files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pôjde Farkaš v stopách Regendu či Kudroča?

Minulý týždeň zverejnil reprezentačný hokejový tréner do dvadsať rokov Róbert Petrovický svoju širšiu nomináciu na kemp pred majstrovstvami sveta, ktoré sa uskutočnia na prelome rokov v kanadskom Edmontone. Trošku prekvapujúco sa v nej objavil aj stredný útočník michalovskej Dukly Ingema Matej Farkaš. Ten chce svoju šancu využiť naplno a ukázať majstrovi sveta z roku 2002, že do jeho tímu patrí. Napodobní teda kroky svojho spoluhráča Pavla Regenda, či ďalších Michalovčanov, ktorí si na juniorskom svetovom šampionáte už zahrali?

Ako prvému z Michalovčanov sa to podarilo v roku 1999 Kristiánovi Kudročovi. Vicemajster sveta z roku 2012, ktorý si zahral v NHL či KHL, bol michalovským priekopníkom v účasti na svetom šampionáte do dvadsať rokov. Na neho následne nadviazali aj Matej Hinďoš, Michal Kozák, Samuel Solenský či Farkašov aktuálny spoluhráč Pavol Regenda. „Určite by som ich rád napodobnil. Šancu vnímam veľmi pozitívne a urobím všetko preto, aby som trénerov presvedčil, že do kádra na majstrovstvá sveta patrím,“ poznamenal už druhú sezónu člen kádra michalovskej Dukly Ingema.

Šikovný útočník sa do prvého tímu Dukly Ingema prepracoval minulú sezónu. Čakal na svoju šancu, ktorú v závere nedokončenej sezóny aj dostal. Doteraz odohral desať duelov, v ktorých zaznamenal dve asistencie. „Som strašne rád a ďakujem trénerom, že mi dali šancu byť členom kádra. Som zato strašne vďačný. V príprave som robil všetko preto, aby som zostal v prvom tíme, čo sa mi aj podarilo. Teraz mi to aj pomáha, keďže juniorka spolu trénovať nemôže. Som veľmi rád, že môžem trénovať s prvým tímom a zbierať skúsenosti,“ podotýka útočník, ktorý stále čaká na svoj premiérový gól v seniorskej kategórii. „Niekedy sú chvíle, keď sa vám nedarí. To je môj terajší prípad. Ja ale verím, že to pretrhnem a bodovo sa zapíšem do štatistík aj ja,“ pokračuje Matej Farkaš.

Okrem toho, že je v kádri Dukly, patrí Farkaš aj k platným členom juniorskému tímu HK Mládež. Ten mal vlani našliapnuté do extraligy, no stopla ho korona. „Je to škoda, pretože si myslím, že sme mali mužstvo na to, aby sme skončili na prvých dvoch miestach a postúpili tak do najvyššej súťaže,“ zdôrazňuje odchovanec michalovského hokeja, ktorý verí, že sa mu raz sen postupu s juniorkou medzi slovenskú elitu splní. „Určite! Myslím si, že náš klub do najvyššej extraligy patrí! Extraliga by pomohla hokeju tu a takisto aj nám hráčom.“

Účinkovanie v prvom tíme Dukly zrejme zavážilo na takú mieru, že si ho všimli reprezentační tréneri výberu do dvadsať rokov. „Ako som povedal, pozvánku na reprezentačný kemp si veľmi vážim. Osobne som to nečakal, no urobím všetko preto, aby som presvedčil trénerov,“ podotýka Farkaš, ktorý si v reprezentácii zahral vo výbere do pätnásť, šestnásť, sedemnásť aj osemnásť rokov. „Poznám viacero chalanov, ktorí sú nominovaní. Určite teda nejdem niekde do neznáma,“ nadväzuje Farkaš. Viacerí možno očakávali v širšej nominácii aj ďalšieho útočníka Dukly Jakub Ragana. Ten takisto dostal v tejto sezóne šancu a za „lišiakov“ si už pripísal aj dva góly. V Petrovického nominácii ale chýba, je iba medzi náhradníkmi. „Tiež som bol prekvapený, že ja tam som a Kubo nie. Určite sme sa preto ale nedoberali. Ja mu prajem, je to môj kamarát a rovnako je to aj z druhej strany. Jeho šanca ešte určite príde. Je mladší a na šampionáte si môže zahrať aj o rok,“ smeje sa na záver Matej Farkaš.

Peter Brendza    



Uverejnené: 24.11.2020 10:55:02 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.