files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišovský druholigista znova na ľade, klub sa obzerá po ďalších posilách

S opätovným tréningom na ľade začali minulý týždeň hokejisti HK 2016 Trebišov. Ambiciózny druholigista sa pripravuje pod vedením trénera Richarda Šechného v skupinkách po šiestich hráčoch. V tréningovom procese je aj brankár Tomáš Halász, ktorý sa v týchto dňoch v rámci striedavého štartu upísal aj extraligovým Košiciam.

Trebišovčania v druhej lige skupina Východ ešte neodohrali ani jeden zápas. Ich súboj prvého kola so Sabinovom bol preložený, následne súťaž stopli nariadenia vlády bojujúcej s koronavírusom. „Samozrejme, je to dosť netradičné, že je už druhá polovica novembra, no my sme stále neodohrali ani jeden ligový duel. Je však takáto doba,“ zdôveril sa nám tréner HK 2016 Richard Šechný, podľa ktorého slov by sa liga mohla reštartovať o niekoľko týždňov. „Máme nejaké informácie, že by to mohlo byť v polovici decembra. To, ako by základná časť prebiehala, je momentálne predčasné. Je to na dohode všetkých klubov.“

Tréningy v skupinkách

Hráči HK 2016 sa pri opätovnom zaradení do tréningového procesu musia riadiť prísnymi nariadeniami. Pre druhú ligu totiž neplatia výnimky a trénovať tak musia v skupinkách maximálne po šiestich hráčov. „Je to určite náročnejšie ako tréning s celým tímom, no musíme to nejako zvládnuť. Môžeme sa síce venovať individuálnym činnostiam hráčov, no na druhej strane, tréning celého tímu je úplne iný. Verím, že to nepotrvá dlho a opäť budeme môcť trénovať s celým tímom,“ pokračuje Šechný.

Halász zostáva hráčom Trebišova

V týchto dňoch sa objavila v médiách informácie, že brankár Tomáš Halász sa dohodol s extraligovými Košicami. Dohoda je však v rámci striedavého štartu, 30-ročný Halász naďalej ostáva hráčom Trebišova. „S Košicami sme sa dohodli na tom, že v prípade potreby by ho mohli využiť. Naďalej je však našim hráčom a ja s ním počítam ako s brankárskou jednotkou,“ reaguje Richard Šechný, ktorý sa s vedením klubu obzerá aj po ďalších posilách do kádra. „Ako som povedal počas prípravy, naším cieľom je stále vystužiť už beztak kvalitný káder. Prišli už skúsený obranca Ondrej, ako aj útočníci Fajčák, Banovský či Igor Halás. Je tu aj vlani najproduktívnejší hráč juniorskej Extraligy Gabriel Vereš, odchovanec trebišovského hokeja. Naďalej ale chceme káder skvalitňovať a preto stále hľadáme vhodné typy. Už teraz môžem povedať, že sme v tomto nepovedali posledné slovo a náš káder sa ešte rozrastie tak do kvantity, ako aj do kvality,“ uzatvára debatu trebišovský tréner.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.11.2020 13:09:08 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.