files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Úspešná premiéra Valtonena, Dukla vyhrala v Poprade 2:1 po nájazdoch

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalvoce zvíťazili v pätnástom kole Tipos Extraligy na ľade lídra súťaže HK Poprad 2:1 po samostatných nájazdoch a ukončili tak sériu piatich porážok v rade.

Úspešnú premiéru má za sebou tréner Tomek Valtonen, ktorý vo štvrtok vymenil Miroslava Chudého. Zabezpečili mu ju strelec gólu Jordon Southorn a v samostatných nájazdoch Christope Lalancette s Jordanom Hickomottom. Michalovčania sa v najbližšom zápase predstavia doma, keď v nedeľu 22. novembra o 16.00 hod. privítajú v rámci 16. kola Tipos Extraligy DVTK Miškovec.

Súboj lídra tabuľky a tímu, ktorý prehral posledných päť duelov v rade, bol v úvodnej časti vyrovnaný. Michalovčania vedení novým trénerom Tomekom Valtonen držali s lídrom súťaže krok. Dobre si strážili jeho elitnú formáciu a do šancí nepúšťali ani ďalšie útoky domáceho tímu. Až v trinástej minúte sa predral pred Tomáša Tomeka Marcel Haščák, puk ale za jeho chrbát neprepasíroval, keď ho dobre tiesnil michalovský kapitán Vladimír Mihálik. Na druhej strane mohol otvoriť skóre navrátilec do michalovskej zostavy Šoltés, ktorý sa ocitol sám pred Vošvrdom, no ani on nedokázal pretlačiť puk za brankára. V samom závere mohli opäť otvoriť skóre hostia. McCormack našiel výbornou prihrávkou Lalancetta, ten ale mieril iba do Vošvrdu.

Prvá popradská formácia dala o sebe vedieť hneď v úvode druhej časti. Po vyšachovaní michalovskej obrany sa dostal k puku Petr Ulrych, ktorý ale netrafil odkrytú bránku. Hneď na to putoval na trestnú lavicu hosťujúci Samuel Takáč, ktorý pykal za zlé striedanie svojho tímu. V presilovke mal blízko ku gólu Marcel Haščák, jeho strelu však Tomek vytesnil nad bránku. Po skončení presilovky dostali rovnakú šancu aj Michalovčania, tí ale nedisciplinovanosť Dávida Skokana taktiež nepotrestali. Tomáš Tomek si potom poradil aj s ďalšou koncovkou najlepšieho strelca ligy Marcela Haščáka. Na druhej strane sa dopredu predieral Regenda, ktorého nedovolene zastavil Hájnik a išiel na trestnú lavicu. Z nej sa ale rýchlo vrátil, keďže presilovku už po piatich sekundách premenil prvým gólom v zápase Jordon Southorn. V 28. minúte sa Popradačania dopustili ďalšieho priestupku. Na trestnú lavicu išiel Mike Dalhuisen, ďalšiu presilovku už ale hostia nevyužili. Päť minút pred koncom sa faulu dopustil hosťujúci Galamboš. V presilovke sa opäť vyznamenal Tomek, keď bravúrne zlikvidoval strelu Svitanu. Ďalšej oslabovke už ale Michalovčania neodolali. Trinásť sekúnd pred návratom Tomáša Toroka na ľad vyrovnal na 1:1 delovkou z jednej Handlovský.

V tretej časti pokračoval vyrovnaný duel čakaním na vedúci gól. Ukončiť ho mohol paradoxne odchovanec michalovského hokeja v službách Popradu Dávid Hájnik, ktorý unikol obrane, Tomeka však nedokázal prestreliť. Rovnako pochodil aj Bjalončík a takisto Preisinger. Postupom času bolo jasné, že kto strelí gól, zápas zrejme vyhrá. Oba tímy skúšali pozornosť brankárov, no do konca tretej časti už ani jeden strelec nebol úspešný. Hneď v úvode predĺženia prepasíroval Southorn puk Takáčovi, Vošvrda však jeho pokus kryl. Český brankár Popradu si poradil s následnou delovkou Bartánusa a takisto aj s nájazdom Regendu. Víťazný gól mal na hokejke aj domáci Haščák, ktorý ale nenamieril presne a Tomek ani nemusel zasahovať. Na šance bohaté predĺženie pokračovalo aj v dvoch posledných minútach. Rozhodnúť mohol Ventelä, ktorého strela ale skončila na žŕdke, došlo tak na samostatné nájazdy. V nich opäť exceloval michalovský brankár Tomáš Tomek, ktorý vychytal štyroch strelcov Popradu, no a keď na hosťujúcej strane boli úspešní Lalancette s Hickmottom, Michalovčania si domov odvážajú dva cenné body a po prvýkrát v sezóne aj skalp Popradu!

HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 po nájazdoch (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0).
Góly: 40. Handlovský (Vandas) pres/1 – 28. Southorn (Šoltés, Galamboš) pres/1.
Vylúčení: 3:3.  Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Šefčík, Tvrdoň - J. Konc ml., Synek. Bez divákov.
HK: Vošvrda - Ulrych, Drgoň, Dalhuisen, Brejčák, Repe, M. Hudec, Jevoš, Kramár - Svitana, Skokan, Haščák - Vandas, Preisinger, Handlovský - Mešár, Zagrapan, Livingston - Hajnik, Bjalončík, Matej Paločko.
HK DUKLA INGEMA: Tomek - Mihálik, Southorn, Ventelä, McCormack, Ťavoda, Louis, Zekucia - Takáč, Hickmott, Bartánus - Šoltés, Lalancette, Majdan - Regenda, Galamboš, Torok - Chalupa, Češík, Mašlonka - Ragan.



Uverejnené: 20.11.2020 20:46:35 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.