files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zraneniami decimovaná Dukla chce prvý skalp Popradu

Päť cenných bodov získali počas víkendu hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Mimochodom, boli to ich prvé body od vypuknutia koronavírusu a dvojtýždňovej prestávky. Zverenci trénera Miroslava Chudého sa najskôr v piatok potrápili v súboji ôsmeho kola Tipos extraligy s Liptovským Mikulášom (4:2) a potom v nedeľu vyhrali v dohrávke piateho kola v Miškovci 3:2 po predĺžení, hoci museli dvakrát doťahovať náskok súpera.

Miroslava Chudého tešilo predovšetkým to, že tím sa vrátil na víťaznú vlnu po nešťastnej domácej prehre s Novými Zámkami (3:4). „Teší ma predovšetkým výhra v Miškovci. Tam sa hrá veľmi ťažko každému a každé víťazstvo odtiaľ poteší. Mali sme to o to ťažšie, že oni ešte nevyhrali, navyše sme inkasovali z prvej strely gól. Bolo dôležité, že sme v prvej tretine viac neinkasovali. Súper bol v nej totiž lepší, my sme naopak boli trochu prispatí,“ rozhovoril sa tréner Dukly.

Opäť sa ale ukázala sila Michalovčanov, ktorí už po niekoľkýkrát dokázali otočiť nepriaznivý vývoj duelu vo svoj prospech. V druhej tretine odpovedal vyrovnávajúcim gólom v presilovke o dvoch hráčov Ventelä a hoci následne Csányi poslal Miškovec opäť do vedenia, v tretej tretine vyrovnal svojim prvým extraligovým gólom mladík Jakub Ragan. V predĺžení boli šťastnejší Zemplínčania, ktorí po góle Takáča vyhrali na horúcom ľade 3:2. „Od druhej časti sme vyrovnali hru a aj skóre. Myslím si, že v druhej časti sme začali mať navrh a v tretej sme to už boli my, kto diktoval tempo hry. Ako hovorím, v Miškovci sa každému bude hrať ťažko. My si vážime dva získané body, pretože súperi si odtiaľ budú voziť body ťažko,“ pokračuje Miroslav Chudý k nedeľňajšiemu zápasu za hranicami Slovenska.

Samuel Mlynarovič by sa mal do tréningového procesu zapojiť tento týždeň.

Zranenia dôležitých hráčov

Po prestávke zavinenej koronavírusom začali na michalovskej strane pribúdať zranenia. Minulý týždeň vypadli útočníci Mlynarovič so Šoltésom, v piatok v súboji s Liptovským Mikulášom si zranil koleno Matoušek. V nedeľu už nehral ani obranca McCormack, no a zápas v Miškovci nedohral ani ďalší bek Southorn. „Zo systému nám vypadli štyria dôležití hráči. O to sme to teraz v nedeľu mali ťažšie. Som preto veľmi rád, že sa chytá mladý Ragan, ktorý strelil svoj prvý gól. Aj z tohto pohľadu môžeme byť s piatimi bodmi získanými cez víkend spokojní,“ poznamenal Chudý, ktorý nám vzápätí priblížil zdravotný stav zranených hráčov. „Mlynarovič so Šoltésom by mohli začať s tréningom ku koncu týždňa. Všetci dúfame, že pri McCormackovi to nebude zranenie na dlhšie. Na dlhšiu dobu nám ale asi vypadne Matoušek. Všetko ukážu najbližšie dni, no zrejme si pár týždňov nezahrá.“  

Zdolajú prvýkrát Poprad?

Zranenia prišli na Michalovčanov v čase poriadne nahusteného programu. K ligovým duelom im v utorok pribudne aj prvý semifinálový duel Kaufland Cupu, v ktorom privítajú jedného z najväčších ašpirantov na titul, aj víťazstvo v pohári HC Poprad. „Je pravdou, že sa nám to trošku skomplikovalo. Tých zápasov je veľa, musíme teda dobre regenerovať a variť z toho, čo máme. Veľa možností aktuálne fakt nemáme,“ podotýka Miroslav Chudý, ktorého zverenci sa s Popradom stretli už dvakrát. V rámci prípravy mu podľahli najskôr na Tatranskom pohári (2:4) a potom aj v domácom súboji skupinovej fázy Kaufland Cupu (0:2). „Poprad je jedným z favoritov na titul, takže prehrať s ním nie je nejaká tragédia. Na druhej strane, už sme tu zažili, že sa nám proti niektorým tímom nedarilo, no keď sme to najviac potrebovali, vyhrali sme,“ pokračuje michalovský lodivod.

S Popradom sa Michalovčania stretli v príprave dvakrát, dvakrát prehrali.

Keďže sú už Michalovčania vo finálnej fáze pohára, určite ich láka aj zisk cennej trofeje. „Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať, výnimka nebude ani teraz v utorok proti Popradu. Trošku nám to komplikujú zranenia, no aj napriek tomu chceme v utorok vyhrať a vytvoriť si tak dobrú pozíciu pred odvetou. Ja pevne verím, že to zvládneme a na tretí pokus Poprad zdoláme,“ dodáva na záver Miroslav Chudý. My len dodajme, že druhú semifinálovú dvojicu vytvoria Nitra so Slovanom Bratislava. Odvetné semifinálové súboje sa odohrajú v decembri, finále na neutrálnej pôde v januári.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.11.2020 11:39:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.