files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Otázka nového trénera ešte neriešená. Klučková verí, že výhrou nad Šaľou potešili aj toho starého

Úspešnú premiéru v role hlavného trénera Iuventy Michalovce má za sebou Jan Beňadik. Jeho zverenky zdolali v nedeľňajšom predohrávanom zápase sedemnásteho kola MOL ligy na domácej pôde celok HK Slovan Duslo Šaľa 30:24, hoci sa poriadne potrápili. Veď polčas prehrávali o tri góly a takýmto istým rozdielom prehrávali aj pred začiatkom poslednej dvadsaťminútovky.

Michalovčanky sa na dva body doslova nadreli. Celý prvý polčas bol vo vedení ich súper a favorit chopil opraty zápasu do svojich rúk až v poslednej pätnásťminútovke, kedy otočil skóre vo svoj prospech. „Určite to ľahký zápas nebol, no taký sme ani nečakali. Sme veľmi spokojní, pretože sme splnili stanovený cieľ, ktorým boli dva body,“ rozhovoril sa Beňadik, ktorý v súčasnosti okrem pozície hlavného trénera zastáva aj funkciu športového riaditeľa klubu. Kde videl v prvom polčase problém družstva? „Bolo to hlavne tým, že sme nedokázali dobrániť jednotlivé situácie. Na druhej strane sme nepremenili všetky šance. Cez polčas som dievčatám vravel, že v zápase šesť na šesť sme lepším tímom, takže hlavným cieľom bolo byť čo najmenej vylúčený. V druhom dejstve to už bolo z našej strany lepšie. Hlavne sa chytila brankárka Jablonksá a potom to už išlo. V prvom polčase mala niekoľko zákrokov, kedy si siahla na loptu, no dostala gól. V druhom nás podržala,“ pokračuje Beňadik.

Dočasný tréner Iuventy mal počas týždňa neľahkú úlohu, keď musel družstvo zdvihnúť hore po prehre v Dunajskej Strede a následnom odvolaní dvojice Peter Dávid a Ján Lajčák. „Dostal som úlohu čo najlepšie pripraviť družstvo a získať s ním dva body, čo sme aj splnili. Za ten krátky čas sa veľa zmien urobiť nedalo. Vychádzali sme z posledného zápasu so Šaľou. Šalianky v podstate od tohto zápasu nehrali. Oni podali veľmi solídny výkon, no ja som rád, že sme potvrdili úlohu favorita, hoci ľahký zápas to nebol,“ podotýka Beňadik. Ten má za úlohu viesť družstvo ešte aj v sobotňajšom zápase v Prešove.

Čo bude potom, to je ešte predčasná otázka. Ako aj sám uviedol, na dvoch stoličkách sedieť nechce. „Je to iba dočasné riešenie, na dva zápasy. Otázka trénera sa bude riešiť po skončení jesennej časti, teda po zápase v Prešove,“ reaguje Beňadik, ktorý nechcel určovať presný termín vyriešenia trénerskej otázky. „Uvidíme! Momentálne by som to až príliš netlačil. Teraz na to časový priestor je. Našou úlohou je momentálne spraviť také rozhodnutie, ktoré bude dobré.“ Podľa ďalších slov športového riaditeľa Iuventy ešte neprebehli rozhovory so žiadnym adeptom na uvoľnený trénerský post. „Dohodli sme sa, že k tomu príde po zápasoch so Šaľou a v Prešove. To stále platí,“ zdôrazňuje Beňadik, ktorý nechcel byť konkrétny ani pri otázke, či príde aj k zmenám v kádri. „Aj túto otázku budeme riešiť po skončení jesennej časti.“

Za Dávidom si aj poplakali

Najlepšou strelkyňou Iuventy bola v zápase už tradične Lívia Klučková. Tá uspela vo všetkých siedmych pokutových hodoch a k tomu pridala aj jeden gól z hry. „V prvom rade ma veľmi teší, že sme to dotiahli do víťazného konca,“ rozhovorila sa odchovankyňa šalianskej hádzanej v službách Iuventy. Aj najskúsenejšia hráčky Iuventy si myslí, že v prvom polčase najviac družstvo horelo v koncovke. „Práve na to sme doplácali. V útoku sme nehrali zle. Presadzovali sme sa v súbojoch jedna na jednu, len nás vychytala brankárka. V druhom polčase sme to zmenili a to bol dôvod nášho víťazstva a teda obratu skóre v náš prospech,“ pokračuje Klučková.

V šatni najúspešnejšieho slovenského ženského klubu nastal na začiatku týždňa smútok. Trénerské duo Dávid – Lajčák totiž bolo u hráčok obľúbené. „Samozrejme, že za ten čas, ktorý tu boli, vznikli medzi nami určité väzby. Ich predčasný koniec nás veľmi mrzí. Sme veľmi rady, že sa nám podarilo vyhrať a že týmto víťazstvom môžeme potešiť aj trénera Dávida,“ podotýka Klučková, ktorá bola jednou z tých, čo si za trénermi aj poplakala. „Mňa osobne to zobralo veľmi. Doteraz to neviem preniesť, no sme profesionálky a musíme sa s tým vysporiadať,“ pokračuje michalovská strelkyňa. Ani hráčky slovenského majstra nemajú bližšie informácie o novom trénerovi. „Bolo nám povedané, že pán Beňadik bude trénerom na tieto dva zápasy a potom sa uvidí. Uvidíme teda, kto sem príde,“ dodáva na záver Lívia Klučková. Momentálne tak nevieme odpovedať na otázku, či sa Beňadiková misia skončí po dvoch zápasoch a hráčky tak budú plakať po ďalšej trénerskej zmene, alebo či ostane v súčasnosti aj športový riaditeľ sedieť na dvoch stoličkách. To všetko ukáže najbližší čas...

Peter Brendza



Uverejnené: 16.11.2020 17:10:42 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.