files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Koronavírus tvrdo zasiahol MFK Zemplín. Zápas so Slovanom sa však odohrá

Po hádzanárkach Iuventy Michalovce a hokejistoch HK Dukla Ingema Michalovce zasiahol koronavírus už aj futbalistov MFK Zemplín. Nakazení sú až dvanásti hráči kádra. Sobotňajší zápas trinásteho kola Fortuna ligy proti Slovanu Bratislava sa však aj napriek tomu odohrá. Belasí totiž nesúhlasili s odkladom a keďže tréner Jozef Majoroš má zdravých štrnásť hráčov a dvoch brankárov, musí sa hrať.

Koronavírus šarapatil v michalovskej šatni už od záveru minulého týždňa. V Trnave chýbalo päť hráčov (niektorí aj kvôli príznakom choroby...), ďalších zasiahol v priebehu týždňa. „Dokopy máme nakazených dvanásť hráčov z kádra,“ rozhovoril sa člen predstavenstva MFK Zemplín Ján Sabol. „Celý týždeň sme konzultovali situáciu s Úniou ligových klubov, aj Slovanom Bratislava. Žiadali sme o odklad, no ten sme nedostali. Keďže máme k dispozícii štrnástich zdravých hráčov a dvoch brankárov, v sobotu budeme hrať. Chcem podotknúť, že z tých štrnástich hráčov je až päť dorastencov a tí majú dokopy odohraných šesťdesiat ligových minút..,“ pokračuje Ján Sabol.

Michalovčania nechceli konkretizovať chýbajúcich hráčov, no už teraz je jasné, že tréner Jozef Majoroš bude mať sizyfovskú úlohu so zložením zostavy. „Chýbať nám budú všetci traja stopéri, čo je asi najväčšie negatívum. Teraz nechcem riešiť, že hráme proti najlepšiemu klubu na Slovensku. Ublížilo by nám to proti každému, nielen proti Slovanu. Dopredu sa určite nevzdávame. Možno to bude aj na niečo dobré. Šancu dostanú mladí chlapci, ktorí sa môžu ukázať,“ pokračuje Sabol, podľa ktorého slov sú takmer všetci nakazení hráči bez príznakov. „Po zápase v Trnave som sa na Slovan veľmi tešil. Chlapci ukázali, že sú v dobrej forme a majú na to konečne Slovan poraziť. Teraz je situácia iná. Naše šance na skalp najslávnejšieho slovenského klubu sa znížili. Ako som ale povedal, bez boja sa nevzdáme. Čo sa týka komunikácie so Slovanom, hovoril som s pánom Kmotríkom mladším. Ten z dôvodu toho, že ani im to nebolo pred dvoma týždňami umožnené, odmietol preloženie duelu na iný termín. Keďže máme dostatok zdravých hráčov, musíme hrať,“ dodáva na záver Sabol.  

Peter Brendza



Uverejnené: 06.11.2020 14:57:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.