files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chudý sa zodpovednosti nezbavuje. Čo má prísť, príde, hovorí michalovský lodivod

Keď rátame aj semifinálovú prehru v Kaufland Cupe, hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce ťahajú sériu piatich porážok v rade. Nepretrhli ju ani v nedeľňajšom súboji trinásteho kola Tipos Extraligy, keď po nemastnom-neslanom výkone podľahli Banskej Bystrici 4:6. Michalovčania tak spadli do ešte väčšej krízy a zdá sa, že sa v klube nevyhnú zmenám...

Kto očakával, že Michalovčania po sérii štyroch prehier „bystrických baranov“ doslova roztrhajú, musel sa veľmi mýliť. Zverenci trénera Miroslava Chudého totiž opäť nadviazali na nevýrazné výkony z ostatných duelov po koronapauze. „Skôr sme nadviazali na výkon z Bratislavy,“ hľadal michalovský lodivod paralely so štvrtkovou prehrou 4:7 na Slovane. „Opäť sme podali veľmi zlý výkon. Momentálne sme strašne dole. Chýba nám hokejové srdce a tímový duch. Inkasujeme strašne veľa gólov. Všetko sa to nabaľuje a potom je taký výsledok, aký je. Na ľade nerobíme tie malé poctivé veci. Chceli sme vyučovať hokej a to momentálne nedokážeme. Keď sa pozrieme, koľko dneska súper poblokoval striel, zatiaľ čo my sme podostávali góly od modrej čiary... Tie malé veci nám nefungujú a tím nešliape tak, ako by mal. Dá sa aj prehrať, no takto ako tomu bolo so Slovanom či teraz s Bystricou určite nie. Tieto prehry sú pre mňa sklamaním. Aktuálne prežívam najhoršie chvíle trénerskej kariéry...,“ pokračuje ešte k zápasu s Banskou Bystricou tréner Dukly Ingema Miroslav Chudý.

Rodák z Krupiny počas tejto nepriaznivej situácie urobil asi všetko. Komplikujú mu to hlavne zranenie hráčov a takisto aj pokles formy u tých hráčov, ktorí majú byť ťahúňmi tímu. „Nezabrali ani pohovory... Sú tam síce veci, ktoré sú aj objektívne, no sú aj také, ktoré nezoberiem. Ťažko sa mi to teraz hodnotí. Nevychádza nám prakticky nič. Mužstvo má svoju silu a ja proste viem, že ju ukáže. Momentálne sme ale na to veľmi zle hlavne po mentálnej stránke. Na tréningoch pracujú chlapci veľmi dobre, nedokážeme to však preniesť do zápasov. Niečo budeme musieť robiť, pretože to ďalej takto ísť nemôže. Pre nás zrejme začne každý zápas boj o život,“ zdôrazňuje Chudý, ktorý na michalovskej striedačke pôsobí nepretržite od októbra 2017 a je teda strojcom najväčších úspechov michalovského hokeja.

Chudý sa nevyhol ani otázke ohľadom svojho zotrvania na trénerskom poste. „Viem, čo nasleduje, keď sa mužstvu nedarí... Ja sa zodpovednosti nezbavujem. Čo má prísť, to príde. Aj chlapcom som po zápase povedal, že teraz musíme vystupovať ako jeden tím. Jeden človek určite nezmení nič, pokiaľ ten tím nebude držať spolu. My sa jednoducho musíme vrátiť k tým výkonom, aké sme predvádzali na úvod súťaže. Mužstvo ukázalo, že na to má. Ja osobne, pokiaľ som v Michalovciach, budem sa biť za Michalovce! Keď sa chceme z toho dostať, musíme zabrať ako tím a každý musí začať od seba,“ dodáva na záver Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.11.2020 23:18:03 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.