files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šoltisovi návrat do Michaloviec chutil

Vlani v novembri odchádzal po viac ako tri a pol roku z Michaloviec s nepríjemnými pocitmi. Vedenie MFK Zemplín sa ho po nepresvedčivých výsledkoch rozhodlo odvolať z funkcie hlavného trénera. Poslednou kvapkou bola prehra 0:4 v Senici. A práve so Senicou sa v sobotu Anton Šoltis vrátil do Michaloviec. Po výhre 1:0 sa so svojim tímom priblížil k prvej šestke, zatiaľ, čo plány Michalovčanov na jej obsadenie dostali po tejto prehre poriadne trhliny.

„Pre mňa to bol určite nostalgický návrat. Strávil som tu tri a pol pekných rokov. Na družstvo som to ale nechcel prenášať. Išli sme sem minimálne po bod. Odviezli sme si tri, takže sme spokojní,“ rozhovoril sa Šoltis, ktorý do Michaloviec prišiel ešte v zime roka 2016. Po pol roku asistencie Stanislavovi Grigovi sa z neho stal hlavný tréner. A s tímom dosiahol nateraz najväčšie úspechy. Po dvoch ôsmych miestach skončil v lige na piatej priečke, čo je historicky najlepšie umiestnenie michalovského futbalu. „Na zápas tu som sa veľmi tešil. Poznám ešte zhruba polovicu kádra. Sú to tréneri, s ktorými som spolupracoval, ako aj ľudia pracujúci v klube. Tešil som sa na stretnutie s hospodárkou klubu Renátou, ale aj na ďalších. Vzťah som tu mal so všetkými dobrý a to ostane aj naďalej,“ pokračuje s úsmevom na perách tréner FK Senica.

Jeho tím zdolal Michalovčanov už druhýkrát v sezóne. Najskôr sa mu to podarilo ešte v treťom kole, keď doma triumfoval 3:0. Tentoraz sa musel na tri body nadrieť viac. Stáva sa z bývalého trénera Zemplína špecialista na svoj bývalý klub? To ukáže až čas,“ smeje sa Šoltis a vzápätí dodáva. „Dva zápasy, dve výhry. S týmto určite spokojnosť je. My sa ale na to dívame tak, že chceme vyhrávať aj iné zápasy. Pokiaľ to bude platiť čo najdlhšie na Michalovce, budem len rád.“  

Z úspešného návratu do Michaloviec sa tešili aj ďalší jeho zverenci, ktorí v minulosti obliekali dres Michaloviec. Na stopérskom poste celý duel odohral Španiel Jose Carrillo Mancilla a na ľavej strane obrany Milan Šimčák. „Samozrejme, že ma tri body potešili. Zápas predtým so Sereďou sme nezvládli a zbytočne remizovali. Teraz sme stratené body získali späť. Je mi to trošku ľúto, že sa to stalo v Michalovciach, no preč som už tretí rok, takže som už ďalej,“ podotkol Milan Šimčák, na ktorého slová nadviazal aj Carrillo. „Pre mňa osobne to bolo trošku špecifické. Len v lete som odtiaľ odišiel a bol to môj prvý návrat do Michaloviec. Víťazstvo samozrejme potešilo, pretože toto sú dôležité body pre nás,“ uviedol španielsky líder obrany Záhorákov.  

Peter Brendza



Uverejnené: 23.11.2020 11:18:19 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.