files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Piata ligová prehra Dukly Michalovce v rade

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v zápase štrnásteho kola Tipos Extraligy na ľade HC Mikron Nové Zámky 2:3 po predĺžení a utrpeli tak piatu ligovú porážku v rade. Na druhej strane prerušili štvorzápasovú sériu bez zisku bodu. Zverenci trénera Miroslava Chudého sa vonku predstavia aj v nasledujúcom kole v piatok v Poprade. Doma ich uvidíme až v nedeľu 22. novembra, kedy o 16.00 hod. privítajú Miškovec.

Michalovčania, ktorí v posledných piatich dueloch ťahali za kratší koniec, vstúpili do zápasu aktívnejšie. Hneď v druhom striedaní mal gól na hokejke Samuel Takáč, Kiviaho ale svoj tím podržal. V druhej minúte už ale aj on bol prikrátky na presnú strelu michalovského kapitána Vladimíra Mihalika. Hneď na to putoval na trestnú lavicu Ondrušek. Michalovčania zatlačili domáci tím do jeho pásma, druhý gól ale nepridali a skóre sa nemenilo ani v piatej minúte, kedy Majdan opečiatkoval hornú žŕdku. Postupom času sa čoraz viac začali osmeľovať aj domáci. V dvanástej minúte Tomek zlikvidoval pokus Záhradníka. O štyri minúty neskôr už ale bolo vyrovnané, keď sa v hre štyroch proti štyrom presadil Obdržálek. Skóre sa mohlo meniť aj v poslednej minúte, keď Majdan našiel Mihálika, toho strelu ale bravúrne zneškodnil Kiviaho. Hneď na to putovali na trestnú lavicu Mihálik s Feretom a keď sa vzápätí útočného faulu dopustil Mašlonka, domáci mali výhodu presilovky štyroch proti trom.

Jej značnú časť si preniesli do úvodu druhej tretiny. V ňom Michalovčanov doslova zaklincovali do ich pásma, vedúci gól ale nedali. V 26. minúte ale urobil obrovskú hrúbku Southorn a Filip Bajtek zblízka prekonal Tomeka. Inkasovaný gól hostí zobudil a okamžite boli aktívnejší. V tridsiatej minúte ale po ďalšej chybe obrany mohol zvýšiť náskok domácich Marcel Holovič, ktorého ale v samostatnom nájazde vychytal Tomáš Tomek. O minútu neskôr mal vyrovnávajúci gól na hokejke Southorn, ktorý ale neprestrelil Kiviaha. Aj v ďalšom priebehu druhej desaťminútovky boli aktívnejší hostia, Nové Zámky ich už ale nepustili do čistej gólovej šance.

Aj v úvode tretej časti pokračovala michalovská aktivita, ktorá bola konečne korunovaná vyrovnávajúcim gólom. V 44. minúte dostal na modrú čiaru puk Southron a prudkou strelou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste – 2:2. Hneď na to mohli hostí poslať do vedenia McCormack, ako aj Ventelä a z dorážky Galamboš, Kiviaho ale odolal. Hostia boli naďalej aktívnejší, zlyhávali ale vo finálnej fáze. Päť minút pred koncom bol v obrovskej šanci Mašlonka, ktorý dostal puk zo skrumáže pred Kiviahom, fínsky brankár ale zamedzil tomu, aby sa Michalovce dostali do vedenia. Na konci predposlednej minúty bol vylúčený domáci Fereta, Michalovčania ale presilovku už nestihli využiť. Jej polovicu si preniesli aj do predĺženia, opäť zamkli svojho súpera do jeho pásma, no vytúžený víťazný gól nedali. Podarilo sa to nakoniec domácim, keď Obrdžálek vypichol puk a v samostatnom nájazde prekonal Tomeka.

HC Mikron Nové Zámky - HK Dukla Ingema Michalovce 3:2 po predĺžení (1:1, 1:0, 0:1 – 1:0)
Góly: 16. Obdržálek (Seppänen, Fereta), 26. Bajtek, 63. Obdržálek – 2. Mihalik (Takáč, Southorn), 44. Southorn (Majdan)
Vylúčení: 3:4. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Baluška, Konc st. – Jurčiak, Crman. Bez divákov
HC MIKRON: Kiviaho - Mikuš, Hain, Ligas, Västilä, Šeliga, Fereta, Barto, Roman – Iso-Mustajärvi, Seppänen, Obdržálek – Rogoň, Embrich, Zahradník – Bajtek, Holovič, Jurík – Rehák, Ondrušek, Okoličány.
HK DUKLA INGEMA: Tomek - McCormack, Ventelä, Southorn, Mihalik, Ťavoda, Louis, Zekucia, Farkaš – Regenda, Lalancette, Majdan – Takáč, Hickmott, Bartánus – Korhonen, Galamboš, Mašlonka – Chalupa, Češík, Török.



Uverejnené: 17.11.2020 18:46:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.