files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Našiel tréner Jozef Majoroš v krízovej situácii nového stopéra?

Mal to byť futbalový sviatok. Pravidelne po vyžrebovaní Fortuna ligy prakticky všetci hľadajú, kedy budú môcť vyzvať na domácom trávniku najúspešnejší slovenský klub Slovan Bratislava. Na Michalovčanov tento deň prišiel v prvú novembrovú sobotu. Žiaľ, práve v tomto čase skolil takmer polovicu kádra koronavírus. Tréner Jozef Majoroš mal pri skladaní zostavy ruky a nohy práce. K dispozícii mal dvanásť zdravých hráčov zo svojho kádra, ktorých doplnili dorastenci.

 

„Je to ako na šľak trafenie. Na tento zápas sme sa tešili už od augusta a vidíte, koronavírus nás zasiahol práve pred ním,“ podotkol k aktuálnej situácii ľavý obranca Matúš Vojtko, ktorý na margo prehry 0:2 dodal. „Keby sme mali plný káder, určite Slovanistov potrápime viac. Úplne ľahké to s nami nemali ani teraz. Keby sme boli komplet, určite sa ale zápas vyvíja inak. Vedeli sme, že budeme dlho bez lopty. Súper si ju strážil, nám ostávali šance na brejky. Chýbala nám ale finálna fáza. V prvom polčase sme sa ešte hľadali, druhý už bol z našej strany lepší.“

Na trávniku od úvodu dominovali podľa očakávania Slovanisti. Tí sa ale nedokázali dostávať do šancí. Nakoniec im pomohol v samom závere prvého polčasu až prísnym sa riadením pravidiel hlavný rozhodca Očenáš. Ten najskôr nechcel pustiť do hry po zranení ošetrovaného Vojtka a následné protesty kapitána Igora Žofčáka (kto iný sa má za družstvo ozvať, keď nie jeho kapitán...) ocenil žltou kartou a priamym kopom, po ktorom hostia otvorili skóre. Aj druhý gól prišiel po hvizde Očenáša, ktorý po centri do pokutového územia a ruke Begalu nariadil podľa viacerých až príliš prísny pokutový kop. „Prvý polčas sme prehajdákali. Hrali sme ustráchane, až s prílišným rešpektom. Chýbala mi agresivita v osobných súbojoch. Aj keď Slovan bol lepší na lopte, veľké šance si ale nevypracoval. My sme na druhej strane nemali dobrý prechod do útoku. V druhom polčase sa to zmenilo. Začali sme získavať lopty, viac dostupovať k súperom. Vzhľadom na to, že sme nemohli postaviť až trinástich hráčov, treba chlapcov pochváliť,“ poznamenal po stretnutí tréner MFK Zemplín Jozef Majoroš.

 

Michalovský kormidelník nemal počas týždňa ľahkú úlohu. Postupne mu začali vypadávať viacerí hráči, ktorých počet sa v piatok zastavil na dvanástke. Trinásty, ktorý mu chýbal, je zranený Martin Kolesár. „Chýbala nám prakticky jedna celá jedenástka. Príležitosť ale dostali ďalší hráči. Proti Slovanu sme aj napriek tomu neodohrali zlý zápas. Nebyť horšieho prvého polčasu, kedy sme hrali až príliš s rešpektom, to mohlo byť aj lepšie,“ reaguje Majoroš a k tejto téme pokračuje. „Až v piatok sme vedeli, s kým môžeme počítať a s kým nie. Táto situácia bola o to ťažšia. Každá prehra ma mrzí, mrzí aj táto. Teraz ale už musíme pozerať dopredu. Všetci veríme, že chlapci sa z toho rýchlo dostanú a po reprezentačnej prestávke nastúpime v kompletnom zložení.“

 

Michalovský tréner mal najviac problémov so zložením obrany, konkrétne so stopérskym postom, kde mu vypadli všetci traja stopéri a nemohol využiť ani služby spomenutého Kolesára, ktorý na tomto poste už niekoľko zápasov odohral. Jeho logická voľba nakoniec padla na Martina Bednára a kapitána tímu Igora Žofčáka, ktorý sa zhostil svojej novej úlohy viac ako dobre. „Ja som si ani iného hráča z kádra tam nevedel predstaviť, ako Igora. Zhostil sa úlohy dobre. Problém na tejto pozícii sme počas zápasu nemali. Problém sme mali inde...,“ dodáva na záver Majoroš.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.11.2020 12:57:32 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.