files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Galambošovi päťstý duel nechutil: Mal pre mňa trpkú príchuť...

Svoj päťstý duel v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži odohral vo štvrtok na ľade Slovana Bratislava útočník HK Dukla Ingema Michalovce Peter Galamboš. Ten mu po prehre 4:7 príliš nechutil a nezmenil to ani fakt, že sa v ňom prezentoval presným zásahom.  

Produktívny stredný útočník, ktorý v minulosti na Slovensku okrem materského Martina v najvyššej súťaži obliekal aj dresy Banskej Bystrice či Košíc, pôsobí v Michalovciach od vlaňajšej sezóny, teda od času, kedy sa začal michalovský extraligový ošiaľ. „Svoj príchod na Zemplín rozhodne neľutujem,“ zdôrazňuje útočník, ktorý v Michalovciach doteraz odohral 62 duelov.


Vlani v 53 zaznamenal 27 kanadských bodov, teraz v deviatich pridal štyri za dva góly a dve asistencie. „Prvá sezóna bola fantastická. Naplnila všetko, čo sme chceli. Diváci hodne chodili na naše zápasy a boli našim šiestym hráčom. Osobne som takúto atmosféru ani nečakal. Všetky očakávania boli viac ako naplnené, aj naše výsledky. Hlavne doma sme hrali výborne. Škoda, že naša snaha nevyvrcholila účasťou v play-off. Vôbec neľutujem, že som michalovskú ponuku prijal, čo dokazuje aj to, že som tu aj v druhej sezóne,“ pokračuje Peter Galamboš.

Odchovanec martinského hokeja si svoj päťstý duel v najvyššej súťaži odkrútil vo štvrtok na ľade Slovana Bratislava a po prehre 4:7 mu príliš oslava chutiť nemohla. „Mala pre mňa trpkú príchuť,“ zdôrazňuje Galamboš, ktorý svoj päťstý duel okorenil gólom. „Čo z toho, keď neznamenal body,“ pokračuje michalovský útočník a k svojmu jubileu na extraligovom ľade dodáva. „Po prehre v Nitre sme chceli bodovať aspoň v Bratislave. Ani výsledkovo a ani herne sa nám túto prehru nepodarilo odčiniť. Od samého začiatku bol súper lepší a zaslúžene vyhral.“

V súčasnosti 31-ročný útočník si svoj prvý štart za rodný Martin v najvyššej súťaži pripísal ešte v sezóne 2007/2008. Mimochodom, bol to jeho v tej sezóne jediný štart medzi mužmi v extralige. Ďalšie začal pridávať až v sezóne 2009/10, kedy naplno prerazil do martinského MHC. O dve sezóny neskôr už bol jeho kapitánom. „Samozrejme, že sa to nedá vymazať z pamäte. V Martine som začínal s veľkým hokejom. Zažil som tam neúspechy, ale aj úspechy, ktoré vyvrcholili v sezóne 2016/17, kedy sme sa prebojovali do semifinále extraligy,“ zaspomínal si Galamboš, ktorý má najkrajšie spomienky na jeden z duelov so Slovanom Bratislava. Keď sme sa ho totiž spýtali na jeho doteraz najpamätnejší duel, ihneď reagoval. „Zhodou okolností s päťstým duelom sa mi vynoril spomienky na ďalší zo zápasov s týmto tímom. V Bratislave sme tam jeden z duelov prehrávali ešte v tretej tretine o dva góly. V power-play sa nám podarilo vyrovnať a potom v predĺžení otočiť. Bol som mladý chalan a bolo to pre mňa veľmi emóciami nabité. Je ťažké vybrať jeden z najlepších zápasov, no tento mi momentálne najviac tkvie v pamäti,“ smeje sa Peter Galamboš.

 

Ten si svoj premiérový štart v najvyššej súťaži odkrútil 16. septembra 2007 v zápase proti Popradu (1:5) a jeho spoluhráčmi boli aj lanský kapitán Dukly Marek Kolba či otec súčasného hráča Dukly Tomáša Toroka, Jaroslav. Premiérový presný zásah si pripísal o dva roky neskôr, konkrétne 20. septembra v zápase proti Spišskej Novej Vsi (5:2). „Všetko sú to krásne spomienky. Prvý zápas, prvý gól, najviac si ale teraz pamätám práve na tento zápas so Slovanom,“ smeje sa michalovský útočník, ktorý druhú päťstovku zápasov v najvyššej súťaži načne v nedeľu v súboji s Banskou Bystricou (začiatok o 16.00 hod.). Mimochodom, k akým číslam by to chcel dotiahnuť? „Uvidíme ako mi bude slúžiť zdravie a aká bude moja výkonnosť. Zatiaľ sa ale cítim dobre, takže verím, že nejaké stovky zápasov ešte pridám,“ pokračuje Peter Galamboš.

V súčasnosti michalovský útočník na Slovensku okrem Martina a Dukly pôsobil aj v Banskej Bystrici či Košiciach. Ochutnal aj legionársky chlebík v Liberci či Českých Budejoviciach. Paradoxne, viac mu chutili angažmány u tímov, ktoré nehrali až príliš veľké husle. „Svoj prvý angažmán mimo Martina na Slovensku som absolvoval v Banskej Bystrici. Išiel som tam ako mladý chalan, ktorý to nemal celkom v hlave upratané. Udiali sa nejaké veci, s ktorými som nebol spokojný. Aj preto to v Bystrici nevyšlo,“ podotýka Galamboš, ktorý ešte predtým jednu sezónu strávil v českom Liberci. Do tejto krajiny sa vrátil aj v sezóne 2017/18, kedy pôsobil v Českých Budejoviciach. „Do Liberca som takisto išiel ešte veľmi mladý. Síce som tam nastúpil skoro v každom zápase, nebol som s tým spokojný. Keby sme sa vtedy nezachraňovali, asi by som tam ostal dlhšie. Po baráži sa to ale všetko pomenilo a ja som sa vrátil späť na Slovensko. Čo sa týka Budejovíc, išiel som tam po úspešnej sezóne v Martine. Od trénera Stavjaňu som mal zo začiatku dostatok priestoru, no potom takisto prišli zmeny a už to nebolo ono,“ dodáva Peter Galamboš, ktorý na Slovensku ešte pôsobil aj v Košiciach. Práve od „oceliarov“ prišiel pred sezónou 2019/20 do tímu „michalovských lišiakov“.

Peter Brendza   



Uverejnené: 15.11.2020 14:15:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.