files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pôjde v stopách najznámejšieho rodáka?

Na hornom Zemplíne, v najväčšej obci Belá nad Cirochou, vyrástlo a vyrastá veľa dobrých futbalistov. Najznámejším je bývalý reprezentačný brankár Ján Mucha, ktorý si zachytal aj v anglickom Evertone, či poľskej Legii Varšava. K talentom z tejto obce sa zaradila aj mladá 18-ročná Lucia Ihnatová, ktorá je kapitánkou dorastu MFK Zemplín Michalovce. Ten účinkuje v prvej lige starších dorasteniek.

Všestranná mladá futbalistka sa k tomuto športu dostala ako osemročná. „Priviedol ma k nemu učiteľ telesnej výchovy a tréner Ladislav Hreha. Bolo to na základnej škole, kde som navštevovala futbalový krúžok. Zo začiatku som hrávala s chlapcami za školu na rôznych turnajoch, no neskôr má učiteľ zaregistroval do futbalového klubu TJ Slovan Belá nad Cirochou. Po čase som prestúpila do ŠK Štich Humenné, ale mala som striedavý štart za dievčatá v Humennom a chlapcov v Belej nad Cirochou,“ podotýka predovšetkým defenzívna hráčka, ktorá sa už ale objavila aj v bráne. Časom prišli prvé víťazstvá a úspechy. Ihnatovú si všimli aj reprezentační tréneri. Za reprezentáciu do šestnásť rokov odohrala dva prípravné zápasy proti Rumunsku a v Humennom sa dokonca stala aj majsterkou Slovenka. „S družstvom ŠK Štich sme sa zúčastnili finálového turnaja Champions mini ligy v Nemšovej, ktorý sme v kategórii W15 vyhrali,“ opisuje Ihnátová prvé úspechy.

Šikovná futbalistka v roku 2017 odišla na hosťovanie do Prešova. Po pol roku prišla do Michaloviec, kde momentálne hráva v staršom doraste a za družstvo žien v druhej lige, kde je jej trénerom Viktor Senjuž. „V Michalovciach mám vytvorené lepšie podmienky pre rast kariéry, ako aj pre štúdium,“ zdôrazňuje študentka manažmentu regionálneho cestovného ruchu na SoŠ Obchodu a Služieb v Michalovciach. Keďže sú súťaže prerušené, momentálne pracuje na svojej futbalovej všestrannosti. „Od trénera dostávame pravidelne tréningové plány. Okrem futbalových vecí sa venujem aj kondičke. Verím, že keď sa súťaže obnovia, vráti sa mi to v podobe lepších výkonov na ihrisku.“

Článok spracovaný na základe materiálov Pavla Andraščíka.



Uverejnené: 06.11.2020 10:29:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.