files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa stále v štádiu hľadania trénera. Zostane Beňadik na dvoch stoličkách?

Misia športového riaditeľa Iuventy Michalovce na trénerskej stoličke ženského tímu bola úspešná. Beňadik so svojim družstvom zdolal doma Šaľu 30:24 a rovnakým výsledkom triumfoval aj v sobotu v Prešove. Po ukončení spolupráce s Petrom Dávidom bolo deklarované, že k trénerskej otázke sa vedenie klubu postaví práve po týchto dvoch dueloch. Kto bude teda jeho nástupcom. Môže sa stať, že ním bude práve Beňadik, ktorý sa už ale vyjadril skôr, že sedieť na dvoch stoličkách nechce?

 

Michalovčanky cestovali na pôdu Prešova s jasným cieľom, domov si doniesť dva body. Aj keď sa potrápili, víťazstvo si domov doniesli. Strelecky vynikla hlavne odchovankyňa prešovskej hádzanej v službách Iuventy Martina Popovcová, ktorá strelila deväť gólov. Ešte väčší gólový nástrel mala prešovská kanonierka Tatiana Šutranová, ktorá dokonca zaznamenala dvanásť gólov. „V prvom rade sme sa sústredili na to zvládnuť oba zápasy, čo sa nám aj podarilo,“ rozhovoril sa Beňadik a na margo duelu v Prešove dodal. „Už pred zápasom sme sa bavili, že musíme nadviazať na obrannú hru z druhého polčasu duelu so Šaľou. Splnili sme to tak na polovicu. Striedali sme dobré úseky s tými horšími. Viackrát sme mali šancu zlomiť odpor súpera, no zakaždým sa z toho Prešovčanky dostali. Na druhej strane treba povedať, že Prešovčanky sa na nás vedia vždy veľmi motivovať, čo bolo aj na ich výkone vidieť. Výborný výkon podala Táňa Šutranová, ktorá nám to znepríjemňovala. Priebeh zápasu sme mali pod kontrolou a víťazstvo sme si postrážili, no do budúcnosti čakám od nášho tímu viac.“

Športového riaditeľa Iuventy a súčasne momentálne aj trénera ženského tímu sme sa následne opýtali, ako hodnotí svoju misiu pri družstve? „Nenazval by som to misiou,“ smeje sa Beňadik, ktorého vedenie klubu poverilo po prehre v Dunajskej Strede vedením ženského tímu. „Od vedenia klubu som dostal úlohu pripraviť družstvo čo najlepšie na posledné dva zápasy v tomto roku. Cieľom bol zisk štyroch bodov, čo sme splnili. S družstvom som bol dva týždne a trochu viac som spoznal hráčky. Spokojný som so ziskom bodov, ale výkon tímu musí byť lepší. Ambíciou musí byť nielen víťazstvo, ale byť lepší po každej stránke a toto mi chýbalo najmä v Prešove“ pokračuje Beňadik.

 

Ten by mal v nasledujúcich dňoch riešiť trénerskú otázku. „S vedením klubu sme sa dohodli, že si na to po zápasoch so Šaľou a v Prešove sadneme. Hráčky teraz dostanú týždeň voľna, potom by sme mali začať trénovať. Uvidíme, pod akým vedením,“ reaguje Beňadik, ktorý sa vyjadril, že on príliš po stoličke trénera netúži. Zmenil názor po dvoch zápasoch? „Čo sa týka mojej osoby, možnosť to asi je, ale určite nie je prvá. Ja by som skôr preferoval, aby do klubu prišiel ďalší tréner. Rád by som sa venoval robote, ktorú som vykonával doteraz, teda riadeniu klubu. Sedieť na dvoch stoličkách by bolo ťažké. Určitý čas sa to zvládnuť dá, na dlhšie obdobie je to ale nereálne,“ dodáva na záver športový riaditeľ Iuventy.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.11.2020 12:59:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.