files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa mení trénera. Peter Dávid končí!

Hádzanárky Iuventy Michalovce budú mať nového trénera. Súčasný lodivod Peter Dávid na svojom poste totiž na základe rozhodnutia správnej rady klubu končí. Spolu s ním končí pri tíme aj jeho asistent Ján Lajčák. Jeho nástupcom sa na posledné dva ligové zápasy stane súčasný športový riaditeľ Jan Beňadik.

Peter Dávid ako tréner Iuventy skončil

Poslednou kvapkou zrejme bola sobotňajšia prehra 23:28 v Dunajskej Strede, ktorú Iuventa dosiahla po nemastnom-neslanom výkone. „Dôvodom ukončenie spolupráce bola nevyrovnanosť výkonov a herný prejav družstva,“ stroho poznamenal športový riaditeľ Iuventy Michalovce Jan Beňadik. Práve on bol poverený na posledné dva ligové zápasy v tomto roku, ktoré Iuventa odohrá v nedeľu o 18.00 hod. doma so Šaľou a budúcu sobotu v Prešove vedením tímu. V Iuvente sa po týchto dvoch zápasoch k obsadeniu trénerského postu vrátia. „Určite sa tým budeme zaoberať. Ja osobne o to záujem ďalej nemám, pretože nechcem sedieť na dvoch stoličkách,“ konštatoval Beňadik, ktorý okrem manažérskej činnosti a trénerského postu v áčku bude vykonávať aj pozíciu kormidelníka staršieho dorastu.

 

Beňadik už Iuventu v dvoch zápasoch viedol. Bolo to minulý rok v čase zdravotných problémov Petra Dávida, keď s družstvom zvíťazil doma s Porubou a v Prešove.

Peter Dávid prišiel na lavičku Iuventy v lete roka 2019, keď nahradil Petra Hatalčíka. Absolvoval s ňou 28 ligových duelov, v ktorých 21-krát sa jeho tím tešil z víťazstva, raz remizoval a šesťkrát prehral. V tejto sezóne má bilanciou štyroch výhier a jednej prehry. V Slovenskom pohári absolvoval s Iuventou dva zápasy, v ktorých triumfoval a získal tak jedinú trofej s aktuálne stále najlepším slovenským tímom. S ním sa Dávid predstavil aj v pohárovej Európe, kde jeho zverenky odohrali šesť duelov s bilanciou dvoch výhier a štyroch prehier. V oboch prípadoch dostali stopku v druhom kole, či už Pohára EHF, alebo Európskej ligy a vystavil im ju zakaždým francúzsky tím, či už Nice, alebo Paris 92. Práve prehra 14:36 v prvom zápase v Paríži môže mať takisto dôsledky pri Dávidovom konci. „Mne dôvody vedenie klubu nepovedalo. Na druhej strane treba povedať, že prehra v Paríži o 22 gólov a teraz v Dunajskej Strede nie sú hodné tohto klubu. Asi tam treba hľadať príčiny môjho predčasného konca v klube,“ poznamenal už bývalý tréner Iuventy, ktorý bude mať na družstvo dvanásťnásobného slovenského majstra hlavne pekné spomienky. „Strávil som tu rok a pol. Je škoda, že sa nám dokopy nič nepodarilo vyhrať, teda okrem Slovenského pohára. Vlani sme to mali dobre rozbehnuté, žiaľ prišla korona,“ zdôrazňuje Peter Dávid. „Prišiel som sem s cieľom pracovať s mladým družstvom a pozdvihnúť ho. To sa nám myslím, že aj podarilo. Žiaľ, nemáme za sebou výsledky, pretože sa súťaže nedohrali. Vlani sme sa trápili aj s absenciami Kompaniecovej a Wollingerovej, ktorá počas sezóny odišla na materskú dovolenku. Teraz nám bránil vo väčšom napredovaní koronavírus. Celé to pôsobenie tu sme sa s niečím borili, no ja mám na Michalovce hlavne pekné spomienky,“ dodal na záver Peter Dávid.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.11.2020 13:43:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.