files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín preťal takmer ročnú negatívnu sériu. Vonku vyhral takmer po roku aj bez piatich hráčov!

Iba druhé víťazstvo na michalovskej striedačke na pôde súperov zaznamenal v sobotu tréner Jozef Majoroš. Ten so svojim tímom zvíťazil vo svojej premiére vonku v Myjave nad Sereďou a odvtedy zaknihoval okrem prehier už iba tri remízy, zhodne 1:1. Až prišla sobota 30. októbra 2020, kedy Michalovčania pod jeho vedením viezli tri body domov opäť. Stalo sa to v Trnave, kde vyhrali po takmer bezchybnom výkone v defenzíve 2:1. Mimochodom, ide o prvé michalovské víťazstvo takmer po roku. Veď triumf nad Sereďou sa datuje ešte z 30. októbra 2019..

Oba michalovské góly v Trnave zaznamenal Abdulrahman Taiwo (foto: facebook spartak trnava)

Víťazstvo je o to cennejšie, že michalovský tréner nemohol využiť služby až piatich hráčov. Po týždni opäť chýbal kapitán Igor Žofčák, ku ktorému sa tentoraz pridal aj jeho zástupca Martin Kolesár (problémy so svalom) a zranenia nepustili do hry ani trojicu Grékov – Popovitsa, Neofytidisa a Kontouriotisa. „V defenzíve sme hrali kompaktne a domácich sme nepustili do žiadnej šance. Okrem šance Vlaska, kedy nás podržal brankár Markovič, si žiadnu inú tutovku Trnavčania nevypracovali,“ poznamenal tréner MFK Zemplín Jozef Majoroš, ktorý ušil na Trnavčanov výbornú taktiku. „Aj v predošlých zápasoch sme sa snažili ušiť vhodnú taktiku na domáce tímy, nie vždy nám to ale vychádzalo. Všetko je to založené na tom, že nemôžeme rýchlo inkasovať. Keď čo najdlhšie udržíme čisté konto, máme šancu na úspech, keďže v tíme už teraz máme typy hráčov, ktoré vedia dať gól,“ pokračuje Majoroš.

Práve posilnenie kádra tesne pred uzávierkou prestupového obdobia sa zdá byť veľmi dôležité. Do tímu pribudli Martin Bednár (v sobotu najlepší hráč na ihrisku), robustný útočník Ismar Tandir a ďalší útočník Abdulrahman Taiwo. Práve nigérijský útočník sa postaral o to, že tri body poputovali na Zemplín, keďže strelil oba góly MFK. „Práve preto sme ho brali do tímu, aby zvýšil konkurenciu v útoku a aby nám pomohol gólmi. Podobne je to aj pri Tandirovi, ktorý zase skóroval minulé kolo proti Dunajskej Strede. Som veľmi rád, že obaja si v krátkom čase otvorili u nás gólové účty a verím, že v tom budú pokračovať aj naďalej,“ dodáva Jozef Majoroš. My len dodajme, že na Michalovčanov čaká najbližšiu sobotu doma futbalový sviatok. Privítajú totiž aktuálneho majstra a najslávnejší slovenský klub Slovan Bratislava.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.11.2020 14:38:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.