrala defenzívna taktika. Neinkasovali rýchly gól, hoci mohli, nezosypali sa už v prvom polčase a konečne boli efektívni. Dve šance premenili na dva góly, ktoré strelila nová posila, nigérijský útočník Abdulrahman Taiwo. Tomu sa v minulom kole v Nitre príliš nedarilo, tentoraz v City aréne ale ukázal všetky svoje prednosti. A aj michalovský tím ukázal, že konečne je na tých správnych koľajach. Po nutnom posilnení kádra prišlo k jeho sformovaniu a Zemplínčania sú konkurencieschopným tímom. Namiešaný defenzívny betón trénera Jozefa Majoroša tentoraz fungoval na jednotku. Jeho zverenci zachytávali útoky Trnavčanov a sami hrozili bleskurýchlymi kontrami. Dve využili na góly. Skrátka zahrali tak, ako sa na tím bojujúci o lepšie umiestnenie patrí. Aktuálne sa dostali síce iba na deviatu priečku, na piatu Trnavu ale strácajú iba štyri body.  

 

Zemplínčanom sa konečne podarilo naplniť to, na čo na novopostavený tím má. Zo začiatku sezóny sa káder skladal iba za pochodu, aj preto výsledky, hlavne u súperov, neboli ideálne. Nasledujúcich desať duelov základnej časti bude veľmi dôležitých. Veľa napovie už aj tých šesť, ktoré na tímy čakajú do konca jesennej časti. Pri pohľade na program Zemplínčanov môžeme opäť vyzdvihnúť to, že zo šiestich možných bodov od súpera priniesli štyri, teraz ich ale musia potvrdiť v domácom dvojzápase so Slovanom Bratislava a Senicou. Keď aj po nich budú v tabuľke stúpať vyššie, môžu nadviazať na posledné dva ročníky, kedy sa im podarilo postúpiť do prvej šestky.

Hodnotenie Michalovčanov

Matej Markovič – vďaka výbornej obrane nemal až príliš veľa roboty. Družstvo podržal v momente Vlaskovej šance. Keby ju trnavský hráč premenil, zápas sa vyvíja inak. Keď sa zdalo, že si udrží čisté konto, inkasoval z pokutového kopu, čo ale jeho známku neznižuje. Výsledná známka 8.

Dimitrios Siopis – grécky pravý obranca nastúpil v základe po dlhšej dobe a nesklamal. Načapoval Taiwovi na prvý gól, v obrane nerobil chyby. Výsledná známka 6.

Ian Pino Soler – dirigent michalovskej obrany bol opäť viditeľný. Aj keď sa dopustil niekoľkých chybičiek, ním vedená defenzíva šľapala ako hodinky. Výsledná známka 7.

Filip Vaško – opäť neprehral jeden súboj. Bol dominantný, dokázal aj dobre rozohrať a bol platný aj pri štandardkách. Zlepšuje sa každý odohraný zápas. Výsledná známka 8.

Matúš Vojtko – po návrate do základnej zostavy prekvapuje. Opäť podal nadpriemerný výkon a zdá sa, že mu pauza, kedy nehrával, pomohla. V defenzíve bol nepriepustný a platný bol aj pri zakladaní útokov, či pri brejkoch. Podpísal sa pod druhý gól, keď výborným centrom našiel Tandira. Výsledná známka 8.

Martin Bednár – nepriepustný defenzívny štýl. Dal zabudnúť na Savvidisa, ktorý sa trápil na druhej strane ihriska. Neprehral ani jeden súboj, navyše, pri prebraní lopty okamžite kolmicami hľadal vpredu spoluhráčov. Výsledná známka 9.

Danilo Spoljarič – cyperský stredný záložník sa v prvom polčase trápil hlavne v rozohrávke. Aj napriek tomu mohol byť hrdinom, keď by hlavný rozhodca po faule na neho v pokutovom území zapískal penaltu. Tréner Majoroš chcel do druhého polčasu poslať čerstvé sily a správne usúdil, že Begala by mal prísť na jeho miesto. Výsledná známka 4.

 

Matúš Begala – po zranení je naskočiť do rozbehnutého vlaku niekedy ťažko. Prešiel si tým aj michalovský mladík, ktorý ale musí zbierať aj takéto minúty v najvyššej súťaži. Všetci veríme, že postupne budú jeho výkony gradovať a Michalovce pre neho začnú byť čoraz tesnejšie. Výsledná známka 4.

Sergej Ivanov – v prvom polčase asi najčastejšie faulovaný hráč na ihrisku. Prekypoval aktivitou a aj jeho zásluhou Zemplínčania preklopili v druhom dejstve zápas na svoju stranu. Výsledná známka 7.

Abdulrahman Taiwo – mal dve šance, dal dva góly. Práve to sa od nigérijského útočníka čaká. V súperovej šestnástke bol ako predátor. Čakal na šance a chladnokrvne ich premenil. Výsledná známka 9.

Ismar Tandir – na hrote toho veľa odbehal a zviedol veľa súbojov. Pri prvom góle vhodne odtiahol obrancov, jeho hlavičku pred druhým gólom brankár Rusov vyrazil iba pred Taiwa. Výsledná známka 7.

Ricardo Phillips – opäť ukázal svoj potenciál, hoci až v druhom polčase. Zrejme, keby mal tréner Majoroš silnejšiu lavičku a nechýbalo by na nej viacero hráčov, bol by v polčase striedaný. V druhom ho už ale bolo vidno a takisto má podiel na tom, že Michalovčania si domov odviezli tri body. Výsledná známka 4.

Matej Trusa, Max Hirnij – hrali menej ako pol hodinu, ich výkony nehodnotíme.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.11.2020 20:07:45 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.